Vohvelikeksit

Eräänä päivänä esikoisen kotiutuessa koulusta oli pieni hetki ilman pikkusisarusten seuraa. Keksin, että poika voisi leipoa. Tällä kertaa hän halusinkin leipoa sitten ihan yksin eli äiti sai neuvoa ja ohjata, mutta poika itse leipoi.

Herkullisia nämä vohvelikeksit olivatkin. Voi kun olisi vielä sellainen ohuen ohut tai kuvioitu vohvelirauta, niin sais tehtyä hienoja keksejä. Yhdellä Amerikan reissulla sellaisen näinkin, mutta silloin en sitä mukaani napannut. Viime reissulla oikein etsin tietynlaista vohvelirautaa, mutta sellaista ei sitten löytynytkään. Jos jollain on tietoa, mistä saisi ostaa erilaisia vohvelirautoja, niin vinkatkaahan joko sähköpostiin tai kommenttilaatikkoon asiasta!

Vohvelikeksit

100 g voita
2 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää edellisiin.

Kuumenna vohvelirauta ja lusikoi tai pursota purssista taikinaa kuumalle raudalle. Laita kansi kiinni ja anna keksien paistua. Nosta keksit jäähtymään ritilän päälle.

———————————————————————————————

Meillä vohvelipannu itse ilmoittaa, kun keksit ovat valmiit, joten kannattaa tutustua omaan vohvelipannuun ja kuinka sillä paistetaan.

Tässä vohvelikeksit jäähtymisvuorossa.

Leipurin omissa käsissä rapsakat keksit! Nam!

Ja muuten tuo pullo ei ole mitään pelkkää kuvausrekvisiittaa vaan, meillä juodaan oikeasti maito nykyään lasipullosta eli olemme tinkimaidon käyttäjiä. Käymme hakemassa noin kolme kertaa viikossa maidot tuosta
muutamien kilometrien päästä, suoraan maitotilalta. Ja tosiaan emme asu missään kovinkaan maalla vaan ihan pääkaupunkiseudulla, kehä III:n ulkopuolella kylläkin :o)

Kommentoi

  1. Veera Flinck says:

    Voiko näitä tehdä jollain muulla välineellä kun vohveliraudalla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En osaa sanoa miten nämä käyttäytyisivät esimerkiksi pannulla paistettaessa. Olen siis paistanut näitä vain vohveliraudalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close