Joulukalenteri – Luukku 22: Syötävä joulukranssi muroherkusta

 

Tämä idea pompsahti minulle amerikkalaisilta nettisivustoilta. Heti ihastuin ja piti saada idea jaettua tänne blogin joulukalenterin luukkuihinkin. Nyt 22. luukussa oli hyvä tila tälle reseptille. 


Tämä on varmasti ainakin lasten mieleen ja mukavan helppo myös lasten kanssa tehdä. Tämän voi tehdä kokonaan mikrolla, joten kuumia levyjä, kattiloita tai pohjaanpalamista ei tarvitse miettiä. Kun vielä herkku sisältää muroja ja vaahtokarkkeja, niin sen on pakko olla hyvää 🙂 Tämä on vastaavaa kuin riisimuroherkku, mutta vain corn flakeseilla eli perinteisillä muroilla. Syötävä joulukranssi

muroherkusta

110 g voita

600 g vaahtokarkkeja

15 dl corn flakes-muroja

viehreää elintarvikeväriä

punaisia karkkeja

nonparelleja

öljyä 


Öljyä kulho ja kaikki käyttämäsi työvälineet hyvin ennen kranssin valmistusta. Sulata voi mikrossa. Lisää kulhoon vaahtokarkit ja sulattele niitä noin 30 sekunnin erissä mikrossa, välillä sekoitellen. Aikaa tuohon menee noin 2-3 minuuttia. Kun seos on hyvin sekoittunut, lisää elintarvikeväri. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää joukkoon murot. Sekoita vielä hyvin. 

Öljyä leivinpaperi ja lasi. Laita lasi leivinpaperin keskelle ja nostele muromassa lasin ympärille pyöreäksi kranssiksi. Ripottele päälle nonparelleja ja punaisia karkkeja väittömästi. Anna kranssin kuivua huoneenlämmössä. Leikkaa veitsellä sopivan kokoisia paloja kranssista.

Vinkki! Voit myös sekoittaa karkkeja massan joukkoon ennen kranssiksi muotoilua. 


Vinkki! Voit tehdä näitä myös annoskokoisina esimerkiksi donitsivuokaan tai ihan vaan leivinpaperille pienen snapsilasin ympärille.


Minä käytin karkkeina punaisia M&M´s karkkeja. 


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Super hauska!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close