Hauskat joulupirtelöt

Hauskat joulupirtelöt

Joulupirtelöresepti saa kunnian aloittaa tämän vuoden joulukalenterin. Sain idean näihin jo lokakuun puolella, kun huomasin kaupassa nämä ihanat suklaahahmot. Tuli heti mieleeni viileä joulujuoma, joka herkutellaan näistä suklaahahmoista. Ymmärrettäväähän varmasti on, ettei näistä mitään lämmintä kaakaota voi tarjoilla. Voi käydä muuten aika hassusti, kun suklaa sulaa juoman ympäriltä.

Ostaessani nämä suklaahahmot silloin lokakuussa, myyjä kysyi vitsillä ”meneekö heti käyttöön?”. Naurettiin siinä sitten yhdessä asialle. Ilmeisesti nämä olivat juuri tulleet kaupan hyllylle, eikä muut niin innokkaina jouluherkkuja vielä ostelleet. Vaikka minä ostinkin nämä jo aikoja sitten, ei kuitenkaan huolta. Näin näitä samoja hahmoja kaupassa ainakin viime viikolla, joten eivät ne ainakaan vielä ole loppuneet.

Nämä ihanat suklaahahmot saivat tällä kertaa sisäänsä herkullisen piparkakunmakuisen kinuskipirtelön, josta löytyy vaniljajäätelöä, karamellisoitua kondensoitua maitoa, piparkakkumaustetta ja maitoa. Näistä saat aikaan herkullisen kylmän juoman, joka on kiva tarjoilla suklaahahmojen sisällä.

Jouluinen pirtelö piparkakkumausteella

Joulunmakuinen pirtelö
(4 pientä annosta)

4 suklaahahmoa

1 l (noin 500 g) vaniljajäätelöä
2 dl maitoa
noin 1/2 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2-1 tl piparkakkumaustetta

Ota suklaahahmot pois paketista ja laita ne lautasen tai tarjottimen päälle.

Lämmitä metallista sopivan kokoista pyöreää muottia (käytin metallista tyllaa) pieni hetki esimerkiksi liedellä tai kuumassa vedessä (kuivaa muotti) ja paina lämmin reuna suklaahahmon selkäpuolelle sopivaan kohtaan ja pyörittele niin, että saat pillille sopivan aukon. HUOM! Kun lämmität metallista muottia, niin muista että se on kuuma. Käytä patalappua tai muuta vastaavaa, jotta et polta sormiasi.

Mittaa kaikki pirtelön raaka-aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä ainekset tasaiseksi pirtelöksi.

Täytä hahmot suppiloa apuna käyttäen. Täytä yhtä paljon pirtelöä jokaisen hahmon sisään. Laita annoksiin pillit ja herkuttele!

Suklaahahmosta tehty muki
Suklaamuki
Suklainen joulupirtelö
Hauskat joulun suklaahahmot
Suklaahamot lidlistä suklaaporo
Valkosuklainen lumiukko

Kommentoi

  1. Julia says:

    Mistä nämä söpöt suklaa hahmot on ostettu? 🙂

    1. Nämä ostin Lidlistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close