Kesäloman herkullinen vaniljajäätelö

Kesä on ihan parasta jäätelösesonkia, joten nyt kaikki valmistamaan jäätelöt itse. Jäätelön tekeminen on helppoa. Itse valmistetusta jäätelöstä tietää aina mistä jäätelö on tehty, kun se on omin käsin valmistettu. Aikaisemmin tein jäätelöitä ilman jäätelökonetta, kondensoitua maitoa käyttäen. Jäätelöstä tulee silloinkin hyvin herkullista, mutta se pitää sanoa, että kyllä vaan jäätelökoneella valmistaa juuri sellaista jäätelöä kuin itse haluat. Jäätelökoneella voit valmistaa jäätelön juuri niin makeana tai rasvaisena kuin itse haluat sekä tietysti tarvittaessa erityisruokavalioon sopivaksi. 

Tässä alla on herkullinen resepti ihanan pehmoisen makuiseen vaniljajäätelöön. Maku tähän jäätelöön tulee aidosta vaniljasta sekä jäätelöön käytetyistä kotimaisista maitotuotteista ja sokerista. Lue jäätelön valmistukseen kattavat neuvot täältä. Voit myös käyttää vaniljajäätelöä esimerkiksi tämän jäätelökakun valmistukseen. Makuja voit lisätä vaniljajäätelöön erilaisilla hilloilla, marjoilla ja sattumilla. 

Perinteinen vaniljajäätelö

(noin 1 litra)

3 dl kermaa

4 dl kevyt maitoa

2 dl sokeria

3 keltuaista 

1 1/2 vaniljatankoa

Sekoita maito ja kerma keskenään. Laita seoksesta noin kolme desilitraa kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja keltuaiset. Leikkaa vaniljatangot pitkittäin puoliksi ja raaputa vaniljan siemenet veitsellä. Lisää kattilaan vielä vaniljan siemenet sekä leikatut tangot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot seoksesta. Lisää joukkoon loppu kerma-maitoseos joukkoon ja kaada seos jäätelökoneeseen pienen jäähtymisen jälkeen, koneen ohjeen mukaan. 

Jäähdytä seosta noin 60 minuuttia. Lusikoi jäätelö pakasterasiaan ja nosta pakkaseen. Tuo minun jäätelökoneeni pitää jäätelön kylmänä hetken aikaa, erityisellä toiminnolla. Minun mielestäni tuo jäätelö on kuitenkin hyvä käyttää pakastimen kautta, niin sen saa oikein kylmäksi. 

Toivottavasti lämpimät säät jatkuisivat ja saataisi viilennellä ihanasti erilaisilla jäätelöillä. Lisää jäätelöreseptejä niin jäätelökoneella kuin ilman konettakin löydät täältä

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Tää on aina aika vaarallista eksyä tänne sun blogiin ku sitten pitää kaikkia ohjeita päästä kokeilemaan.:D mutta tuosta jäätelön teosta, tai jäätelökoneesta että minkälainen kone sulla on käytössä? Itsekin sitä aina välillä miettinyt mutta aina jäänyt hankkimatta kuitenkin. Josko täksi kesäksi.. Kiitos huipuista resepteistä!
  -Lotta

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ihana kommentti sinulta, Lotta 🙂 Kesä on hyvää aikaa leipoa kaikenlaista tai tehdä vaikka jäätelöitä! MInulla on Wilfan jäätelökone, joka on ollut minun mielestäni oikein hyvä. Toisaalta minun aikaisemmat jäätelökonekokemukset perustuvat parikymmentä vuotta vanhoihin patruunakoneisiin, joten siihen verrattaen tämä on ihan loistava. Valmistaa jäätelön tunnissa ja viilentää sen sähköisesti, ilman kylmäpatruunoita.

 2. Nimetön says:

  Voiko tämän jäätelön tehdä kuitenkin ilman jäätelökonettakin? 🙂 jos voi niin mitä kuumentamisen jälkeen pitäisi tehdä? Pitäisikö sitä vatkata vai miten? Olen kokeillut muutaman kerran jäätelön valmistusta kondensoitua maitoa käyttäen ja laittanut glukoosisiirappia mukaan, mutta siltikin jäätelöstä tulee hilemäistä 🙁 kun tässä ohjeessa ei ole käytetty glukoosisiirappia niin tuleeko tästä "hilemäistä" jäätelöä vai ihan normaalia? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tämä resepti toimii hyvin juuri jäätelökoneessa, koska kone sekoittaa jäätelömassaa koko jäähdytyksen ajan. Kondensoidulla maidolla tehtynä jäätelöstä ei kyllä pitäisi tulla hileistä, jos joukossa ei ole mitään varsinaista nestettä, esimerkiksi mansikkasosetta. Glukoosisiirappia en itse käytä kondensoidusta maidosta tehdyssä jäätelössä, koska en ole kokenut sille tarvetta. Jos haluaa tätä reseptiä kokeilla, niin voit tehdä tämän reseptin http://www.pullahiiri.com/2010/09/samettisen-pehmea-toffeejaatelo.html mukaisen "jäähdytyselementin". En lupaa, että homma toimii, mutta tuota voisi kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close