Vappubrunssin tomaatti-mozzarellaleivät

Vappubrunssi on mitä ihaninta pitää ulkosalla, jos sää vain vappuna sen sallii. Toki tuo on myös asenne ja varustautumiskysymys, joten siinä mielessä picnicin voi pitää milloin vain haluaa. Meillä on yleensä ollut tapana käydä vappulounaalla ravintolassa, mutta tänä vuonna olen vahvasti miettinyt myös picnic-brunssia. Voisi lähteä vaikka johonkin puistoon pop-up-katoksen kanssa ja ottaa retkituolit ja pöydät mukaan. 

Meidän brunssista löytyisi varmasti ainakin erilaisia salaatteja, näitä ihania alla olevia tomaatti-mozzarellaleipiä, niin ja tietysti jotain makeaa eli munkkeja ja raikasta hedelmähyydykekakkua vadelmilla. Myös purkkeihin kasatut raikkaat sitruunajälkkärit voisi pakata mukaan. 

Nappaa tästä alta ideaa tomaatti-mozzarellaleipiin ja pakkaa eväät laukkuun. Picnicillähän voi käydä muulloinkin kuin vappuna. Mikä parasta erilaisia retkituoleja ja -pöytiä löytyy kaupoista mukavasti ja samalla myös erilaisia kylmälaukkuja, joissa kylmäketju ei pääse ainakaan jääkkaappituotteiden osalta pettämään. 

Tomaatti-mozzarellaleivät

(4 kpl)

4 sämpylää

2-3 isoa kotimaista tomaattia

1 ruukku basilica

400 g mozzarella-juustoa

oliiviöljyä

Leikkaa sämpylät kahteen osaan. Leikkaa pestyt tomaatit ohuiksi siivuiksi, samoin mozzarella. Kaada oliiviöljyä hieman molempien leipäsiivujen päälle, leikkuupinnalle. Lado leipien päälle vuorotellen tomaattia, mozzarella-juustoa sekä basilican lehtiä. Kaada vielä hieman oliiviöljyä täytteen päälle ja nosta sämpylän yläpuoli täytteen päälle. 

Kääri leivät vaikka paperisiin eväspusseihin ja pakkaa mukaan. Näitä voi myös hyvin tarjoilla vaikka kokouseväinä. 

Jos haluat leipoa sämpylät itse, niin tästä löydät sopivan reseptin sämpylöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close