Sokeripitsiä ja kurssikuulumisia

Sunnuntaina oli kesän jälkeen ensimmäisiä Pullahiiren koristelu- ja leivontakursseja. Kesän aikanakin kyllä kurssiteltiin esimerkiksi lasten ja nuorten kesäleireillä kuin myös yksityisillä koristelukursseilla ystävä- ja työporukoille. Polttareitakin mahtui mukaan hauskassa tunnelmassa!

Tällä kertaa Viikissä järjestettiin niin kakkukoristeiden perusteet-kurssi kuin myös tämän kauden uusi Sokeripitsikurssi. Mukavaa oli jakaa vinkkejä ja neuvoja niin koristeiden valmistukseen kuin myös pitsin tekoon. Kakkukoristeiden perusteet-kurssilla kuorrutimme ja koristelimme yhteistyössä kurssilaisten kanssa tuon kuvissa näkyvän kakun. Sokeripitsikurssin ollessa tuon kakkukoristeiden perusteet-kurssin jälkeen, leikkelimme reunaan minulla mukana olleesta mallipitsistä suikaleet koristeiksi. Kyllä vaan tuo sokeripitsi on kaunista, vaikka vain pienenä osana kakkua tai koristetta.

Sokeripitsikurssin lopputuloksena oli 12 kaunista sokerimassakenkää, jokainen oma yksilönsä – omalla designilla. Osa korkeammalla korolla, osa hieman matalampana versiona. Oli myös mahdollista tehdä täysin koroton kenkä eli sandaali. Kaikkien kurssilaisten kengässä oli kuitenkin jonkinlainen korko kurssin lopuksi. 


Pitsiä valmistettiin niin valkoisena kuin myös pinkkinä ja vaaleansinisenä. Kokeeksi teimme vielä yhden kultaisen pitsierän ja se sai kyllä paljon suosiota kurssilaisilta. Kaunis ja näyttävä koriste moneen kakkuun. Alla olevissa kuvissa on korkokenkiä valmistumassa, mutta ei vielä ihan valmiina. Harmi, että kurssin lopuksi jäi ottamatta yhteiskuva kaikista kengistä.


Kiitokset kaikille viikonlopun kursseille osallistuneille!

 Syyskuussa on vielä muutamia kurssipaikkoja Helsingin Viikissä vapaana. Käy kurkkaamassa lisätiedot kursseista täältä. Uusi pitsikurssikin on luvassa vielä tälle vuodelle. Pitsikurssille jonossa oleville tai ennakkoon ilmoittautuneille ilmoitan sähköpostilla heti kun vain aikataulut vahvistuvat. Voit ilmottautua ennakkoon kurssille sähköpostitse osoitteeseen [email protected]Ensi viikonloppuna kurssitellaankin sitten Vaasassa!

 Tuonne Vaasan kurssille on vielä kaksi kurssipaikka jäljellä, joten nyt äkkiä ilmoittautumaan, jos kauniiden koristeiden valmistus kiinnostaa. Lisätietoja tällä hetkellä tarjolla olevista kursseista löydät täältä.

Lisäys 2.9.2014 klo 15.07: Vaasan kurssi on nyt täyttynyt. Voit kuitenkin ilmoittautua jonoon. Jos kysyntää on riittävästi, voi lisäkurssin järjestäminen olla mahdollista samalle päivälle.

Kommentoi

 1. EtsiResepti says:

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

 2. Pullahiiri/Taru says:

  Nyt tässä koneella ollessani poistin jonkun tähän päivitykseen jättämän kommentin. Pahoittelen. Se oli täysi vahinko. Kommentissa kyseltiin tämän pinkin kakun hintaa. Tämä kakku on sisältä styroxia eli ei syötävä, mutta jos olet kiinnostunut tilaamaan vastaavanlaisen kakun syötävänä, niin laita minulle tarkemmat tiedot sähköpostiin ([email protected]).Otan kyllä kakkutilauksia vastaan toiminimen puitteissa ja teen aina kakut tilaajien toiveiden perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close