Herkullinen itse tehty kinuskijäätelö


Herkullinen kinuskijäätelö saa makunsa fariinisokerista. Jäätelön valmistus on helppoa, joten nyt on viimeistään aika kaivaa jäätelökoneet esille. Lämpimän kesäpäivän herkkuna maistuu ihana jäätelöannos tai vaikka jäätelöstä tehty pirtelö. 


Itse tehdyissä jäätelöissä voit vaikuttaa jäätelömakuihin sekä valmistaa juuri niin makeita jäätelöitä kuin itse haluat. Pystyt myös huomioimaan erityisruokavaliot kotitekoisissa jäätelöissä. Esimerkiksi saat tehtyä tästä jäätelöstä helposti myös laktoositonta, käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita. Jos kaipaat jäätelöreseptejä, jotka valmistuvat ilman jäätelökonetta, niin kurkkaa reseptit täältä jäätelöt-kategoriasta.
Herkullinen kinuskijäätelö

3 dl maitoa

3 kananmunan keltuaista

1-2 dl fariinisokeria

4 dl vispikermaa

(suklaarouhetta tai -hippuja)

Mittaa kattilaan maito, keltuaiset ja fariinisokeri. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kylmä kerma joukkoon. Jäähdytä seos ja kaada se jäätelökoneeseen lähes huoneenlämpöisenä.

Valmista jäätelö käytössä olevan jäätelökoneen ohjeen mukaan. Minun jäätelökoneessa jäätelön valmistus kestää noin 60 minuuttia. Kaada valmis jäätelömassa pakastusrasiaan ja ripottele päälle vielä suklaarouhetta tai -hippuja. Pakasta jäätelöä vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelö suoraan pakastimesta.

Vinkki! Sokerin määrällä pystyt vaikuttamaan jäätelön kinuskiseen makuun sekä makeuteen. Paina fariinisokeri tiiviisti mitta-astiaan, niin saat sitä oikean määrän.

Huom! Minulla on käytössä itse jäähdyttävä jäätelökone. Tarkista aina ohjeet jäätelön valmistamiseen oman jätelökoneesi käyttöohjeista. Tämän jäätelön voi varmasti tehdä myös ilman jäätelökonetta, jos teet tällaisen jäähdytyselementin pakastimeen valmiiksi. Suosittelen kuitenkin jäätelökonetta, jos sen käyttö on mahdollista. Jäätelö valmistuu jäätelökoneessa nopeasti ja hyvin vaivattomasti. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close