Rocky Road Toffee

 Täällä blogissani on vilahdellut Rocky Road monessa eri muodossa. Nyt sain inspiraation kokeilla toffeen ja rocky roadin yhdistämistä. Tuo etuliite rocky road tarkoittaa leivonnaista, johon on sekoitettu pähkinöitä, karkkeja, suklaata… Oikeastaan vaan taivas on rajana, mitä tällaiseen haluaa lisäillä. Toki myös esimerkiksi suolaisen ja makean yhdistelmä voisi olla oikein toimiva eli suolapähkinöitä vaikka sekaan. Minä käytin mini-kokoisia vaahtokarkkeja sekä cashew-pähkinöitä. 

Täältä wikipediasta löytyy hieman rocky road-historiaa.
Rocky road toffeeToffee

180 g voita

1 2/3 dl sokeria

3 rkl vettä

1/2 dl panimosokeriaLisäksi

150 g mini-vaahtokarkkeja

5 dl cashew-pähkinöitä


Vuoraa vuoka (noin 21x31cm) leivinpaperilla. Rouhi pähkinät veitsellä. Levitä pohjalle noin puolet vaahtokarkeista ja murskatuista pähkinöistä. Mittaa kattilaan kaikki toffeen ainekset ja keitä, kunnes toffeen lämpötila ylittää 144 asteeen lämpötilan. Ota toffeekattila pois liedeltä ja kaada mahdollisimman tasaisesti vuokaan vaahtokarkkien ja pähkinöiden päälle. Ennen kuin toffee jähmettyy, niin levitä loput vaahtokarkit ja pähkinät päälle. Älä levittele kuumaa toffeeta veitsellä, koska alla olevat vaahtokarkit muuten leviävät rumasti toffeen pinnalla! Voit painella vielä kevyesti päältä, jotta päällimmäisetkin herkut kiinnittyvät toffeeseen. Anna toffeen jäähtyä ja leikkaa veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoile makean ystäville joko kahvipöydässä tai muuten pienenä herkkuna. Minä pakkasin osan kauniisiin sellofaanipusseihin. 

Vinkki! Tuo panimosokeri löytyy kaupoista viininvalmistushyllystä. Sitä on myynnissä suurissa marketeissa, mutta myös joistakin pienemmistä kaupoista saattaa löytyä. Pussi on läpinäkyvä ja tuo panimosokeri on vakoista ”jauhetta”.

Jos kaipailet vielä juomavinkkiä vaikka ensi viikonlopun juhliin, niin täältä löydät Poreilevan mansikkajääteen ohjeen. Juoma sopii erinomaisesti esimerkiksi alkoholittomaksi tervetulomaljaksi. Voit myös samalla osallistua juomaäänestykseen, jossa tuo minunkin juomani on mukana. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan pääsyliput maukkaaseen Taste of Helsinki-tapahtumaan kesäkuulle! 


Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Heips! Ihana resepti jälleen 🙂 Kysyisin vielä, mistä nuo kauniit sellofaanipussit ovat? Ei ole itsellä tullut vastaan.

  1. Nimetön says:

   Itse en selkeästikkään ole tarpeeksi hyvä salapoliisi joten viitsitkö hiukan valaista mistä kyseiset pussukat on?
   Tuo yhdistelmä näyttää nimittäin en verran ihanalta 😀

  2. Pullahiiri/Taru says:

   Hei! Täältä löydät nuo pussukat: http://happymonday.fi/cello-bag-lace-p-1186.html

 2. Nimetön says:

  Löytyikin jo!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hieno homma! Hyvää "salapoliisityötä" 🙂

 3. Miia - Sweet Living says:

  Voi voi, taas niin herkullisen näköistä, että on varmaan pakko kokeilla… 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kokeile ihmeessä! Makeita nämä on, joten kannattaa leikata pieniksi "makupaloiksi". Kivoja herkkuja vaikka lastensynttäreille!

 4. MinnaT says:

  Mitä eroa tavallisella- ja panimosokerilla on? Onnistuuko toffee tavallisesta sokerista…?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Panimosokeri toimii glukoosin tavoin eli tavallinen sokeri ei toimi ihan samalla tavoin. Toki voit tehdä niinkin, mutta voi olla että rakenteesta ei tule ihan yhtä hyvää.

 5. Maija says:

  ihana blogi ihania ohjeita!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Minna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close