Köyhät ritarit – ehkä helpoin jälkiruoka

Köyhät ritarit kuuluvat oman lapsuuteni herkkumuistoihin. Monesti niitä tehtiin ranskanleivästä. Vielä Hävikkiviikon jälkitunnelmissa, meillä oli keittiössä lähes kokonainen patonki, eikä kukaan ollut tuota leipää syömässä. Niinpä ajattelin kokeilla siitä cocktailpalojen kokoisia köyhiä ritareita. 

Hyvinhän tuo onnistui. Nämä voisi laittaa erinomaisesti tarjolle vaikka juhlavaan kahvipöytään. Minä laitoin jokaisen köyhän ritarin päälle lusikallisen hilloa ja pursotin hieman kermaa hillon päälle. Yksinkertaista, mutta niin hyvää! Voit käyttää köyhien ritarien valmistamiseen esimerkiksi ranskanleipää tai pullasiivuja. Muna-maidon voit myös maustaa esimerkiksi vaniljalla, kardemummalla tai vaikka kanelilla. 

Köyhät ritarit

1 ranskalainen patonki

2 dl maitoa

1 kananmuna

(vaniljasokeri, kaneli, kardemumma)

(paistamiseen voita)

Päälle

hilloa

2 dl vispikermaa

Leikkaa patongista päät pois ja leikkaa loppu patonki noin 2-3 senttiä paksuiksi viipaleiksi. Mittaa kulhoon maito ja kananmuna. Sekoita ne hyvin keskenään haarukalla sekoittaen. Voit halutessasi sekoittaa joukkoon muna-maidon joukkoon vaniljasokeria, kanelia tai kardemummaa.

Pyörittele leipäpalat muna-maidossa. Laita paistinpannu liedelle. Lisää paistinpannulle voi. Anna voin sulaa ja nostele leipäpaloja pannulle. Paista leipäpalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta tarjoiluastialle. Paista niin monta pannullista kuin tarvitsee.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi valmiiksi paistettujen ja hieman jäähtyneiden köyhien ritarien päälle lusikallinen hilloa. Annostele kermavaahtoa hillon päälle pursottamalla tai lusikoimalla. 

Tarjoile köyhät ritarit heti sellaisenaan! 

Vinkki! Älä heitä patongin päivä pois, vaan syö ne sellaisenaan! 

Olen aikaisemmin postannut tänne blogiin reseptin rikkaisiin ritareihin. Ne on täytetty tuoreilla marjoilla ja mascarpone-juustolla. Kurkkaa resepti täältä

Kommentoi

  1. Nanna says:

    Nää sun omat kyllä varsinaisia kaunottaria!½

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Nanna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close