Unelmanpehmeä mokkamousse / Mocha mousse

Tämä unelmanpehmeä mokkamousse on niin herkullista, että moussea voi tarjota hienommillakin illallisilla jälkiruokana. Tämä saa viimeistellyn ulkonäön, kun sen tarjoilee kauniista drinkkilaseista ja vielä koristelee lasin reunan suklaalla sekä strösseleillä. Valitsin tähän kahviksi tumma paahtoisen President black label-kahvin. Kahvin ollessa leivonnaisessa tai jälkiruoassa päämakuna, kannattaa kahvin laatu valita hyvin huolella. Unelmanpehmeä mokkamousse

Mocha mousse

(2 suurta/4 pientä annosta)


4 (noin 70 g) kananmunan keltuaista

1 dl Paulig Presidentti black label

2/3 dl sokeria

2 liivatelehteä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl tomusokeria

4 dl vispikermaa

(kaakaojauhetta ja tomusokeria koristeluun)

Laita liivatteet likoon kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Keitä kahvi ohjeiden mukaisesti. Mittaa kattilaan sokeri ja keltuaiset. Sekoita ja lisää joukoon koko ajan vatkaten kuuma kahvi. Kuumenna seosta hellalla niin, että se sakenee (seos vaahtoutuu samalla, ei huolta). Kun seos on kiehuvan kuumaa, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä noin 15 minuutin ajan. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne kahviseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää jäähtyneen kahviseoksen joukkoon vielä puolet kermavaahdosta muutamassa erässä. Jaa mousse joko kahteen suurempaan tai neljään pienempään annosmaljaan. Anna hyytyä muutama tunti kylmässä ja levitä päälle loppu kermavaahto ja siivilöi päälle hieman tomusokeri-kaakaojauhoseosta. 


Annosmaljan koristelu

suklaata 

störsseleitä/nonparelleja

Halutessasi voit koristella tarjoiluastian reunan suklaalla ja strösseleillä. Sulata pari palaa suklaata ja levitä lautaselle. Laita toiselle lautaselle strösseleitä. Pyöräytä lasin reuna ensin suklaaseen ja sen jälkeen strösseleihin. Anna jähmettyä hetken aikaa.

Näin saat kivan reunuksen tarjoiluastioihin, eikä tällä tavoin tehtynä koristeet rikkoudu helposti. Strösseleiden värillä voi sitten muunnella koristelua tilanteeseen sopivaksi. 
Vinkiksi vielä, etää tätä moussea voisi oikein hyvin käyttää myös leivoksien täytteenä. Tällöin vain määrää pitää hieman suurentaa.Yhteistyössä


www.paulig.fi

www.blogirinki.fi


Kommentoi

 1. Merituuli says:

  Kaunis esillepano!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos 🙂 Tuo reunan koristelu on kyllä hauska lisä ja tekee hieman juhlavamman tarjoiluastioista.

 2. Paula says:

  Tosi kiva idea tuo koristelu!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kannattaa napata idea mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close