Kammokujan halloween-lima valmistuu helposti vain kahdesta raaka-aineesta

Halloween lima kammokujalle

Tällä kertaa ei mennäkään blogin tyypilliseen tapaan herkkuaiheella, mutta tämä lima kuitenkin valmistuu keittiössä ja täysin syötävistä raaka-aineista. 

Suunnitellaanko teillä kammokujaa tai vaikka aarteenmetsästystä tämän viikon halloween-juhliin? 

Minä olen käytänyt tätä kahden aineen limaa jo aikaisemminkin lasten syntymäpäivillä. Olen aarteenmetsästyksessä piilottanut liman joukkoon avaimia, joista yksi käy lukkoon, joka on aarrearkussa kiinni. Lapset käyvät yksi kerrallaan kaivamassa yököttävästä limasta avaimen ja kokeilevat sitä lukkoon. 

Tänään valmistin liman halloweenin kammokujaa varten. Piilotan liman joukkoon erilaisia halloweeniin sopivia esineitä, jota lapset saavat tunnustella pimeässä silmät sidottuina. Kurkkaa alta tämä kahden aineen halloween-liman resepti ja yllätä lapset huisin jännällä kammokujalla. 

Kammokujaan voisi keittää myös nuudeleita tai spagettia, jotka pyöräytetään kevyesti öljyssä keittämisen jälkeen ja viilennetään kylmiksi. Aika värisyttävää työntää kädet tuonne kylmään ”matosoppaan”. 

Itsetehty lima lastenjuhliin

Kammokujan yököttävä lima

(kahden aineen lima)

4 litraa vettä 

20 rkl perunajauhoja

Mittaa kattilaan vesi ja perunajauhot. Sekoittele koko ajan seosta kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Kaada ”lima” ämpäriin tai muuhun isoon astiaan ja anna sen jäähtyä kunnolla ennen käyttöä. 

Minä laitoin liman joukkoon värillisen juomiin tarkoitetun jääpalan, joka valaiseen nesteen joukossa koko liman oikein värikkääksi. Jos valoa ei ole, lima on hyvin vaaleaa. 

Vinkki! Voit myös värjätä limaa elintarvikeväreillä, silloin kannattaa muistaa, että lima voi sotkea kädet elintarvikevärillä. Sen vuoksi suosittelen mielummin värikästä kosteutta kestävää valoa liman joukkoon. 

Ideoita kammokujalle

Tässä vielä lähikuvaa kammokujan limasta! 

Kiva ohjelma halloweenjuhliin

*****

Onko sinulle ideoita kammokujan rakentamiseen halloween-juhlia varten? 

Jos sinulla on vielä vinkkejä kammokujaan sopiviin juttuihin, niin jätä ihmeessä kommentti tämän päivityksen alle! Innolla lukisin, minkälaisia ideoita teille lukijoilla on mielessä. Niistä voisivat myös muut lukijat löytää hyödyllisiä ideoita omien juhlien järjestämiseen!  

Mukavaa Halloweenia! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close