Rahkaletut eli syrnikit

Nämä rahkaletut eli syrnikit saivat kriittiseltä makutuomaristolta todella hyvän vastaanoton. Tuomaristo koostui tällä kertaa omista lapsistamme ja äidistäni. Yks lapsista suunnitteli paistavansa itse lisää rahkalettuja, koska ne olivat niin 10/10. Esitin sitten pienen toiveen, että lapset tekisivät näitä myös äitienpäivänä.

Suosittelen kaikkia äitejä vihjaamaan tästä helposta ja hyvin perinteisestä reseptistä jälkipolville. Täyttä varmuutta reseptin alkuperästä ei ole, mutta sitä on käytetty jo pitkän aikaa ja sama resepti löytyy monista eri lähteistä. 

Näitä lettuja voi pienemmät valmistaa aikuisen kanssa ja nuoret sitten vaikka itsekseen – kunhan kaikki muistavat olla varovaisia kuuman pannun kanssa lettuja paistaessa. 

Rahkaletut eli syrnikit

(noin 10 kpl) 

Rahkaletut

250 g maitorahkaa

3 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1/2 tl suolaa

Paistamiseen 

voita

Täytteeksi

hilloa

kermavaahtoa

tuoreita marjoja

Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita lettutaikina tasaiseksi. Paista letut alla olevan ohjeen mukaan paistinpannulla.

Laita kuumalle pannulle pieni nokare voita. Kun voi on hieman ruskistunut lisää sen päälle noin 1/2 dl lettutaikinaa. Paista lettu pannulla ensin toiselta puolelta kauniin ruskeaksi. Käännä lettu ja paista vielä toinen puoli samaan tapaan. 

Tarjoile letut välipalalla, aamiaisella tai vaikka brunssilla kermavaahdon, hillon ja tuoreiden marjojen kanssa. Niin helppo ja herkullista! 

Saa nähdä saanko itse näitä lettuja äitienpäivänä… Toivottavasti! Jään odottamaan 🙂 

Kommentoi

  1. Oi, ihana resepti. Yritän vinkata perheelle, josko näitä saisi aamupalalle sunnuntaiksi 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee 🙂 Toivottavasti toive toteutuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close