Naisellinen pitsikakku

 

Sain vapaat kädet tämän täytekakun valmistukseen. Toiveena oli kakku noin 15 henkilölle. Kyseessä oli 70-vuotiaan sankarittaren syntymäpäiväkahvit, mutta muutamaa kuukautta aikaisemmin oli myös hänen puolisonsa täyttänyt saman vuosimäärän. Näin ollen tein kakusta naisellisen, mutta lisäsin siihen tuplana nuo ikänumerot. Sokeripitsi valikoitui koristeluun, koska tuosta sokeripitsistä oli ollut puhetta. 

Kakussa on ihanan pehmeä sokerikakkupohja. Täytteeksi tuli herkullista mansikkamoussea ja kuorrutuksena on sokerimassaa (vaahtokarkinmakuista) sekä vispikermaa. Koristeet ovat sokeripitsiä sekä sokerimassaa. Aika usein pitsiä käytetään täysin kaulittavalla kuorrutteella kuorrutetuissa kakuissa. Tässä on nyt pieni esimerkki siitä miten tuota sokeripitsiä voi käyttää myös pursotetuissa kakuissa. Toki pitsin alla oleva pinta on hyvä olla kaulittavaa massaa, jotta pitsi pysyy hyvänä sen päällä.Tässä kakussa yhdistyy muuten ensi viikonlopun kolmen kurssin aiheet 

– Sokeripitsi, Sokerimassaruusut sekä Pursotuskurssi 🙂 

Jos kiinnostuit kakkujen kauniista koristelusta, niin käy vielä kurkkaamassa viimehetken vapaat kurssipaikat ja ilmoittaudu mukaan [email protected]!Kommentoi

  1. Ihana koristelu! Mekin vietimme synttäreitä, tosin 1-vuotis sellaisia 🙂 ja täältä tietysti piti käydä hakemassa inspiraatiota!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että täältä olet saanut inspiraatiota. Tuollaiset sanat on kyllä niin suuri kiitos minulle! Onnittelut vielä teidän synttärisankarille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close