Pähkinä-suklaamoussekipot

 

Pitihän tuota aikaisemmin tekemääni pähkinä-suklaalevitettä tehdä vielä lisää. Sen verran hyvää se oli! Päätin tehdä levitteestä pähkinä-suklaamoussea. Olin ostanut tuollaiset lasiset hillopurkit jo aikaisemmin. Enpä vain ole kerinnyt ottaa niitä aikaisemmin käyttöön. Tämä on ihan kiva idea vaikka syksyiselle metsäretkelle. Helppo napata mukaan – kylmäsäilytyksessä kuitenkin. Täytteeseen ei myöskään tarvita liivatteita tai muuta hyydyttäviä aineksia, koska purkin reunat pitävät moussen hyvin paikoillaan.
Pähkinä-suklaamoussekipotPohja

150 g vaniljatäytekeksejä

2 rkl voitaMousse

200 g mascarponea

2 dl pähkinä-suklaalevitettä

1 1/2 dl vispikermaa

3 tl vaniljasokeria


Koristeluun

kermavaahtoa

suklaarouhetta


Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää se keksien joukkoon, hyvin sekoittaen. Painele kevyesti purkin pohjalle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone/tuorejuusto omassa kulhossaan ja lisää joukkoon pähkinä-suklaalevite ja vaniljasokeri. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon mukaan, niin että massasta tulee tasaista. Nostele massa keksipohjan päälle.

Vatkaa päälle tuleva kerma vaahdoksi ja koriste moussekipot kermavaahtopursotuksin sekä suklaarouheella. Säilytä kylmässä!

Purkkien määrä riippuu niiden koosta. Minä tein tein tällä ohjeella neljä noin 1,75 dl lasipurkillista.  Vinkki! Mascarponen tilalla voi käyttää myös muuta maustamatonta tuorejuustoa. Mascarponen pehmeä ja täyteläinen maku vaan sopii täytteeseen todella hyvin.

Vinkki! Omatekemän pähkinä-suklaalevitteen tilalla voi myös käyttää kaupan valmista levitettä, jos haluaa hieman oikoa reseptissä :o)


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Nyt äkkiä pois täältä sivuilta ennen kuin kuolen noiden kuvien vaikutuksesta…! Näyttää niin hyvältä että huhhuijaa. 😀

  2. tyttonen says:

    Miten voikaan olla noin ihanan näköistä.. 🙂

  3. Pullahiiri/Taru says:

    Ihana kuulla, että nuo kipot maistuisivat teille lukijoille :o) Ei muuta kuin nyt sitten itse tekemään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close