Poreileva mansikkajäätee/ Sparkling strawberry ice tea

Kevään ja kesän juhlahetkiin sekä myös lämpiminä arkipäivinä on mukava maistella kylmään ja poreilevaa juomaa. Parastahan on, jos maku tulee vielä luonnosta. Suunnittelin poreilevan mansikkajäätee-reseptin ajatellen lämpimiä kesäpäiviä yleisesti, koska tämä sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Juhlissa tämän voisi oikein hyvin tarjoilla kuohuviinilaseista jäämurskan ja mansikoiden kanssa. Maun taustalla on vaalea tee sekä aidoista mansikoista keitetty mansikkamehu. Hartwall Novelle on järjestänytkesäjuomakilpailun, johon minä osallistuin tällä alla olevalla juomalla. Tätä meillä tullaan maistelemaan varmasti kesän juhlissa.
Poreileva mansikkajäätee


500 g mansikoita

7 dl vettä

2-4 pss valkoista teetä

1 1/2 dl sokeria

5 dl Hartwall Novelle Friss sitrusta


Koristeluun

jäitä

mansikoita

minttua


Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri. Keitä hetken aikaa. Painele kevyesti mansikoita pohjaa vasten, mutta älä kuitenkaan soseuta mansikoita. Ota kiehunut mansikkamehu pois liedeltä ja laita teepussit muutaman minuutin ajaksi kattilaan hautumaan. Ota teepussit pois ja siivilöi mansikkatee. Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään kylmäksi.

Laita kannuun vuorotellen jääpaloja ja pilkottuja tuoreita mansikoita. Kaada jäiden ja mansikoiden päälle ensin kylmää Hartwall Novelle Friss sitrusta ja sen jälkeen mansikkatee. Sekoittele juomaa. Koristele mintunlehdillä.


Vinkki! Kaikkien nesteiden tulee olla kylmiä lisättäessä jäiden ja mansikoiden päälle, jotta jääte eivät sula heti ja juoma pysyy jääteenä 🙂

Vinkki! Voit säädellä teen makua lisäämällä tai vähentämällä teepussien määrää makusi mukaan.

Jos innostut kilpailussa olevia juomia äänestämään, arvotaan äänestäjien kesken pääsylippuja kesäkuun puolessavälissä olevaan Taste of Helsinki-tapahtumaan. Myös voittaja drinkki tarjoillaan kyseisen tapahtuman avajaistilaisuudessa.  


Mukana yhteistyössä:”Reseptin tarjoaa Hartwall Novelle


Kommentoi

 1. Sanna says:

  Hei, mitä teetä käytit tuossa vaaleana teenä? Tuli mieleen, että tätä, kun tekee aikuisten terassi-iltaan alkujuomaksi, voisi lirauksen limoncelloa laittaa joukkoon, kun sellainenkin kerran kaapista löytyy 😉

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ihan tavallista valkoista teetä käytin ja tosiaan pussien määrällä voi hyvin makua lisäillä ja vähentää. Tuo limoncello-lisäys kuulostaa oikein hyvältä!

 2. Nimetön says:

  Oi, ihanan näköistä! Onko juoma enemmän aikuisempaan makuun vai sopiiko koko juhlaväelle? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tämä sopii koko juhlaväelle tai kuumaan kesäpäivään koko perheelle! Jos haluaa, niin ainahan voi vaikka edellisen kirjoittajan vinkin mukaisesti lisäillä alkoholia joukkoon, mutta itse kannatan näitä koko juhlaväelle sopivia juomia.

 3. Nimetön says:

  Nam, tein tämän innoittamana mustikka-vadelmaversion maustamattomalla vichyllä ja kylläpä oli hyvää! Tätä voi varioida äärettömästi ja meillä juodaan kyllä kesällä tällaisia herkkuja vaikka joka päivä.:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kuulostaa hyvältä teidänkin marjaversio. Tosiaan tätä voi hyvin varioida moneen makuun. Hedelmiäkin voisi käyttää… Meilläkin tätä tullaan varmasti useasti tarjoilemaan ja voi olla, että tästäkin tulee vielä blogiin muutama eri versio. Tämä toimii myös hyvin vaikka viilentävänä boolinakin!

 4. Nimetön says:

  Kuulostaa kesäisen herkulliselta ja raikkaalta. Resepti menee huomenna kokeiluun, mutta yksi asia mietietyttää. Riittääkö tuosta 500 g:sta mansikoita sekä mehun tekemiseen, että koristeeksi? Kuinka paljon mansikoita käytit mihinkin?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kuten tuossa reseptissä sanotaankin, niin tuo mansikkamäärä on tuohon jääteehen ja sitten oman maun mukaan noita mansikoita voi sitten pilkkoa koristeeksi. Tämä oli kyllä ihanan raikasta – vielä kun saataisiin ne lämpimät kesäkelit… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close