Joulukalenterin luukku 24: Glögi panna cotta

Nyt aukesi viimeinen luukku niin Pullahiiren joulukalenterissa kuin myös muissakin joulukalentereissa.

Tämän päivän reseptinä on meidän jouluaaton jälkiruoka eli glögi panna cotta. Panna cotta tarkoittaa keitettyä kermaa, mutta minä halusin hieman keventää nyt raskaan jouluaterian päätteeksi ja päädyin tekemään täysmaidosta tuon panna cottan. Joulun makua tuomassa glögikiille.

Glögi pannacotta

Glögi panna cotta

1 l täysmaitoa
2 1/2-3 dl sokeria
1 vaniljatanko
8 liivatelehteä 

Kiille
4 dl laimennettua tiivisteglögiä
2 dl hyytelösokeria
vadelmia, punaherukoita
tai muita marjoja

Laita liivatteet likoon kylmään veteen ainakin 5 minuutin ajaksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet erilleen. Mittaa maito ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon vaniljatangon puolikkaat sekä raavitut siemenet. Kuumenna maito kiehuvaksi. Seuraa ja sekoittele koko ajan, koska maito kiehuu helposti yli kattilasta. Nosta kiehuvan maidon sekaan liivatteet, mutta purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita seosta ja nosta pois liedeltä. Älä enää keitä. Ota vaniljatanko pois seoksesta ja jaa annosmaljoihin. Minä tein aika pieniä annoksi, joten sain jaettua tämän 14 lasiin. Nosta jääkaappiin hyytymään mielellään ainakin 4 tunnin ajaksi. 

Ripottele pakastemarjoja haluamasi määrä panna cottan päälle. Laimenna glögi haluamasi vahvuiseksi. Kaada glögi kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Anna jäähtyä sekoitellen hetken aikaa ja lusikoi marjojen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vielä hetkeksi ennen tarjoilua.

Lasten annoksiin laitoin kiilteen punaisesta sekamehusta, koska ainakaan meillä lapset eivät ole kovia glögin juojia.

Lisäys
28.12.2011: Tuon hyytelösokerin voisi hyvin korvata 3 liivatelehdellä,
sillä tuo hyytelösokeri makeuttaa glögiä aika tavalla. 

 

Glögi panna cotta

Joulukalenterin linkki jää joulun jälkeenkin tuohon sivuun näkyville, jos reseptit jäivät kiinnostamaan. Jatkossa päivityksiä tulee blogiin entiseen malliin. Joitakin päivityksiä on jäänyt joulukuulta tekemättä, mutta palaillaan niihin myöhemmin. Nyt rauhoitutaan joulun viettoon!

Kiitos ahkerasta joulukalenterin seuraamisesta ja kommentoinnista! On ollut mukava olla aktiivisesti keskustelemassa resepteistä niin täällä blogissa kuin facebookissakin!

Kommentoi

  1. Sonjaa says:

    Näyttääpä hyvältä! Ajattelin tehdä näitä jouluaaton jälkkäreiksi pilttipurkkeihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close