Kymmenen reseptivinkkiä tulevaan juhlaviikkoon

Nämä kymmenen (ja hieman ylikin) reseptivinkkiä sopivat erinomaisesti alkavaan viikoon, sillä tämä viikko on koululaisten viimeinen kouluviikko sekä tietysti myös valmistujaisjuhlaviikko. Vaikka tänä vuonna ei suuria valmistujaisjuhlia nyt toukokuussa voi viettää, niin monessa perheessä juhlistetaan koulun loppumista sekä valmistujaisia perhepiirissä. Silloinkin kannattaa panostaa tarjoiluihin ja vaikka kokeilla loppukesän valmistujaisjuhlien tarjottavia jo ennakkoon.

Keräsin tähän alle blogin herkulliset reseptivinkit suolaisten ja makeiden reseptien osalta. Pidin mielessä niin nuoremmat kesälomalle jäävät peruskoululaiset kuin hieman vanhemmat ammattiin valmistuvat tai ylioppilaaksi kirjoittavat nuoret. 

Kurkkaa alta löytyisikö tästä alta teidän tulevaan, poikkeukselliseen juhlaviikkoon sopivia reseptejä!

Herkullisen mehevät mokkapalat

Kyselin Instagramin puolella miten perheissä vietetään koulun loppua. Yleensä aina kysellessäni juhlien tarjoiluista, vastauksista nousee esille mokkapalat. Ne ihanat (lähes) jokaisen rakastamat mokkapalat. Tämäkään kerta ei ollut poikkeus. Meillä juhlitaan usein mokkapaloja herkutellen, oli kyseessä sitten nimpparit, synttärit tai vaikka koulujen loppuminen. Nämä mokkapalat ovat nousseet monen suosikeiksi sen vuoksi, että tällä reseptillä saat valmistettua mehevän ja paksun mokkapalapellillisen. 

Jos kaipaat moneen erikoisruokavalioon sopivaa mokkapalareseptiä, niin kurkkaa se täältä

Kesäjuhlien marenkileivokset

Marenkileivokset sopivat juhlaan kuin juhlaan. Tämä marenkikakkuinnostus on meidän suvussa jo ihan perinnöllistä, sillä meillä on herkuteltu marenkikakulla jo ainakin 30 vuoden ajan erinäisissä perhejuhlissa. Marenkileivokset ovat gluteenittomia ja marenki valmistuu näihin leivoksiin helposti, vain kahdesta raaka-aineesta. Nämä voit tehdä jo alkuviikosta valmiiksi viikonlopun juhlia varten. Kurkkaa täältä lisää!  

Suomen paras mansikkakakku

Näin kesän lähestyessä ja kotimaisten mansikoiden saapuessa pikku hiljaa kauppoihin alkaa myös mansikkakakkukausi. Mansikkakakku sopii erinomaisesti myös toukokuun viimeisen viikonlopun juhliin. Kurkkaa täältä Suomen paras mansikkakakku-tittelin saaneen mansikkakakun resepti ja kruunaa juhlapöytä tällä herkullisella mansikkamoussetäytteisellä täytekakulla. 

(Key) Lime pie eli limepiirakka

Tämä Key Lime Pie on todella herkullista ja raikasta tarjottavaa kevään ja kesän juhlapöytään. Tähän et tarvitse edes uunia, vaan piirakka valmistuu keksipohjasta ja sekoitettavasta täytteestä. Jos käytätä pohjassa kananmunattomia keksejä, on tämä piirakka lisäksi täysin kananmunaton. Kurkkaa tarkempi resepti täältä ja pääset samalla hyppäämään herkulliseen limemaailmaan. Tiedätkö jo mitä eroa on Key limellä ja persianlimellä? Jos et, niin lue täältä lisää! 

Herkulliset mansikkatäytteiset kuppikakut

Mansikkatäytteiset kuppikakut maistuvat varmasti koulunsa päättävälle nuorisolle. Nämä sopivat erinomaisesti tähän alkavaan kesälomaan, koska tuoreita kotimaisia mansikoita on ollut saatavilla nyt jo jonkin aikaa ruokakaupoista. Kurkkaa herkullinen kuppikakkuresepti täältä

Voileipäkakkurulla

Voileipäkakkurulla on helppo valmistaa ja se on näyttävän näköinen, kun koristelet sen esimerkiksi syötävillä kukilla. Täytteeksi tarvitset vain yhden täytteen oman makusi mukaan. Valmista haluamasi voileipäkakun täyte ja levitä se leipien päälle. Pyöräytä voileipäkakku rullalle ja koristele. Näin helppoa voi voileipäkakun valmistaminen olla. Löydät tämän kuvassa olevan kasvisvoileipäkakun reseptin täältä

Perinteiset lusikkaleivät

Perinteiset lusikkaleivät maistuvat aina juhlissa. Ne ovat ehkä klassisin suomalaisen juhlapöydän tarjottava. Lusikkaleivät saavat nimensä siitä, että ne muotoillaan lusikalla. Kahden keksin väliin laitetaan hilloa tai muuta täytettä ja lopuksi ne kieritellään sokerissa. Jos teet nämä pikkuleivät jo hyvissä ajoin, varaudu tekemään hieman suurempi annos, sillä nämä katoavat nopeasti keksipurkista. Ne ovat niin hyviä! Reseptin löydät täältä

Pienet juhlapöydän kinkkupiirakat

Voileipäkakun kanssa juhlapöytään voi nostaa suolaiseksi palaksi suolaisen piirakan. Tällä kertaa piirakka kuitenkin leivotaan pienempinä piiraina. Nämä pienet piiraat valmistat muffinssipellillä ja näin saat valmistettua helposti annosteltavissa olevat pienet suolaiset piirakat. Tästä löydät sopivan reseptin pienten kinkkupiirakoiden valmistukseen. 

Vegaaninen ja gluteeniton ”juustokakku”

Vegaaninen ja gluteeniton ”juustokakku” on helppo valmistaa ja sopii moneen eri ruokavalioon. Voit tarjota tämän kakun esimerkiksi makean mansikkakastikkeen kanssa ja tuoreilla marjoilla koristeltuna. Kurkkaa vegaanisen ”juustokakun” eli vuustokakun ohje täältä

Juhlapäivän itse tehty kuplajuoma

Nyt on korkea aika laittaa kuplajuomat valmistumaan ensi viikonlopun juhlia varten. Voit tehdä erilaisia kirkkaita simoja kuohujuoman pohjaksi, boolia varten tai ihan sellaisenaan juotavaksi. Inkiväärisima on erinomainen pohja erilaisille juomasekoituksille. Vadelma– ja mansikkasimat taas ovat jo sellaisenaan niin kauniita, että ne kannattaa melkein tarjota sellaisenaan. Voit koristella juomat vaikka jääpaloilla, tuoreilla marjoilla sekä sitruunamelissan lehdillä. Herkullinen maljannostojuoma valmistuu siis erittäin helposti myös itse tehtynä! 

Jos juhlien järjestäminen herättää kysymyksiä, niin voit laittaa kysymyksiäsi tähän alle kommenttilaatikkoon, tai olla minuun yhteydessä Pullahiiren leivontanurkan Instagramin tai Facebookin kautta!

Kommentoi

  1. fire joker leikkiraha says:

    Pienet juhlapöydän kinkkupiirakat – tämä on loistava välipalavaihtoehto odottamattomille vieraille

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Todellakin. Pakkaseen paistamisen jälkeen ja sulattaa/lämmittää uunissa vaikka ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close