Synttärijuhliin suosittu Ninja-kakku

Meillä vietettiin tuossa joulukuussa joulukalenterin aikaan perheen kuopuksen syntymäpäiviä. Joulukalenteripäivitysten vuoksi moni muukin kakkupäivitys tuleekin nyt vasta tammikuun puolella. Sankari toivoi synttäreille suosittua teemakakkua ja sillä toiveella sitten mentiin. Annoin pojan katsella netistä ”Lego ninjago cake”-hakusanalla kakkuja ja sieltähän poika löysi idean tähän kakkuun. Ehdottelin hieman yksinkertaisempaa kakkutoteutusta samalla aiheella, mutta pojan toive piti. Hieman tuli lisätoiveitakin, mutta idea lähti kyllä tällä kertaa ihan Googlen avulla liikkeelle. Idean saaneena äiti kaikessa joulu- ja synttärihössötyksen keskellä valmisti rakkaudella tämän kakun syntymäpäiville tarjolle. Kyllä siihen jokunen hetki meni, kun tätäkin kakkua koristeli, vaikka se ei ehkä ulkonäöllisesti mitenkään vaativalta alkuun näytäkään. 


Voin sanoa, että neljällä värillä kakun päällystäminen ei ole ihan helpoin kakun kuorrutushomma. En siis suosittele ihan ensimmäiseksi kakkuprojektiksi tämän kaltaista kakkua. Tässä jo kolmioiden muotoilu oli ihan oma – aikaa vievä – haasteensa. Tässä kakussa kun jokainen puoli on erilainen ja sitä kautta jokainen puoli on etupuoli – jokaisella puolella on omat silmät 🙂 Tein kakkua varten 7 kananmunan sokerikakkupohjan neliskanttisessa säädettävässä irtoreunassa. Koska sankarin toiveissa oli mansikkakakku, niin sillä täytetoiveella mentiin. Kakkuun tuli täytteeksi laktoositon mansikkamousse. Kuorrutteen ja kakun väliin laitoin vielä laktoosittoman sokerikreemin. Sokerikreemi kakussa toimii hyvin tarttumapintana sokerimassan alla ja samalla myös kosteus pysyy kuorrutteesta pois. Monta tärkeää tehtävää tuolla sokerikreemikerroksella. Kuorrutteen värjäsin neljällä eri värillä. Kaulin kaikista sopivan kokoiset kolmiot kakkuun. Laitoin jokaisen kerrallaan tuohon kakun päälle ja kakun päällä viilailin saumat ja reunat. Lopuksi tein mustasta massasta vielä ohuen nauhan, jolla peittelin saumakohdat. Tässä kakussa tein aikoinaan niin, että kaulin kaikki palat toisiinsa ennen kakun päälle nostamista, mutta tällä kertaa kolmioilla kakun kuorruttaessa tuo tekniikka ei oikein toiminut. Nuo kulmissa olevat saumat vaikeuttivat hommaa niin, että oli pakko toimia tällä kertaa eri tavoin. Valmiiksi kaulituilla saumoilla saa toki siistimmät saumat ja sitä kautta myös siistimmän lopputuloksen, ilman saumojen peittelyitä.


 Ninja-ukot valmistin kuorrutemassojen ylijäämistä nopeasti silikonisella jääpalamuotilla, jonka olen hankkinut joskus vuosia sitten reissusta. Nykyään noita silikonimuotteja voi tehdä myös itse. Minullakin on siihen valmistustarvikkeet, mutta tuo kokeilu on vielä jäänyt. Joku päivä kyllä kokeilen oman muotin valmistamista 🙂 Ukot saivat elintarvikevärillä silmät ja siinä ne olivat valmiina kakun päälle laitettaviksi. Pienet synttärivieraat söivät koristeet melkein ensimmäisinä…Kaulittavalla kuorrutteella kuorruttaessa kannattaa tosiaan muistaa tuo sokerikreemin käyttäminen. Se myös tasoittaa kakun pintaa, joten kakun kuorruttaminen on helpompaa. Vielä kun käyttää kakun sokerikreemin levityksen ja kuorruttamisen välissä jääkaapissa, on pinta huomattavasti helpompi kuorruttaa. Myös kuorrutelevyä voi hyvin vaikka siirrellä ilman vahinkoa, jos tuo kaulittu levy ei osu ensimmäisellä kerralla kohdilleen. Kannattaa myös varata kuorrutusta varten tarpeeksi sokerimassaa. Tällöin selviät helpommin ilman ryppyjä.Jos et ole jo liittynyt Pullahiiren leivontanurkan facebook-tykkääjäksi, niin sivuston löydät täältä. Liity mukaan ja saat ensimmäisten joukossa tiedot uusista päivityksistä. 

Muista myös klikata ”tykkää”/”tykätty”-kohdasta ”saa ilmoitukset”, jos haluat saada päivityksistä tiedot. Tällöin saat aina ilmoituksen uudesta päivityksestä!

Kommentoi

 1. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

  Enpäs ookkaan tajunnut että tuolla Facebookissa pitää vielä erikseen käydä klikkaamassa että "saa ilmoitukset". Hassu homma… No, nyt kävin klikkaamassa ja toivottavasti pysyn mukana Pullahiiren uutisvirrassa!! ☺ Mukavaa viikonloppua!!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nanne: Tosiaan joistakin tykkäys-paikoista tulee silloin tällöin ilmoitukset, mutta tuolla saa ilmoitukset kohdalla pitäisi saada sitten ihan oikeasti kaikista päivityksistä. Katsotaan miten nyt jatkossa. Toivotaan, että fb-pitää sinut uutisvirrassa kiinni 🙂 Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 2. Pienet Herkkusuut - Maiju says:

  Upea Kakku!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Maiju 🙂

 3. Monalisa says:

  Todella upea kakku! Omat hiukset meinasin repiä päästä kun en meinannut saada kahden värin toteutusta tehtyä kuten toivoin, joten osaan vaan kuvitella että kuin kinkkinen tämä on ollut 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Monalisa! Tosiaan tuo ei ole helpointa hommaa. Tässä siis eniten vaikutti, että nuo saumat tulivat noihin kulmiin eli palat oli kolmioina. Tuo linkittämäni musta-valkoinen kakku oli siinä mielessä helpompi tehdä, kun saumat tulivat keskelle kakkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close