Koululaisten välipalasuosikit

Koulut ovat alkaneet jo varmasti lähes ympäri Suomen. Niinpä monessa perheessä taas pohditaan mitä lapset syövät välipalaksi koulun jälkeen. Myös harrastusaikataulut luovat oman haasteensa ruoka-aikoihin. Täältä blogista löydät herkullisia välipalaideoita, joista kokosin suosikit tähän alle helposti löydettäviksi. 

Voit tehdä lasten välipalat valmiiksi jo edellisenä iltana tai jättää esimerkiksi tortillapizzat ja smoothien jo hieman isommille koululaisille itse tehtäväksi. Käy kuitenkin ennakkoon läpi lasten kanssa uunin ja muiden keittiökoneiden käyttöön liittyvät turvallisuusohjeet ja opeta lapset käyttämään ajastimia (eli munakelloja). Näin välipalat ja leivonnaiset eivät pala uunissa eikä uuni jää päälle paiston jälkeen, kun on muistutus päällä. 

Kurkkaa tästä alta linkit maistuviin ja helposti valmistuviin välipaloihin.

1. Proteiinipitoiset hedelmä-smoothiet

Meidän perheen välipalasuosikkeja ovat erilaiset smoothiet, jotka voi tehdä ennakkoon jo vaikka edellisenä iltana jääkaappiin. Kuvan hedelmäsmoothien reseptin löydät täältä. Lisää erilaisia smoothie-reseptejä löydät täältä.

2. Nopeat tortillapizzat

Myös tortillapizza on herkullinen välipala ja sen valmistuksesta selviää moni koululainen ihan itsenäisesti. Itse valmistettu maistuu aina herkullisemmalta ja onhan siinä pientä tekemistä iltapäivää. Toki kuuman uunin kanssa pitää olla varovainen, joten ihan pienemmille koululaisille suosittelen nuoria tai aikuisia auttamaan pizzojen valmistuksessa. Haastavampia pizzareseptejä löydät pizzat-osiosta

3. Täytetyt leivät

Nämä täytetyt leivät valmistuvat helposti, kun teet täytteen jo valmiiksi rasiaan vaikka edellisenä päivänä. Nämä käyvät hyvin myös picnic-eväinä, joten lapset voivat pakata täytetyt leivät koriin ja siirtää välipalan hyvällä säällä vaikka pihalle. Erilaisia leipäreseptejä löydät leivät ja sämpylät-kategoriasta

4. Marjakiisseli jogurtin tai puuron kanssa

Tämä perinteinen marjakiisseli säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, joten senkin voi valmistaa etukäteen. Kiisselin kanssa voi herkutella maustamattomalla jogurtilla ja maitorahkalla. Jos haluat välipalasta ruokaisamman, niin keitä kiisselin kanssa kaurapuuroa, mannapuuroa tai vaikka riisipuuroa. Nälkä pysyy pitkään pois ja maistuu herkulliselta. Puuroista tuli mieleeni myös täältä blogista löytyvä vispipuuro, joka sopii erinomaisesti välipalaksi. 

5. Marjaisat muffinssit astetta terveellisemmin

Muffinssivälipala tuo pientä luksusta arkeen. Nämä muffinssit valmistuvat astetta terveellisemmin. Jauhoina on käytetty täysjyvävehnäjauhoja, rasvana kylmäpuristettua kookosöljyä ja makeutta tuomassa ruokosokeri ja tuoreet metsämarjat. Nyt vielä kun marjoja saa poimittua vaikka lähimetsästä, niin tässä on aineksia jopa lähiruoaksi. 

Jos kaipaat vielä näiden lisäksi muita välipalaideoita, niin klikkaa itsesi välipalat-kategoriaan tästä

Myös helpot reseptit-kohdasta löydät monia koululaisille sopivia leivonnaisreseptejä. Kurkatkaa sieltä yhdessä koululaisten kanssa sopivat reseptit, niin koululaiset saavat ohjelmaa iltapäiviin! 

Herkullisia välipalahetkiä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close