Joulukalenteri – Luukku1: Piparminttuinen jääsuklaa

Tervetuloa Pullahiiren leivontanurkan perinteiseen joulukalenteriin!

Tässä joulukalenterissa keskitytään jouluisiin resepteihin sekä joululahjaideoihin. Vinkkaan kalenterissa myös paketointi-ideoista sekä jouluisista tapahtumista. Ehkäpä täältä löytyy reseptit myös teidän joulupöydässänne tarjottaviin herkkuihin. Jossakin luukussa on myös joululahja-arvonta, joten kannattaa pysyä blogin uutisvirrassa mukana. Luvassa on monia mukavia jouluyllätyksiä! 

Ja nyt ensimmäiseen luukkuun…

Lupailin jo Facebookissa ja Instagramissa, että jokin herkkuresepti on tarjolla ensimmäisessä luukussa. Lisäksi nuo herkut olivat kuvassa pakattuina tuohon mustaan lahjapakettiin. Nyt alla on paketti avattuna. Kurkkaa ja herkuttele! 

Paketista löytyy siis jääsuklaata. Jääsuklaata voisi kutsua retroherkuksi, koska muistan itse sen jo omasta lapsuudesta. Jollain tavalla jääsuklaa muistuttaa minua päiväkodista. Oliskohan siellä ollut joulun aikaan myyjäisiä, joissa olisi myyty noita herkkuja tai olisikohan päiväkodin keittiön täti tehnyt niitä meille lapsille… 

Näissä herkuissa on parasta, että ne valmistuvat helposti ja toki ne myös maistuvat hyviltä. Minä lisäilin tällä kertaa joukkoon vielä piparminttutryffeliä (Pätkistä), joten maku on todella herkullinen. Jääsuklaan koristeluun voi käyttää esimerkiksi erilaisia jouluisia nonparelleja tai vaikka karkkirouhetta.

Piparminttuinen jääsuklaa

(noin 50 kpl)

200 g maitosuklaata

140 g minttutryffeleitä (Pätkis) 

150 g kookosrasvaa

Lisäksi maun mukaan koristeluun

karkkirouheita tai nonparelleja

Mittaa pikottu suklaa, minttutryffelin palaset ja kookosrasva kattilaan. Kuumenna niin, että seos sulaa tasaiseksi. Jaa makeismassa pieniin foliovuokiin. Koristele halutessasi nonparelleilla tai karkkirouheella ja anna jähmettyä. 

Nopeaa ja (ehkä) liiankin helppoa! 

Minä pakkasin nuo namit lahjapussiin. Lahjapussin sisällä on kuitenkin elintarvikekäyttöön tarkoitettu paperipussi suojaamassa sekä herkkuja että pussia. 

Huomenna blogin joulukalenterin 2. luukusta löytyykin sitten jotain aivan muuta, mutta se selviää vasta huomenna! 

Nähdään silloin! 

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Ihanan makeaa!�� kannattaako näitä säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Luulen, että nämä säilyvät sekä jääkaapissa että huoneenlämmössä, mutta viileä säilytys on aina parempi vaihtoehto, jos säilyttää pidempään.

 2. Petra says:

  Täällä on tosi ihania lahjaideoita jouluksi! 🙂 Olisiko kuitenkin mahdollista saada lisäys säilymisajasta? 🙂 Mä aina pohdin että koska syötävät lahjat voisi tehdä ettei ne oo pilalla kun lahja annetaan 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuo säilyvyys aika on niin monesta asiasta kiinni, että ihan tarkkoja säilymisaikoja ei pysty antamaan. Jos teet jauhoseoksia, kannattaa katsoa ainesten parasta ennen päivämäärät ja laittaa päiväykset sen mukaisesti. Perus kuivakakut vain paranevat pienestä säilytyksestä ja viileässä säilyvät varmaan 1-2 viikkoon. Makeiset taas ovat niin sokeripitoisia, ettei nekään nopeasti huonoksi mene, mutta ainahan tuo säilyvyys on säilytyksestä ja valmistushygieniasta kiinni. Joskus vinkkailin Eviran sivustolle, josta löytyi tietoa tuotteiden säilyvyydestä. Etsin sen linkin ja laitan vaikka tähän, jos se edelleen löytyy sivustoilta.

 3. Unknown says:

  Jes ihanaa!! NaminamiNami!! 🙂 Kiitos huippukivasta ja nopeasta reseptistä!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos sinulle! Tästä se alkaa! Paljon herkkuja ja ideoita on luvassa… Huomenna jotain muuta kuin makeisia 😉

 4. mustakissa says:

  Ne on vaan niin hyviä!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä! Piparminnttu tekee vielä ekstrat maulle – ainakin minun mielestäni!

 5. Nimetön says:

  Tosi ihanaa, että jaksat joka vuosi pistää pystyyn joulukalenterin ja vielä panostaa siihen huolellisesti! Pullahiiren joulukalenterista on tullut jo tärkeä osa joulunodotusperinnettä. En niin usein selaile leivontablogeja nykyään, mutta ihan jännittyneenä tulin nyt paikalle, että kunpa olisi taas kalenteri. Jee! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi kuinka ihana lukea kauniit sanasi! Ihana, että myös teille lukijoille tästä on tullut perinne. Pitää sanoa, ettei ole kahta kertaa tarvinnut miettiä, teenkö tätä. Kyllä se vaan antaa myös minulle niin paljon! Kannattaa "availla" luukkuja ja seurailla mitä kaikkea on luvassa…

 6. Suusta suuhun Alisa says:

  Tämänlaisia olisi ihana saada lahjapaketista.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Eikö vaan! Ja ovat kuitenkin helppoja valmistaa!

 7. Sirkku says:

  Jääsuklaa on kyllä tosiaan aikamatka suoraan menneisyyteen – mutta vain hyvällä tavalla 🙂 Minttulisäys on just miun makuun, ja nuo lahjapussit ovat aivan ihania.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minäkin ihastui noihin lahjapussukoihin. Oli niin optimaalisella paikalla, siinä kassajonojen vieressä 🙂 No, mutta hyvä kun olivat, niin sain taas uusia ideoita!

 8. Juu, retroherkku! Näitä tehtiin, riisisuklaata (kookosrasvalla), nekkuja, krokanttia. Pätkis varmaan tuo hyvän lisän!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Juurikin näin! Pätkis antaa mukavaa mittuisuutta näihin herkkuihin.

 9. Nanna says:

  Mäkin heti aatteli, että voi, tää retroherkku. Vois tehdä lastenkin kanssa kun ohje tarpeeksi simppeli.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Juurikin näin! Helppo toteuttaa myös lasten kanssa !

 10. Nimetön says:

  Onnistuiskohan nämä tehdä pieniin paperisiin karamellivuokiin vai tarttuuko kiinni?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minä en ole käyttänyt kuin noita pinnoitettuja tai siis metallisia. Ne ovat aika toimivia näille.

 11. Memmu says:

  Millainen näiden säilyvyys on? Huoneenlämmössä vai jääkaapissa?

 12. Memmu says:

  Anteeksi, vastaus olikin jo yllä!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hyvä, että löytyi nopeammin kuin minä kerkesin vastaamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close