Runebergin päivän perinteiset tortut

 

Perinteiset runbergintortut

Tänään on varmasti monessa taloudessa vietetty Runebergin päivää nauttimalla Runebergintorttuja. Niin meilläkin :o)

En tiedä, olenko jo aikaisemmin kertonut täällä blogissa Runebergin päivään liittyvän tarinan. Päivä nimittäin aina muistuttaa minua aina lapsuudessa tapahtuneesta tulipalosta mummolassa. Itse olin muutaman kilometrin päässä kotosalla äitini kanssa Runebergin päivän aamuna, kun puhelin soi. Äitini oli juuri saanut tortut uunista ja meni vastaamaan puhelimeen.

Mummoni huusi puhelimesaa ”meillä on tulipalo!” Äitini hyppäsi autoon ja huikkasi minulle, että soita hätänumeroon. Ne tuuttaukset hätänumerosta tuntuivat ikuisuudelta. Onneksi kaikki selvisivät ehjinä tulipalosta. Asuntokin koki vain pintavaurioita.

Herkulliset runebergintortut

Näihin leivoksiin käytin tätä jo aikaisemmin hyväksi havaitsemaani reseptiä. Taitaakin olla jo ainakin kolmas vuosi, kun samaa reseptiä käytön. Mitäs sitä hyvää vaihtamaan. Lisäksi tuo Ikean muffinssivuoka on juuri
tähän sopiva, koska muutoin mielestäni muffinsseista tulee aika omituisen muotoisia tuolla vuoalla. Tähän se sopii oikein hyvin. Voi olla, että muffinsseja joutuu hieman tasoittamaan, kun muffinssin kääntää ympäri. Näin minä tein. Jos haluat leivoksia kostuttaa, niin tuo kostutus on varmasti hyvä laimentaa vedellä. Minusta nämä eivät välttämättä tarvinnut kostutusta lainkaan
.

Runebergintorttu

Juhlapäivän iltana piti vielä äänestämässä käydä ja nyt pikku hiljaa valmistaudutaan telkkarin ääreen vaalivalvojaisiin. 

Monta aihetta juhlaan tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close