Suklaajäätelö – helposti ilman jäätelökonetta / Homemade chocolate ice cream

Joskus vuosia sitten tulin kokeileeksi erääseen jäätelöreseptikilpailuun itse tehtyä jäätelöä kondensoidusta maidosta. Sehän toimi hienosti ja vieläpä kokonaan ilman jäätelökonetta. Silloin käytin vielä erillistä ”cooleria” jäätelön valmistukseen, mutta sitäkään ei tarvita. Jäätelöreseptini pärjäsi muistikuvani mukaan ihan hyvin vielä tuossa kilpailussakin 🙂 Näitä ihania jäätelövariaatioita on tullut tehtyä sen jälkeen moneen kertaan. Nyt kokeilin jäätelöön kaupasta löytyvää suklaanmakuista kondensoitua maitoa (kuva purkista reseptin alla). 

Tämä jäätelö on kaikessa yksikertaisuudessaan todella herkullista ja  vieläpä helppo toteuttaa. Tämä maistui myös muille herkuttelijoille, joten en ole ainoa jäätelölle perso ihminen lähipiirissä…

Suklaajäätelö 

helposti ilman jäätelökonetta

5 dl vispikermaa

1 prk (397g) suklaanmakuista kondensoitua maitoa

1 dl täys/kevytmaitoa

1 1/2 dl suklaahippuja tai -rouhetta

suklaakastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa suklaanmakuinen kodensoitu maito sekä maito. Vatkaa hyvin sekaisin ja nostele joukkoon kermavaahto. Lisää joukkoon vielä 2/3 osa suklaahipuista tai -rouheesta ja sekoita. Lisää lopuksi hieman suklaakastiketta raidoiksi joukkoon. Nostele suklaakastikkeen lisäämisen jälkeen seosta muutaman kerran lusikalla, mutta älä enää sekoita tasaiseksi. Kastikeraitoja saa jäädä valmiiseen jäätelöön. Annostele jäätelö rasioihin, ripottele päälle vielä loput suklaat, hieman suklaakastiketta koristeeksi ja kansi kiinni. Nosta jäätelörasiat pakastimeen. Anna olla pakastimessa vähintään viisi tuntia, mutta mielellään hieman kauemminkin. 

Herkuttele herkullisella itsetehdyllä jäätelöllä!

Vinkki! Rasioiksi käyvät esimerkiksi vanhat jäätelörasiat tai muut kannelliset ja pakastuksen kestävät astiat. Tästä tulee noin 1 1/2 litraa valmista jäätelöä.

Tässä vielä kuva suklaanmakuisen kondensoidun maidon purkista. Suklaanmakuista kondensoitua maitoa löytyy ainakin suuremmista marketeista. Meitä lähimpänä olevassa marketissa tuo on myynnissä leivontahyllyssä. 

Herkullista Helatorstaita!

Nyt on aika varata jäätelöainekset kaappiin ja vaikka huomenna valmistaa jäätelö pakastimeen odottelemaan aurinkoisia päiviä!

Kommentoi

 1. johanna says:

  Harmi kun näitä kondensoituja maitoja ei saa laktoosittomina…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ihan totta. Onneksi kondensoitus maitoa voi valmistaa myös itse, vaikka laktoosittomasta maitojauheesta. En ole itse kokeillut miten se toimii jäätelöissä. Tästä osoite tuohon vanhaan reseptipäivitykseeni: http://www.pullahiiri.com/2009/11/itsetehty-kondensoitu-maito-ja-toffee.html

 2. Nams! Tätä pitää testata 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kannattaa kokeilla 🙂

 3. Pikkuleenukka says:

  Kokeilin ohjetta, ja tuli aivan mielettömän hyvää! 😛 Kiitos, kun jaoit tämän!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mukava kuulla, että resepti innosti kokeilemaan ja lopputulos oli sielläkin hyvin pidetty. Itsekin pitäisi tehdä jo uusi satsi pakastimeen kauniita ja lämpimiä kesäpäiviä odottelemaan.

 4. Nimetön says:

  Voisiko tästä tehdä vanilja versiota vain tavallisesta kondensoidusta maidosta?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voit tehdä, mutta siitä ei tule ihan vaniljaista vaan enemmän ehkä kinuskinmakuista kuitenkin. Reseptin löydät muistaakseni tuosta linkistä, joka on ensimmäisenä tässä päivityksessä. Tein siitä silloin vuosia sitten ensimmäisen jäätelöni kondensoitua maitoa käyttäen.

 5. Onpa helponoloinen resepti! Täytyy kokeilla! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ja on helppo sekä herkullinen 🙂 Ei muuta kuin kokeilemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close