Suklaiset kaurakeksit

Edellisestä blogireseptistä on vierähtänyt jo aivan liian pitkä aika. En ole vielä edes ollut varsinaisesti lomalla, joten töitä on kyllä tullut tehtyä. Reseptejä olen suunnitellut ja leivonnaisia sekä ruokaa valmistanut oikein urakalla. Toki lasten kesäloman aikana on pitänyt hieman keventää myös työhommia, mutta arki on silloin saanut näihin keventelyhetkiin toisenlaista kiirettä. Muutamat juhlatkin on ollut järjestettävänä viimeisen kuukauden aikana. Nyt kuitenkin tämä suurin juhlasuma on alkukesän osalta ohi.

Onneksi tyttäreni on ahkera ja innokas leipuri, joten saan hänestä aina ajoittain hieman apuja keittiöön. Nämä keksitkin valmistuivat hänen käsissään. Suklaiset kaurakeksit voi hyvin leipoa pienienkin lasten kanssa aikuisen avustuksella tai koululainen monesti selviää näiden leipomisesta aivan itsenäisesti. Reseptillä tulee noin 30 keksiä. Keksit ovat hieman tavallisuudesta poikkeavia, sillä nämä ovat välimuoto cookies-kekseistä sekä ohuista ja rapeista kaurakekseistä. Rapea kuori ja pehmeä sisältö – aika hyvä yhdistelmä! 

Suklaiset kaurakeksit

(noin 30 kpl)

100 g pehmeää voita

2 dl hienoa sokeria

1 dl ruokosokeria

1 kananmuna

1 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

noin 1 1/2 dl suklaarouhetta tai -hippuja

Vatkaa pehmeä (huoneenlämpöinen) voi, hieno sokeri sekä ruokosokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja sekoita edellisiin. Lisää vielä suklaa joukkoon ja sekoita keksitaikina tasaiseksi. 

Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Nosta pienellä keksikauhalla tai kahdella lusikalla keksitaikinanokareita leivinpapereiden päälle noin 15 kappaletta molempien peltien päälle (60 cm uuni). Jätä hyvin tilaa keksien väleihin. Paista 175 asteessa noin 13 minuuttia. Älä ylipaista keksejä. Muuten niistä tulee kovia. 

Vinkki! Jos sinulla on kapea uuni, voit joutua käyttämään kolmea uunipeltiä, jotta saat kaikki keksit paistettua. 

Koska olen tehnyt ahkerasti töitä kesäkuussa, ei blogi hiljene (toivottavasti) täysin loman aikana. Herkullisia reseptejä on luvassa myös heinäkuussa. Instagramin puolella olet voinutkin jo nähdä muutamia kakkuja, joiden reseptit vielä puuttuvat täältä blogista.

 Minä lähden tällä viikolla hakemaan inspiraatiota ulkomailta ja tavoitteena on tehdä muutamia leivonta- ja ruokapostauksia myös reissusta. Jos olet kiinnostunut seuraamaan matkaamme, niin kannattaa seurata blogin lisäksi myös @pullahiirenleivontanurkka Instagramissa. Ainakin instastoryn puolelle yritän saada herkullisia reissukuvia! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close