Satokausiherkut: Kirsikkatäyte

Nyt tämän kesän Amerikan reissulla pääsin taas ihmettelemään ruokakaupoissa säilykepurkkien määrää. Tuntuu kuitenkin, että purkkien määrä on ehkä hieman vähentynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana, vai onkohan se vaan niin, että silmä on tottunut niihin monien reissujen aikana. Säilykepurkeissa myydään paljon erilaisia pikaruokia, vihanneksia, lihoja sekä myös erilaisia makeiden piirakoiden täytteitä. Nämä piirakoiden täytteet ovat näppäriä, kun täyte kaadetaan pohjan päälle ja piirakka joko kuorrutetaan tai koristellaan piirakkataikinalla. Piirakka paistetaan ja se on nopeasti herkutteluvalmis. Piirakan täytteet ovat kuitenkin hyvin helppoja valmistaa myös itse omassa kotikeittiössä. Varsinkin näin satokauden aikoihin tekee oikein mieli itse päästä valmistamaan erilaisia piirakan täytteitä. Toki myös piirakkapohjat on Amerikassa valmiiksi vuokiin tehtyinä, jolloin leipominen helpottuu entisestään. 

Tällä kertaa tein tuttavaperheeltä saaduista kirsikoista kirsikkapiirakkaa varten kirsikkatäytteen. Kannattaa muistaa, että nämä eivät ole vain piirakoita varten, vaan tätä voi käyttää myös puuron tai vaikka maustamattoman jugurtin kanssa aamupalalla. Näitä täytteitä voi käyttää myös vohveleiden ja lettujen kanssa hillon tapaan. Nämä soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen. 

Kirsikkapiirakan täyte

2 l kirsikoita

2 1/2 dl sokeria

1/2 dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

1 dl vettä

1/2 sitruunan mehu

Huuhtele kirsikat ja poista niistä siemenet ja kannat. Laita kirsikat kattilaan. Sekoita kulhossa sokeri ja maissitärkkelys tai perunajauhot keskenään. Lisää ne kattilaan yhdessä veden kanssa. Purista vielä puolikkaasta sitruunasta mehu joukkoon. Kuumenna seosta ajoittain sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan. Lusikoi täyte puhtaaseen purkkiin. Säilytä kylmässä ja herkuttele joko piirakan täytteenä tai puuron ja jugurtin kanssa. 

Vinkki! Huomioi, että kirsikoiden makeudella on merkitystä sokerin määrään, sekä siihen miten makeaa lopullinen täyte on.

Tekemästäni Syötävät lahjat-kirjasta löydät tästä täytteestä myös omenaversion, joka on maustettu ihanan makuiseksi kanelilla ja fariinisokerilla. Sitä on valmistanut kirjan ohjeen mukaan myös Sari Sweet Food o´Mine-blogista

Kurkkaa resepti Sarin blogista tai etsi käsiisi tuo Syötävät lahjat-kirja, joka sisältää paljon herkkuvinkkejä varsinkin tähän kotimaisten hedelmien ja vihannesten parhaimpaan satokauteen. Jos et löydä kirjoja kirjakaupasta tai isoista marketeista, niin laita minulle sähköpostia [email protected], niin voit ostaa kirjan suoraan minulta. Muutamia kirjoja on vielä varastossa jäljellä. 

Kommentoi

  1. Lotta says:

    Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Lotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close