Helppo lettutaikina ja herkulliset letut

Helppo lettutaikina – tai oikeastaan ne valmiit letut – on nyt varmasti kysytty herkku monessa kodissa. Letut ovat helppoja ja halpoja valmistaa. Minä annoin tämän taikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistamista. Ihanan ohuita ja herkullisia lettuja. 

Meillä letut ovat erittäin suosittuja ja ne kyllä maistuvat aina kaikille. Jokaisella on vielä oma makunsa siitä, mitä lettujen päälle laitetaan. Osa laittaa vain sokeria, osa haluaa hilloa ja kermavaahto, tai esimerkiksi jäätelöä. Onneksi lettupöydässä jokainen voi täyttää lettunsa juuri sillä tavoin kuin itse haluaa. Tähän taikinaan ei tule sokeria, joten letut voi täyttää myös suolaisella täytteellä. Tähän soveltuisi hyvin erilaiset tahnat ja esimerkiksi voileipäkakkuista tutut täytteet

Ei muuta kun lettuja paistamaan ja pohtimaan, mitä sinä laittaisit lettujen täytteeksi! 

Perinteinen lettutaikina

(noin 10 lettua)

6 dl täysmaitoa

3 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

3/4 tl suolaa

Paistamiseen

voita

Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan huoneenlämmössä. 

Kuumenna pannulla nokare voita ja kun voi on hieman riskistunut, annostele lettutaikinaa kauhalla pannulle. Kääntele pannua niin, että lettutaikina leviää pannulle. Paista sen aikaa, että letun pohja ottaa kauniin värin ja letun yläpinta hieman hyytyy. Käännä lettu ja paista myös toinen puoli kauniin ruskeaksi. Nosta lettu lautaselle ja jatka paistamista samaan malliin, kunnes koko taikina on paistettu letuiksi. 

Herkuttele sokerin, hillon, kermavaahdon, marjojen ja/tai jäätelön kanssa! 

Voit myös täyttää letut myös suolaisilla täytteillä

Muita lettureseptejä

Syrnikit eli rahkaletut 

Gluteenittomat letut 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close