Joulukalenteri – Luukku 1: Itse tehty vaniljasokeriNyt on päästy taas tämän vuoden osalta siihen päivään, kun saamme avata ensimmäisen luukun joulukalentereistamme. Niinpä parin viime vuoden mukaisesti myös tänä vuonna Pullahiiren leivontanurkasta löytyy joulukalenteri, joka tarkoittaa blogipäivitystä jokaiselle päivälle jouluaattoon asti. Joulukalenterin luukuista löytyy paljon reseptejä jouluisiin leivonnaisiin sekä myös ideoita joululahjoihin. Kuten tästä ensimmäisestäkin luukusta löytyy syötävä lahjaidea, niin niitä tulee löytymään vielä lisää.


Viime vuonna samoihin aikoihin laitoin blogiin ohjeet vaniljauutteen valmistukseen. Nuo ohjeet löydät täältä ja täältä. Itse käytän aika paljon useammin vaniljasokeria ja suosin tomusokerityyppistä vaniljasokeria. Nimenomaan käytän vaniljasokeria enkä vaniliinisokeria. Vaniljasokeri on tehty aidosta vaniljasta, kun taas vaniliinisokeri on keinotekoista. Itse tehty vaniljasokeri on mukava syötävä lahjaidea vaikka ystävälle joululahjaksi.Itse tehty vaniljasokeri


4 dl tomusokeria

1 1/2 vaniljatankoa


Leikkaa vaniljatangot pitkittäin halki ja raavi siemenet tankojen sisältä. Mittaa leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen tomusokeri, vaniljatangon siemenet sekä paloiteltu vaniljatanko. Anna koneen pyöriä muutaman minuutin ajan, jotta saat kaiken mahdollisen maun irti. Sihtaa tomusokeri siivilällä kulhoon, jotta sokerin sekaan ei jää vaniljatangosta sattumia. Pakkaa vaniljasokeri kauniisiin astioihin ja anna lahjaksi tai käytä itse leivontaan.

Toivottavasti viihdytte Pullahiiren joulukalenterin parissa tämän joulunodotuksen ajan! Makoisia leivontahetkiä teille kaikille – Nyt on aika nauttia kaikista ihanista tuoksuista ja herkuista!

Jos haluatte käydä katselemassa viime vuoden joulukalenterin luukkuja, niin täältä löytyy:

Joulukalenteri 2012

Joulukalenteri 2011


Kommentoi

 1. Katri says:

  Tätä voisi kokeilla. (: Odotan innolla joulukalenterin seuraavia luukkuja. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tulossa on kaikkea kivaa – ainakin minun mielestäni 🙂 Toivottavasti myös te lukijat pidätte luukkujen sisällöstä! Mukava lukea teiltä kommentteja näistä luukuista!

 2. Ihanaa, kun jaksat meille lukijoille näitä joulukalentereita tehdä. Varmasti jo suunnittelu vie aikaa, toteuttamisesta puhumattakaan! Kiitos siis.
  PS. Karkkikurssilla puhuttiin siitä lakritsanjuurijauheesta ja nyt täytyy sanoa, etten sitä Prismasta varmaan olekaan ostanut. En sitä ainakaan siellä nähnyt, kun katsoin. Cittarissa sitä vastoin sitä oli sekä mauste- että leivontarvikehyllyssä (siis vaniljasokerien ja muiden sellaisten vieressä).

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset sinulle kommentistasi! Kyllähän nämä päivitykset tosiaan vie aikaa, mutta työstäminen on suurimmalta osalta todella mukavaa. Ainoa haittapuoli mielestäni on tuo sotkujen siistiminen leivonnan jälkeen… No, se on sitten pieni paha mukavasta ajasta ja myös ilon tuottamisesta myös muille ihmisille!
   Minä muuten löysin tuota jauhetta ja itse asiassa siitä tulee oma kalenteriluukkunsa myöskin tuossa varmaankin Itsenäisyyspäivän jälkeen (jossain vaiheessa). Hyvää oli ja käyttöön meni! Toisaalta resepti jakoi kyllä syöjien mielipiteet, mutta oli minun makuuni todella sopivaa herkkua. Nin ja S-marketista tuon oman purkkini löysin, joten myös Prismassa sitä voi myös olla myynnissä. Kiitos sinulle vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close