Reissuraporttia

Kaikki nämä blogiongelmat, lomailut ja kiireet ovat siirtäneet lupaamani reissuraportin päivittämistä tänne blogiin. Kuvia on paljon… Koneelle tuli ladattu noin 3000 kuvaa reilusta kolmesta reissuviikosta. Tuohon päälle lisäksi videotallennetta ja videokameran ottamia kuvia. Ihan äkkiä ei noita kaikkia kuvia läpi käydä ja täytyy myöntää, että ihan kaikkia kuvia en vieläkään ole kerinnyt läpi käymään. Blogiin on pyydetty tuota reissuraporttia, joten yritän kerätä ruokaan ja leivontaan liittyviä kuvia, mutta vaikea on välttää muiden kuvien tulemista mukaan.

Olimme siis kesä-heinäkuun vaihteessa reilut kolme viikkoa automatkalla eli road tripillä Amerikassa, tarkemmin Californiassa, Nevadassa ja Arizonassa. Lensimme San Franciscoon ja San Franciscosta. Vuokrasimme koko matkan ajaksi auton, joten kilometrejä kertyi noin 5000.Meitä oli matkalla koko perhe eli kaksi aikuista ja kolme
lasta. Lapset ovat tottuneita autoilijoita, koska tämä oli
nuorimmaiselle kolmas road trip ja meille muille neljäs.

Matka kokonaisuudessaan meni hienosti ja näimme niin upeita paikkoja, että niitä on vaikea sanoin tai edes kuvien kautta välittää. Varsinkin kansallispuistot Yosemite ja Grand Canyon jäivät mieleen ihmeellisinä paikkoina kauniiden maisemien vuoksi.

Kaupungeista tietysti San Francisco on yksi kauneimmista suurista kaupungeista joita minä olen nähnyt. Olin tuolla nyt toista kertaa ja vieläkin jäi nähtävää! Toki San Franciscossa on paljon muutakin nähtävää kuin vain tuo silta, mutta se taitaa olla kuuluisin. 

 Vankilasaarelle eli Alcatrazille emme edes päässeet, koska liput olivat meidän matkapäiviltä jo pari viikkoa etukäteen loppuunmyydyt.

(Kuvassa kuuluisa Lombard street, San Franciscosta)

Uutena tuttavuutena San Diego jäi mieleen. Se on todella kaunis kaupunki, täynnä nähtävää ja koettavaa. Lasten kanssa ihanteellinen, koska kaupungin keskusta on helppokulkuinen ja keskustasta pääsee lautoilla esimerkiksi läheiselle Coronadon saarelle. Tuolla saarella on mahtavia omakotitaloja. Kävimme seuraamassa itsenäisyyspäivän paraatia tuolla ja lisäksi minä osallistuin itsenäisyyspäivän 15 kilometrin juoksutapahtumaan.

 Las Vegas on sitten ihan oma maailmansa… Ei voi verrata mihinkään muuhun kaupunkiin. 

San Franciscossa sijaitsee Ghiradellin suklaatehdas. Pääsimmekin maistelemaan tehtaan suklaita monessa eri kaupungissa. Laskimme kuinka monta maistiaissuklaata saimme syötyä reissun aikana ja kyllä niitä aika paljon tuli herkuteltua 🙂 Tarjolla oli hasselpähkinäsuklaata ja se oli kyllä herkkua. Ostimme noita myös mukaamme, mutta tavallisesta ruokakaupasta. Hinta oli huomattavasti huokeampi siellä. 

Yleensä kotimaiset suklaat pieksevät mennen tullen ulkomaalaiset suklaat, mutta tuo Ghiradellin hasselpähkinäsuklaa nousi meillä aika korkeille pisteille.

Ghiradellilla on suklaamyynnin lisäksi myös jäätelöbaareja/kahviloita ympäri Californiaa. Voi olla, että noita on myös muualla, mutta me kävimme kyseisissä baareissa San Diegossa, Disneylandissä, Montereyssä sekä San Franciscossa (voitte arvata, että kun esim. San Franciscossa oli kolme kahvilaa ja noita suklaamaistiaisia sai jokaisesta muutamana päivänä… niitä tuli maisteltua).

Tässä vielä jätskibaarin vohvelikippojen dippaus.

Joka reissulla pitää ainakin kerran käydä Cheesecake factoryssä. Niin tälläkin reissulla. Kävimme syömässä Beverly Hillsin Caheesecake factoryssä. 

Juustokakut otimme mukaan, koska olimme suuntaamassa rannalle ruokailun jälkeen. Lasten hyppiessä vedessä oli mukava herkuttella juustokakuilla. Nuo palat ovat niin suuria, että muutamasta palasta riittää hyvin syötävää koko perheelle.

Minun mielestäni Amerikkalaiset karkkihyllyt eivät ole kovinkaan houkuttelevia. Jotkut tietyt jutut ovat sellaisia, että niitä tulee ostettua. Montereyssä törmäsimme karkkikauppaan, jossa myytiin eurooppalaisia karkkeja. Tarjolla oli myös salmiakkia ja muistaakseni myös lakritsia – ihan samoja karkkeja kuin meilläkin irtokarkkihyllyissä. Pandan lakuja ja Fazerin suklaata on ollut jo aika päiviä Amerikan mantereella myynnissä, mutta ainakin 1996 vuonna niitä oli vain luontaistuotekaupoissa.

Vaikka karkkihyllyt eivät niin kovasti houkuttelekaan, niin jäätelövalikoimaa on  sitäkin enemmän ja parempaa. Tuo yllä oleva jäätelö on omaa herkkuani! Myös pelkillä suklaahipuilla varusteltuna tuo maistui erinomaiselle. Useasti ostimmekin tuollaisen ison purkin jäätelöä, josta sitten rannalla söikin koko perhe :o) Yksittäisiä tikku- ja tötteröjäätelöitä on kaupoista hankala edes löytää.

Alla oleva karkkikauppa houkutteli lapsia ja aikuisia, mutta ei toki syömään…

Noin viikkoa ennen reissua satuimme näkemään telkkarista dokumentin amerikkalaisista karkeista. Siinä samassa puhuttiin myös kaupasta nimeltä Hotlix. Sattumalta kävellessämme Pismo Beachin kalastuslaiturilta ravintoloille päin, tuo kyseinen kauppa osui kohdalle. Tuolla siis valmistetaan erilaisia karamelleja ja tikkareita, joiden sisällä on kuivattuja toukkia ja hyönteisiä. Nam… Ei kuitenkaan nyt ostettu moisia mukaan, vaikka nyt hieman harmittaakin.Tuolla takana näkyy nuo tuotantotilat, mutta olimme niin myöhään liikenteessä, että valmistus oli siltä päivältä jo ohi…

Otin kuvan kaupan seinällä olleesta cakepops – julisteesta, jossa suklaakuorrutteinen cakepops oli koristeltu toukilla – yök!

Pismo Beachillä tapasimme myös tämän ihastuttavan pelikaanin, joka poseerasi meille kauan. Ympärille kerääntyi muitakin kuvaajia ja ihastelijoita. Ehkäpä tuo oli tottunut noin julkisella paikalla valokuvauksen kohteeksi joutumiseen.

Pismo beachin jälkeen tuli sattumalta hieno mahdollisuus nähdä merinorsuja. Nuo suuren suuret merinisäkkäät köllöttelivät rannalla, välillä toisistaan mittaa ottaen (alempi kuva).

Monterey on kuuluisa rantakaupunki 1-tien varrella. Siellä sijaitsee suuri akvaario, joka on rakennettu vanhaan Portolan säilyketehtaaseen. Akvaarion tiloihin oli tehty hieno alue tehtaan historiasta, kunnioittaen vanhan rakennuksen historiaa. 

Varsinkin keskimmäinen lapsista oli kovin kiinnostunut
säilyketehtaan laitteista ja videoista, joissa tehtaan historiasta
kerrottiin. Saipa äitikin tietoa miksi tehdas perustettiin, miten se
toimi ja miksi se lopetettiin. Historian havinaa. Tuo Cannery Row on nyt
sitten kuuluisa kauppa- ja varsinkin ravintola-alue. 

Tuo akvaario oli itsessään aika jännä paikka, kun siellä pääsi kosketuksiin merieläinten ja -kasvien kanssa sekä nuoriso pääsi jopa sukeltelemaan pienelle merivesialueelle. Nämä meduusat olivat meidän yksiä suosikkeja. Niitä oli vaikka minkälaisia. Ihan mahtavia eläimiä.

Voisi sanoa, että koko matkan ajan oli ympärillä hedelmä- tai viinirypälepuita. Ehkä suurimmaksi osaksi nuo oli California puolella, mutta kyllä niitä muuallakin näkyi. Nuo puut kantoivat suuria hedelmämääriä. Näkyipä yhtä viinirypäleviljelmää vartioivan kojootti… En uskaltautunut siinä vaiheessa autosta ulos. Noita viljelmiä oli oikeasti silmän kantamattomiin.

Yllä sitruspuu täynnä hedelmää.

Viinirypäleviljelmät tuottamassa rypäleitä

Näitä alla olevia kauniita maisemia ei voi jättää kokonaan tästä reissuraportista pois. Grand Canyonille saavuimme hieman turhan myöhään illalla eli valokuvausaikaa ei paljoakaan ollut. Paikka oli kuitenkin näkemisen arvoinen – ihan uskomaton auringonlaskun valaistessa koko kanjonin oransiksi.

Alla olevassa kuvassa Yosemiten väritys taas oli aivan toisenlainen, mutta omalla tavallaan jylhä ja kaunis. Vasta kotona luin netistä, että tuolle kuvassa näkyvälle korkealle Half domelle olisi päässyt kiipeämäänkin. No, meillä oli lapset mukana, joten tuo olisi joka tapauksessa jäänyt väliin. Ehkäpä jonain päivänä tuo päästään toteuttamaan!

Voi olla, että lisää kuvia ja materiaalia tiettyihin juttuihin liittyen tulee vielä tulevaisuudessa tänne blogiin. Materiaalia on niin paljon…

Kommentoi

 1. Hanna says:

  Teillä on varmasti ollut mieleenpainuva matka. Joskus tuollaisesta haaveillut, meillä vain matka kaatuu aina tuohon budjetti puoleen…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä matkalla oli niin paljon nähtävää, että ne ei ihan hetkessä unohdu. Haaveilla kannattaa aina, koska joku päivä ne haaveet voivat toteutua! Tästä matkasta haaveilin itsekin kauan. Olen vanhempieni kanssa käynyt Kaliforniassa 90-luvun puolivälissä, mutta sen jälkeen jäi tunne, että pakko on päästä takaisin.

 2. Nimetön says:

  Mitä tuollainen 3 viikon matka lentoineen, asumisineen ja auton vuokrauksen kanssa tulee maksamaan? Paljonko menee (noin) ruokaa, bensaan jne. Olisi tosi kiva tietää :)!!!
  Nimim. Kiinnostunut ehkä matkustmaan 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Aika vaikea on sanoa mitään tarkkaa summaa noihin kysymyksiisi. Tuo budjetti riippuu niin paljon siitä kuinka monta henkilöä on matkassa ja minkä tasoista majoitusta haluaa. Luulen, että meidän matkalla perustason hotelli/motelli maksoi noin 100 euroa/yö. Toki sitten tason ja sijainnin mukaan saa maksaa paljonkin enemmän esim. suurkaupunkien keskustoissa. Lentojen hinnat siinä 700-800 euron kieppeillä aikuiselta. Auton vuokraankin vaikuttaa paljolti valittu auto, vuokrausaika sekä jättääkö auton samaan paikkaan kuin mistä sen otti vuokralle. Kannattaa katsoa netistä esim. ebookersilta hotellia ja autoa sekä hotellivaraussivuilta hotellien hintoja. Me olemme ottaneet ensimmäisen hotellin etukäteen ja yleensä muut hotellit olemme ottaneet ihan reissusta. Tällä tavoin olemme voineet liikkua matkan aikana juuri sinne minne haluamme ja miten paljon päivässä haluamme. Aina olemme hotellista yösijan saaneet helpolla. Nyt olin ottanut kolme yötä San Diegosta jo etukäteen – todella hyvään hintaan. Juoksin siellä 15 kilometrin juoksutapahtumassa ja se oli juuri sesonkiaikaan eli itsenäisyyspäivänä. Kannattaa siis seurata myös hyviä hotellidiilejä jo kotimaassa… Ruokaan menevä raha riippuu paljolti siitä minkätasoisissa ravintoloissa haluaa syödä. Useimmissa perushotelleissa aamiainen kuuluu hintaan, mutta kalliimmissa hotelleissa harvemmin. Ruoka on ravintoloissa hieman edullisempaa kuin suomessa näin yleisesti ottaen. Shoppailua ei kannata unohtaa eli siihen uppoaa myös rahaa ihan niin paljon kuin viitsii laittaa… Toki, jos osaa olla ostamatta, niin silloin pienempikin budjetti riittää :o)
   Kannattaa siis laskeskella netistä noita peruskuluja juuri omiin tarpeisiin. Silloin saat tarkemmat vastaukset kysymyksiisi!

 3. Nimetön says:

  Ihana matka teillä ollut varmasti!!
  Juttu ostoksista olis mukavaa luettavaa.. tai jos on vinkkiä antaa ostospaikoista.
  Itse olen Frisco-Vegas-Losi road tripillä ollut vuonna 2009 ja kova hinku olisi päästä uudestaan, kun lukee näitä muitten matkaraportteja ja saa todeta, että mitä kaikkea olisi vielä näkemättä.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi, voi! Noita ostosvinkkejä olisi vaikka kuinka ja paljon. En tiedä onko niistä kuvia, että voisi tulla aika tekstipainotteinen päivitys :o) Se kannattaa muistaa, että Amerikka on kuponkien luvattu maa eli kuponkeja saa printata netistä ja moniin kauppoihin ja outlet-alueille saa näin todella hyviäkin tarjouksia. Eli suosittelen aina tarkistamaan ko. kauppaketjun nettisivut ennen shoppailua :o) Niin paljon jäi tähänkin oikeasti kirjoittamatta mahtavia asioita matkan varrelta.
   Jos olet kiinnostunut noita ostosmahdollisuuksista tms. tarkemmin, niin laita minulle sähköpostia, niin voi kertoa kaupoista tarkemmin! Ja niin se vaan menee, että mennyt matka nostattaa matkakuumetta… 🙂

 4. Dr.Sugar/Jinna says:

  Hui! Pieni kateus iski! Vielä jonakin päivänä… =)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä oli upea reissu! Jos yhtään mieliin, niin suosittelen. Kaikille ei varmastikaan tuollainen road trip matkustusmuotona sovi, mutta meillä se on kyllä noussut suosioon vuosien aikana. Se kannattaa muistaa, että vaikka kartalla paikat ovat lähellä, ei ne sitä oikeasti ole… Viimeksi kun lähdimme viikoksi kanarialle, lapset olivat ihmeissään siitä, että olemmeko koko viikon samassa hotellissa. Välillä on kuitenkin hyvä rauhoittua lomallakin paikoilleen, koska kyllä tuo aikamoista "hurlumheitä" on… Jos oikein lasten kanssa laskimme, niin meillä oli 15 hotellia noiden reilun kolmen viikon aikana 🙂 San Franciscoa suosittelen, jos viitsii länsirannikolle asti lentää. Chicago on myös yksi suurkaupunki suosikeistani ja sinne pääsee suomesta jopa (ainakin kesäisin) suoralla lennolla. Itse rakastan noita pieniä kyliä ja taajamia, joissa eläminen on taas ihan erilaista kuin noissa suurissa keskuksissa.

 5. Marianne S. says:

  Kiitos mahtavista kuvista ja reissuraportista, aivan kuin itse olisi päässyt matkalle 🙂 Kyllä tuollaisella järkkärillä saa niin paljon parempia kuvia kuin peruspokkarilla, huoh. Onko ollut työlästä opetella käyttämään järkkäriä? Itseä kiinnostaisi mutta epäilen että menisi hermot opetellessa 😉 Onnittelut myös uuden hienon blogin johdosta!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset kommentistasi! Voi kun olisi niin paljon enemmänkin kerrottavaa… Olen käyttänyt järkkäriä nyt jo vuosia. Uuden järkkärin hankin vuosi sitten. Ainahan siinä on omat juttunsa, että tulee kameran kanssa sinuiksi, mutta kokeilemalla oppii – ja varmaan kursseillakin (tai edes opaskirjaa lukemalla). Itse olen mennyt aikalailla pikaoppaan, nettineuvojen sekä harjoituksen mukaan. Lisää olisi mukava hankkia kaikenlaista välinettä, mutta yritän malttaa. Perusvälineillä pääsee jo pitkälle!

 6. Nimetön says:

  Aivan mahtavia taas nämä teidän reissukuvat!! 🙂 Ihanaa myös että sulla on amerikkalaisia reseptejä täällä blogissa. Vielä jonakin päivänä minäkin tuonne Amerikkaan menen, niin inspiroivia sun jutut/kuvat on. Pelkään vain pahoin, ettei matka jää yhteen, kun noita kiinnostavia paikkoja on se valtava maa täynnänsä.

  Mari S.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Mari kommentistasi! Kyllä tuolla Amerikan mantereella on niin paljon nähtävää. Olen asunut yhden kesän Mainessa ja nyt käynyt lomamatkoilla viisi kertaa. Silti tuntuu, että paljon on vielä näkemättä. Ihanaa, jos voin kuvien avulla antaa inspiraatiota :o)

 7. Sunday says:

  Ihana matkakertomus ja kivoja kuvia! Itse olin v. 2010 Vegas-Los-Frisco-tripillä, kuvista tuli hauskoja muistoja mieleen! Ja matkakuume, mut onneks ens viikolla onkin lähtö Chicagoon ja Havaijille… honeymoon 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi kun kuulostaa ihanalta teidän tuleva matka! Chicago on yksi suosikeistani tuolla Amerikassa (niistä paikoista mitä olen nähnyt). Ihan mahtava kaupunki. Lapsillekin paljon nähtävää. Oltiin vuosi sitten (kesä 2011) road tripillä Boston-Chicago välillä. Tilaa hengittää, paljon puistoja ja nähtävyyksiä, jotka kiinnostavat myös lapsia :o) Lincoln parkin eläintarha jäi mieleen. Kannattaa käydä katsomassa, kun on vieläpä ilmainen… Havaiji oli meillä tämän kesän matkan yhtenä vaihtoehtona, mutta lisälennot eivät kolmen lapsen kanssa innostaneet, kun Kalifornian rannikon halusimme kuitekin nähdä. Nyt se on sitten haaveena toteuttaa myöhemmin :o) Oikein mukavaa ja turvallista matkaa teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close