Täyteläinen vaniljakastike

Täyteläinen vaniljakastike

Täyteläinen vaniljakastike on ihanan herkullinen jälkiruokakastike erilaisille leivonnaisille. Varsinkin näin syksyllä vaniljakastike yhdistetään ainakin erilaisiin marja- ja omenapiirakoihin. Blogista löytyykin jo ennestään muutama vaniljakastikkeen resepti, mutta tämä on maultaan hieman täyteläisempi. Täyteläisyyttä vaniljakastikkeeseen tuo kerma ja täysmaito.

Tämä vaniljakastike sopii herkuteltavaksi lämpimänä tai kylmänä. Lämpimänä se on juoksevampaa, ja viileänä ihanan paksua. Pienet tummat pisteet kastikkeessa ovat ihania vaniljan siemeniä. Ne antavat herkullisen maun kastikkeelle. Voit käyttää kastikkeessa vaniljatahnan sijaan myös aitoa vaniljatankoa. Löydät ohjeet vaniljatangon käyttämiseen reseptin alta.

Tee tämä kermaisen täyteläinen vaniljakastike valmiiksi jääkaappiin, ja herkuttele viileällä kastikkeella ja lämpimällä omenapiirakalla. Täydellinen yhdistelmä!

Kermainen vaniljakastike

Täyteläinen vaniljakastike

2 dl kermaa
2 dl täysmaitoa
3-4 rkl sokeria
4 tl maissitärkkelystä
2 keltuaista
2 tl vaniljatahnaa

Sekoita kaikki ainekset, vaniljatahnaa lukuunottamatta, mielellään pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Ota kattila heti pois levyltä, kun kastike sakeutuu. Älä keitä vaniljakastiketta. Lisää lopuksi vaniljatahna ja sekoita.

Tarjoile vaniljakastike lämpimänä tai jäähdytä se ennen tarjoilua.

Vaniljatangon käyttö vaniljakastikkeessa: Jos haluat käyttää vaniljatahnan sijaan vaniljatankoa, niin leikkaa vaniljatanko pystysuuntaan puoliksi ja raavi puolikkaiden sisältä siemenet. Lisää siemenet ja vaniljatangon palaset kaikkien muiden ainesten kanssa kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen niin, että kastike sakeutuu. Älä keitä.

Siivilöi kastike, niin saat vaniljatangon palat pois vaniljakastikkeen joukosta. Koska vaniljatahna on itsessään kovin makeaa, niin vaniljatankoa käyttäessäsi, voit lisätä sokeria oman maun mukaan.

Syksyn vaniljakastike itse tehty
Vaniljakastikkeen resepti

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Omenarullat
Kaurainen peltileipä
Superpehmeät briossimunkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close