Suklaalla kuorrutetut keksit

Etsiskelin hyviä keksiohjeita ja löysinkin useita. Niistä yhdistelin tuon alla olevan keksiohjeen. 

Helpot kuorrutetut keksit

Ohje:
2 dl sokeria
120g voita
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutukseen:
400g omavalintaista suklaata
(100g voita)

Vatkaa sokeri ja voi keskenään. Lisää joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin. Vatkaa/sekoita sekaisin. Seos on murumaista, mutta helposti käsiteltävää. Ota taikina leivinalustalle ja muotoile siitä kaksi pitkää pötköä. Laita pötköt jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa veitsellä pötköistä n. 2 cm levyisiä kiekkoja uunipellille. Painele hieman käsin. Paista keksejä noin 15 minuutin ajan 175 asteessa. Nosta ritilälle jäähtymään. Keksit eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa aika lähekkäin pellille paistumaan.

Sulata suklaa ja halutessasi suklaan joukossa myös voi. Jos lisäät kuorrutteen joukkoon voita, kuorrutuksesta tulee hieman pehmeämpää. Kasta jäähtyneet keksit suklaaseen ja nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle kovettumaan. Kun kaikki keksit ovat kuorrutettu, nosta ne jääkaappiin.

Temperoitu suklaa ei sula huoneenlämmössä. Jos haluat käyttää kuorrutuksessa vain suklaata, laitan alle vielä suklaan temperoinnin ohjeen.

Suklaan temperointi

Sulata suklaa suklaalaadun mukaisesti (valkosuklaa 40*, maitosuklaa 45* ja tummasuklaa 48-50*). Jäähdytä sulanut suklaa 26-28 asteiseksi suklaan laadusta riippuen. Lämmitä vielä uudelleen seosta 25-32 asteiseksi suklaalaadusta riippuen. Mitä tummempi suklaa, sitä korkeammat lämpötilat. Katso tarkemmat lämpötilat alta.

Lämpötilat:
Valkosuklaa sulatus 40 astetta / jäähdytys 26-28 astetta / lämmitys 25-29 astetta
Maitosuklaa sulatus 45 astetta / jäähdytys 26-28 astetta / lämmitys 30 astetta
Tumma suklaa sulatus 48-50 astetta / jäähdytys 27-28 astetta / lämmitys 31-32 astetta

Käytin itse osaan tummaa suklaata ja osaan vaaleaa maitosuklaata kuorrutukseen ja lisäsin joukkoon voita. Mielestäni tuo vaalea maitosuklaa oli kuorrutuksena parempaa. Ja koska käytin voita seassa seoksesta ei tullut
ihan yhtä jämäkkää, jolloin keksin siististi syöminen on taitolaji…

Kommentoi

  1. Nimetön says:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close