Lahjapakettikakut syntymäpäiville

Aniliininpunaiset lahjapakettikakut toivottiin 50v. syntymäpäiville. Toiveissa oli kaksi pyöreää lahjapaketia ruseteilla sekä väreiksi valkoista ja aniliininpunaista. Lisäksi toiveissa oli myös syötävää pitsiä. Näillä toiveilla mentiin. Kuva hieman vääristää tuota väriä punaisemmaksi kuin mitä se luonnossa oli. Tein harjoitusvärjäyksiä pieniin massapaloihin, jotta sain värin mahdollisimman lähelle, pilaamatta koko suurta massamäärää. 

Vinkki! Suosittelen aina kokeilemaan elintarvikeväreillä värjäämisen ensin pienempään massapalaan ja sen jälkeen vasta suurempaan massamäärään. Näin välttyy vääriltä värisävyiltä suuressa massamäärässä.Näihin kakkuihin tein 10 munan sokerikakkupohjat. Täytteeksi tein toiveiden mukaan mansikkamoussen, mutta tällä kertaa täytetoiveissa oli täyte ilman liivatelehtiä, joten jätin liivatteet pois ja tein hieman muutoksia muutenkin mansikkamoussen sisältöön. Näin sain täytteestä jämäkän ilman hyydyttämistä. Kuorrutteena kakuissa oli sokerimassaa ja sokerimassan alla sokerikreemi ohuesti tarttumapintana sekä ”eristeenä”. Kuorrutteen päällä on sokeripitsijauhesta tehty pitsi. Kakut mitoitettiin noin 60 henkilölle.


Kommentoi

 1. Kauniita!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Tita!

 2. Päivityksiä says:

  Niin sievät!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos 🙂

 3. Nimetön says:

  Mansikkamousse ohjeesi on vakio täyte kakuissani. Aina on tullut kehuja vierailta. Kiitos hyvästä ja yksinkertaisesta ohjeesta! Itsekin olen miettinyt, että kuinka saisin jämäkän moussen kakun väliin ilman liivatetta. En vain ole osannut ohjetta soveltaa. Kuinka muutit ohjetta, kun jätit liivatteen pois? Myös monet muut ohjeesi ovat todella herkullisen tuntuisia ja useita olenkin onnistuneesti kokeillut. Siitä erityisesti ohjeissasi pidän, että käytät aitoja ja oikeita aineksia kuten kermaa ja voita jne. Tämä on ehdottomasti suosikki blogini 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset mukavasta kommentistasi! Ihanaa saada teiltä lukijoilta palautetta ja kommentteja 🙂 Muutin tuota reseptiä niin, että lisäsin mansikoiden määrää. Sulatin pakastemansikat ja valutin reippaasti ylimääräisen nesteen pois (mansikoita survomatta). Tuon mansikan "lihan" sitten survoin, jolloin massasta tulee jämäkämpää. Lisäsin joukkoon myös hieman tuorejuustoa. Näin täytteestä tuli tarpeeksi jämäkkä ilman sen kummempia hyydyttäjiä. Toki esimerkiksi valkosuklaalla voisi saada täytettä hieman hyydytettyä, mutta tuokaa ei toimi niin kuin liivate.

 4. riikuska says:

  Niin kauniita kakkuja! Tuo syötävä pitsi näyttää mielenkiintoiselta. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Tuo syötävä pitsi on aika mielenkiintoinen koristelumateriaali. Helppo tehdä ja näyttävä leivonnaisissa. Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni asiasta: http://www.pullahiiri.com/2014/04/syotava-sokeripitsi-leivonnaisten.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close