Karpalo-valkosuklaa cookies

 Palasin eilen reissusta kotiin. Amerikassa kiitospäivän eli Thanksgiving-päivän tunnelmia aistiessa ja kiireisiä ihmisiä kaupoissa katsellessa nämä karpalo-valkosuklaakeksit tuli enemmän kuin ajankohtaisiksi. Niinpä nyt tämä kiitospäivän hetki on sopiva väli tälle herkulle.  


Amerikassa kaupoissa oli myynnissä suuren suuria kalkkunoita, niin kuin meillä kinkkuja jouluaikaan. Lisäksi tarjolla oli paljon erilaisia mausteliemisekoituksia, isoja paistoastioita sekä muita kiitospäivän ruokailuun liittyviä elintarvikkeita sekä ruoanlaittovälineitä. Oli mukava katsella ihmisten valmistautumista juhlapäivään, jonka idea on nimenomaan kerätä läheiset ihmiset saman pöydän ääreen ja ajatella asioita positiivisesti, kiitollisuuden kautta. Monesti muiden maiden juhlapyhät saattavat tuntua meidän Suomalaisten korvaan hieman erikoisilta. Arjessa unohtuu se kiitollisuus, kun juoksemme paikasta toiseen suorittaen arkea, joten kiitospäivän juhlistaminen ei kuulosta yhtään hassummalta idealta. Pitäisi itsekin kutsua jonain päivänä läheiset ihmiset suuren pöydän ääreen ja pohtia yhdessä mistä kukakin on kiitollinen. Omassa elämässä kiitollisuuden aiheita on useita. Tärkeinpänä omat läheiset ihmiset – oma perhe, sukulaiset sekä luottoystävät, terveys ja läheisten terveys, mukava työ, ehjänä reissusta kotiin palaaminen… Monta asiaa kiitollisuuteen! 

Pysähdy hetkeksi, mieti mitkä sinun elämässäsi juuri tänään on hyvin? Mistä juuri sinä voit arjessa olla kiitollinen? Näin saamme positiivisuutta omaan arkeemme!
Karpalo-valkosuklaa cookies

(noin 20-25 kpl)


175 g voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl valkosuklaarouhetta tai – hippuja

2 dl kuivattuja karpaloita


Notkista huoneenlämpöinen voi sekä sokerit keskenään hyvin lapavatkaimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna, voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys, vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja lisää ne edelliseen seokseen. Lisää lopuksi valkosuklaat sekä karpalot joukkoon ja nostele nuolijalla tai lastalla sekaisin. Pyörittele käsin 20-25 palloksi leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan.


Nämä sopivat hyvin pimentyviin iltoihin ja joulun odotukseen! Ensi maanantaina käynnistyy blogin joulukalenteri ja silloin jouluaattoon asti blogissa avautuu uusi luukku joka päivä. Luukuista löytyy mm. reseptejä, koristelu- ja tarjoiluideoita sekä myös hieman matkapostausta New Yorkin kakku- ja cupcakes-kursseilta. 


Muistutus!
Vielä kerkeät käydä osallistumassa blogin arvontaa, joka suoritetaan viikonloppuna! Perjantaihin on aikaa jättää oma kommenttisi tuohon päivitykseen.


Kommentoi

 1. Nimetön says:

  On tullut seurattua blogiis paljon ja tää on ihan huippu blogi! Sul riittää ideoita ja toteuttamistapoja! Näkyy kyllä, että tähän blogiin on panostettu! 🙂
  Käy kurkkaan toki mun blogi http://www.leivontaa24.blogspot.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos kauniista sanoistasi! Mukava saada teiltä lukijoilta palautetta 🙂

 2. Kodin Onni says:

  Nam mitä herkkupaloja! Ja kauniita ajatuksia. Minun päivässäni on tänään eräs ihana asia: 10 vuotis hääpäivämme mieheni kanssa ja lähipiirin kanssa vietämme pientä juhlaa illalla <3

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi kuinka sopiva päivä 10v. hääpäivän viettoon! Kiitollisuuden aiheita on niin monia.

 3. Nimetön says:

  Hei Taru.

  Tein näitä ja tuli hieman kovia. Hyvän makuisia kyllä! Mitä arvelet, jos vehnäjauhoja hieman vähentäisi ja maissitärkkelystä lisäisi, niin miten se vaikuttaisi kovuuteen?

  Maarit

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Olisiko paistoaikaa sitten ollut liikaa? Toki jos tuntuu, niin jauhojen määrää voi varmasti hieman vähentää. Voi aiheuttaa keksien leviämistä, mutta muutoin ei pitäisi makuun vaikuttaa. Keksit saavat olla paiston lopussa vielä pehmeitä. Näin ollen eivät kovetu liikaa. Koska uuneissa on eroja, niin kokeile tarkempi paistoaika ja -lämpötila omalla uunilla.

 4. Nimetön says:

  Paistoajaksi laitoin 12 min. Kokeilen seuraavalla kerralla vähentää hieman jauhoja. Kiitos vastauksesta.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   No, eipä tuon paistoajan ainakaan liian pitkä pitäisi olla, mutta voit toki kokeilla myös hieman lyhyempää esimerkiksi 10 minuutin paistoaikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close