Värikäs juhlapöydän couscous-salaatti

Herkullinen couscous-salaatti jää varmasti meidän juhlapöydän tarjottaviin sekä myös arkiruokien lisukkeeksi jatkossakin. Tämä sopii hyvin tarjolle niin noutopöytään kuin myös grillijuhlien lisäkkeeksi. Tämä annos on riittävä noin 30 henkilölle, kun tarjolla on muutakin syötävää. Itse tarjosin tätä kana- ja kasvisvartaiden, savukalan, yrttisen grillileivän sekä vihersalaatin kanssa.  

Couscous-salaatti juhlapöytään

6 1/2 dl couscousia

6 1/2 dl vettä 

1 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

900 g kirsikkatomaatteja

250 g rucola-salaattia

3 prk (á 375 g) salaattijuustokuutioita öljymarinaadissa

Sekoita kiehuvan veden joukkoon öljy ja suola. Mittaa couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Laita kulhon päälle tuorekelmu (tai tiivis kansi) ja anna couscousin turvota noin 5-10 minuutin ajan. Jäähdytä. Pese tomaatit ja rucola. Puolita tomaatit. Valuta suurimmat öljyt pois salaattijuustokuutioista, mutta jätä noin 3-4 rkl öljyä vielä kastikkeeksi salaatille. Sekoita jäähtynyt couscous, rukola, pilkotut tomaatit sekä juusto keskenään. Lisää joukkoon erilleen otettu marinadiöljy. Sekoita salaatti ja tarjoile! 
Tässä vielä kuva koko annoksesta tarjoiluastiassa:

Kommentoi

 1. Annika says:

  Kivalta kuulostaa. Jos jättää rucolan pois voisi hyvin tarjota lämpimänäkin varmaan.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä varmasti voisi 🙂 Tästä tuli minun yksi suosikkini eli olen tehnyt tätä niin mökkivieraille kuin myös ihan omaan arkeen grilliruoan lisukkeeksi. Maistuu siis hyvin kylmiltäänkin, mutta lämpimänä maistuu varmasti myös.

 2. Milla says:

  Tätä olen tehnyt ainakin jo 5 kertaa. Taas on vesi kiehumassa. Helppoa karavaanarissa tehdä ja niiin hyvää! Olen lisännyt palvikinkkua joskus joukkoon ja ruoka on valmista!

 3. Pullahiiri/Taru says:

  Täällä ihan sama juttu! On tullut tehtyä useaan otteeseen niin juhliin kuin ihan vaan ruoaksi. Tuo palvikinkkulisäys kuulostaa myös hyvältä, joten sitä pitääkin kokeilla. Erilaisten grilliherkkujen lisäkkeenä on meilläkin käytetty. Mukavaa karavaanarielämää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close