Syötävät keksikortit äitienpäiväksi

Syötävät kortit tehdään perinteisestä suklaahippuja sisältävästä keksitaikinasta ja koristellaan pikeerillä. Lapset kirjoittivat näiden keksien päälle haluamansa tekstit tuolla pikeerillä, eli kanamunan valkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä seoksella. Tekstin voi toki kirjoittaa myös suklaalla, suklaalla kiinnitetyillä karkeilla tai vaikka sokerikuorrutteella, jota myydään kaupoissa myös valmiina tuubeissa. Voit tehdä taikinasta yhden noin 30 cm halkaisjaltaan olevan keksikortin tai vaikka 5-6 pienempää keksikorttia, kuten me tällä leipomiskerralla teimme.

Meillä oli käytössämme sydämenmalliset kakku- tai piirakkavuoat, mutta nämä voisi tehdä vaikka pieniin irtopohjavuokiin, tai vaikka painella pyöreiksi uunipellin ja leivinpaperin päällä. Vuoassa tehtynä näistä tulee kuitenkin hieman tasaisempia ja reunoista siistimmät. Jos teet keksit suoraan uunipellillä, niin silloin kannattaa jättää keksien väliin hyvin tilaa, koska keksit leviävät hieman paiston aikana. Suosittelen kyllä ehdottomasti vuokien käyttöä, jos se vaan on mahdollista. 

Tekstin voi kirjailla miten itse haluaa ja koristeina voi käyttää vaikka nonparelleja tai värikkäitä karkkeja. Me teimme kaiken koristelun näissä kekseissä tällä kertaa tuolla värjätyllä pikeerillä. 

Syötävät keksikortitSuklaahippukeksitaikina

200 g voita

2 dl sokeria

1 1/2 dl ruokosokeria

2 kananmunaa 

6 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria 

1 tl leivinjauhetta

2 dl suklaarouhetta tai hippuja

Pikeeri 

1 valkuainen

noin 3 1/2 dl tomusokeria

(elintarvikeväriä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon, voimakkaasti sekoittaen. 

Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne edellisten joukkoon. Lisää lopuksi suklaarouhe tai suklaahiput joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi lastalla nostellen. 

Laita käyttämiesi vuokien pohjalle leivinpaperisuikale, niin keksit on helposti nostettavissa pois vuoista paiston jälkeen (katso kuva alla). Painele taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen vuokiin. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Seuraa keksien paistumista koko ajan, jotta keksit eivät paistu liikaa. Keksin pitää olla kypsinäkin hieman pehmeitä.  

Ota keksit pois uunista ja anna jäähtyä. Nosta tai kumoa jäähtyneet keksit varovasti pois vuoista.

Valmista pikeeri vatkaamalla valkuaista sähkövispilällä. Lisää tomusokeria pienissä erissä (noin 1/2-1 dl kerralla) joukkoon. Lisää tomusokeria sen verran, että pikeeristä tulee pursotettavaa ja pursotusterän kuvio pysyy pursotetussa tekstissä. Jos pikeeri vaikuttaa liian paksulta, niin lisää joukkoon tippa vettä tai sitruunamehua. Lisää joukkoon halutessasi elintarvikeväriä ja sekoita pikeeri. Lusikoi pikeeri pursotuspussiin. Jos haluat käyttää pursotusterää, niin laita silloin pursotus terä pussin sisälle ennen pikeerin lusikoimista pussiin. 

Pursota kekseille kuvioita tai tekstiä oman maun mukaan ja anna tekstin jähmettyä. Pakkaa keksit kauniisti esimerkiksi kertakäyttölautasille ja läpinäkyvään paistopussiin. Solmi pussi kauniilla nauhalla kiinni ja lahja on valmis. 

Vinkki! Jos värjäät pikeeriä useilla väreillä, niin tarvitse silloin myös useamman pursotuspussin.

Vinkki! Voit käyttää ruoksosokerin tilalla myös fariinisokeria. 

Nämä keksit olivat meidän perheen äitienpäivälahja isovanhemmille viime vuonna. Kokeilin vielä tänä vuonna reseptin uudestaan ja kirjasin nyt koko reseptin tänne blogiin. Nämä keksikortit voitte valmistaa vaikka vielä äitienpäivänä! 
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close