Rippikakku


Kaverini lapsi pääsi jo rippi-ikään. Rippijuhlien lähestyessä sain pyynnön kaveriltani rippikakusta. Sain muutaman yksityiskohdan, joita kakkuun haluttiin. Lopulta päädyttiin valkoiseen massapintaan ja kermapursotuksiin. Lisäksi toiveina oli nuo rippikoristeet sekä pinkkejä kukkia. Tällaisen kakun minä noista toiveista loihdin. Tämä kakku oli varsin suuri eli riitti hyvin noin 40 juhlavieraalle tarjottavaksi. Sekä tytär että äiti olivat molemmat tyytyväisiä kakkuun, joten tehtävä suoritettu hyvin 🙂


 


Kakussa oli 13 kananmunan kakkupohja ja täytteenä toiveesta mansikkamoussea. Päällä tuo valkoinen sokerimassa, jonka alla ohut kerros sokerikreemiä. Pursotukset ovat vispikermaa ja koristeet sokerimassaa. 


Alla vielä muutama kuva kakusta:

Kommentoi

 1. Kirsti says:

  Todella kaunis kakku:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos!

 2. Sarppu says:

  Ihan mielettömän kaunis kakku 🙂 olet kyllä taitava näissä kakkuluomuksissa.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Tämä toteutettiin asiakkaan toiveiden mukaan, mutta on varmaan moneen makuun sopiva 🙂

 3. Nimetön says:

  Moikka! Tuli mieleen, että oletko kokeillut tehdä "terveysleivonnaisia" esim. proteiinipitoisia ym.?
  Olisiko mahdollista saada sellaisia kokeiluja tänne, että toimiiko vai ei 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tein tammikuun Iltalehden Ilona-liitteeseen 5-6 "terveellisempää reseptiä". Sitä ei vaan enää taida saada mistään, ei varmaan edes kirjastosta. Tuossa oli muffinsseja, hyydykekakkua, välipalapatukkaa yms. Luulen kyllä, että tänne blogiin tulee kevään myötä myös terveellisempiä reseptejä – vaikka kevään ja kesän juhlakautta ajatellen.

 4. Herkkuhovi says:

  Kaunis ja niin ihailtavan nätit pursotukset! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos!

 5. Nimetön says:

  wau, kuinka kaunis ja väritys ihana!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nuorelle neidille sopivat värit. Kiitos!

 6. Nimetön says:

  Hei! Mistä löytyisi resepti tänään Puoli seiskassa nähtyyn "tuorejuustolla maustettuihin suklaaneliöihin"? Näytti herkulliselta. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuo resepti tulee varmasti vielä lähiaikoina tänne blogiin ja sen olisi tarkoitus tulla myös Ylen/Puoli seitsemän nettisivuille. Sitä en tiedä, että minne sinne se tulee. Ohjelma tulikin ulos nopeammalla tahdilla kuin alunperin luulin, joten sen vuoksi ei nyt vielä löydy tuota blogista!

 7. Nimetön says:

  Ruususi on aina niin hienoja! Saisiko niistä kuvallisen ohjeen sivuille?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Täältä ei tosiaan taida olla vaihekuvallista ohjetta ruusuista. Katsotaan josko tännekin saisin jossain vaiheessa kuvalliset ohjeet tehtyä. Pullahiiren makeat kakut-kirjasta löytyy sekä muotein että ihan perus "kotivälinein" (eli ilman sen erikoisempia välineitä) tehdyt ruusut vaihekuvilla.

 8. atronii says:

  Jännästi tehty. Itsekin käyn läpi kirkollista kansanperinnettä työkseni.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Sittenhän aihe liippaa lähelle 🙂

 9. Nimetön says:

  Kuinka teet väliin laitettavan mansikkamoussen vai käytätkö jtn valmista moussea? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Teen mansikkamoussen ihan omalla reseptillä. En käytä valmiita vaan käytän mansikoita, kermaa, liivatetta, sokereita sekä mahdollisesti esimerkiksi mascarponea ja tuorejuustoa. Täältä löytyy yksi ohje hieman pienempään kakkuun: http://www.pullahiiri.com/2013/03/10-vuotiaan-oma-synttarikakku.html Toivottavasti tuosta on hyötyä. En ole saanut erillistä täytearkistoa tähän blogiin järkevästi, mutta katsotaan josko tulevaisuudessa se olisi mahdollista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close