Samettisen pehmeä toffeejäätelö

Tämä on kyllä parasta maistamaani kotitekoista jäätelöä ikinä!! Rehellinen mielipide omasta reseptistä.

Eipä meinanneet vieraat lapset eivätkä omatkaan uskoa, että kyseessä toisiaankin oli ihan kotikonstein tehty jäätelö. Niin tuttua ovat ne rakeiset kotijäätelöt, joissa on suuri vaiva. Tämä on siis kaikkea muuta ja todella
helpolla!! Ilman keittelyitä tai kanamunia…

Resepti:
2 dl vispikermaa
1 dl maitoa   
1 prk kondensoitua maitoa
(1 rkl Toffee-likööriä)
1 rkl vaniljasokeria
1 dl pilkottuja kermatoffeekarkkeja

Jäähdytyselementtiä varten tarvitset:
ison (n.5l) kulhon
pienemmän (n. 3l) kulhon
n.6 dl kylmää vettä
painoksi esim. kylmäkalleja tmv.

Ensimmäistä kertaa jäätelöä tehdessäsi valmista edellisenä päivänä ”jäähdytyselementti” kahdesta kulhosta ja vedestä. Ota iso kulho (käytin Ikean 5l muovista kulhoa) ja sen sisään sopiva pienempi kulho (käytin Ikean n. 3 l muovista kulhoa). Laita n. 6 dl vettä ison kulhon pohjalle ja laita pienempi kulho veden päälle. Laita pienempään kulhoon painoksi ison pakastepussin sisään esim. kylmäkalleja niin, että pienempi kulho painuu melkein pohjaan. Jäädytä yön yli pakastimessa. Huolehdi, että kaikki ainekset ovat jäätelöä tehdessäsi valmiiksi kylmiä!

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa maito ja lisää sekaan toffeelikööri (jos haluat likööriä käyttää). Kaada maito ”jäähdytydelementtiin”. Lisää sekaan myös kondensoitumaito (älä keitä kondensoitua maitoa vaan kaada se suoraan purkista maidon sekaan!). Vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, jotta seos menee kunnolla sekakaisin ja jäähtyy tasaisesti. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma sekä pieneksi pilkotut toffeekarkit. Sekoita sähkövatkaimella vielä muutaman minuutin ajan. 

Laita seos pakastimeen n. 15 min. ajaksi. Vatkaa tämän jälkeen seosta muutaman minuutin ajan ja laita takaisin pakastimeen vielä 30 min. ajaksi. Vatkaa taas muutaman minuutin ajan ja toista vielä kerran 30 min. pakastus sekä muutaman minuutin vatkaus. Vatkaamisen jälkeen kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan. Itse laitoin pahviseen paistovuokaan ja suojasin sen hyvin leivinpaperilla sekä foliolla. Anna olla pakkasessa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli. Pyörittele jäätelömassa palloiksi jäätelökauhalla ja nauti joko annoskulhosta tai vohvelitötteröstä tämä todella herkullinen toffeejäätelö.

Vinkki 1: Likööri on lisänä sitä varten, ettei massa jäädy ihan kivikovaksi, mutta sen voi myös
hyvin jättää poiskin. Olen kokeillut molemmilla tavoilla.

Vinkki 2: Kun jäätelömassa on kaadettu pakastuksen kestävään astiaan, voit laskea hieman lämmintä vettä pienempään kulhoon ( ”jäähdytyselementtiin”), jolloin kulho irtoaa jäästä. Laita isompi kulho jäineen takaisin pakastimeen. Näin jäähdystyselementin voi käyttää uudelleen, jolloin alkuvalmisteluja ei tarvitse edellisenä päivänä tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close