Banaanivanukas / Banana pudding from scratch

Banaanivanukas on ihanan makuinen jälkiruoka. Tällä kertaa valmistin banaanivanukkaan aidosta banaanista. Monesti banaanivanukasannokset valmistetaan vaniljavanukkaasta ja sen sekaan pilkotusta banaanista. Tällä kertaa halusin kokeilla vanukkaan tekemistä niin, että banaani on vanukkaan joukossa tasaisesti soseena. Täältä löydät amerikkalaistyylisen Banana pudding-reseptini, jonka tein amerikkalaisen Magnolia bakeryn innoittamana. 

Valmistin kyllä tässäkin reseptissä ensin vaniljavanukkaan, jonka joukkoon lopuksi lisäsin tasaiseksi soseeksi sitrushedelmän ja maidon kanssa muussatun banaanin. Seos jäähdytetään ja hyydytetään. Sen jälkeen annokset koristellaan vaikka banaanisiivuilla ja kermavaahdolla. Minä viimeistelin annokset vielä hienoksi raastetulla keksillä. 

Itse pidän enemmän banaanista sellaisenaan kuin kypsennettynä. Sen vuoksi myös tässä reseptissä lisäsin banaanisoseen vasta hieman jäähtyneen vaniljavanukkaan joukkoon. Tuore banaani tummuu vanukkaassa, mutta banaanivanukkaan maku on ihanan ”banaaninen” ja raikas. Ainakin itselleni tuli oikein himo tähän, kun ensin vain maistoin vain pienen lusikallisen. Pakko oli herkutella hieman lisää.  

Kurkkaa resepti alta ja valmista tämä herkullinen banaanivanukas ihanan makuiseksi jälkiruoaksi! 

Banaanivanukas

Banana pudding

3/4 dl sokeria

2 keltuaista

2 tl vaniljatahnaa*)

1 rkl perunajauhoa

3 1/2 dl maitoa

2 liivatelehteä

1 banaani

1 rkl sitruuna- tai limemehua


Koristeluun

kermavaahtoa

banaania

keksiäMittaa kattilaan sokeri, keltuaiset, vaniljatahna, perunajauho ja kolme desilitraa maitoa. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. 

Kuumenna seosta kattilassa koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Älä kuitenkaan keitä seosta. Nosta liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan kuuman vanukkaan joukkoon ja sekoita niin, että liivatteet sulavat tasaisesti vanukkaan joukkoon. Kaada vanukas kattilasta isoon kulhoon ja nosta sivuun jäähtymään noin 15-20 minuutin ajaksi. 

Laita leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen banaani ja sitruuna- tai limemehu. Soseuta banaani koneessa. Lisää vielä loput maidot joukkoon, ja pyöräytä seos tasaiseksi.

Kun vanukas on jäähtynyt noin 15-20 minuuttia, lisää joukkoon banaanisose. Sekoita tasaiseksi ja kaada vanukas 2-4 annoskulhoon ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna annosten hyytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa suojattuna. Koristele vasta kunnolla jäähtyneet annokset alla olevan mukaisesti. 

Koristele hyytyneet vanukkaat banaanisiivuilla, kermavaahdolla sekä halutessasi myös keksimurskalla. 

Vinkki! Halutessasi voit myös korvata osan maidosta kermalla.

*) Vaniljatahnan voit korvata myös vaniljasokerilla tai vaniljatangolla. Ihan vastaava ei maku ole, koska vaniljatahna on myös hyvin makeaa, mutta aika lähelle pääset varsinkin vaniljatankoa käyttämällä. Vaniljatanko kannattaa halkaista ja raapia siemenet tangon sisältä vanukkaan joukkoon. Poista jäähdytysvaiheessa vaniljatangon puolikkaan vanukkaasta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close