Helppo rahkajälkiruoka

Nopea rahkajälkiruoka pääsiäiseksi

Helppo rahkajälkiruoka valmistuu nopeasti hedelmärahkasta ja pullasta. Siihen voit hyödyntään myös ylijäämäpullaa, jos sellaista on. Meillä yksi lapsista leipoi etäkotitaloustunnin pääsiäisaiheena pullia tässä eräänä päivänä. Kun osa pullista jäi syömättä, valmistui niistä vielä nämä jälkiruoat. Siitä tämän jälkiruoan idea sitten lähti. Nämä jälkiruoka-annokset ovat nuoren käsialaa.

Helppo rahkajälkiruoka sopii täydellisesti vaikka pääsiäispöytään. Jälkiruoassa on käytetty makuina mangoa ja passionhedelmää. Rakastan passionhedelmän makua ja se raikastaakin mielestäni monet erilaiset mangoleivokset ihan uudelle tasolle, kun lisäät hieman raikasta passionhedelmää joukkoon. Pullat pilkotaan pieniksi paloiksi ja niitä voi kostuttaa hieman hedelmämehulla. Pullien päälle valmistetaan mango-passionrahka kermasta, hedelmistä ja maitorahkasta.

Tämähän on periaatteessa yksi versio perinteistä ja hyvin kuuluisasta ”pappilan hätävarasta”, jossa sokerikakkupohjaa, pullia tai keksejä sekoitetaan hillon ja kermavaahdon kanssa kulhossa. Joskus voi käyttää myös marenkia. Tuosta on olemassa monenlaisia erilaisia versioita, sillä se kasataan yleensä sellaisista aineksista, joita kotoa sillä hetkellä löytyy. Tämäkin rahkajälkiruoka voisi mennä tuohon ”pappilan hätävara”-kategoriaan.

Katso alta tämän todella helpon, mutta hyvin herkullisen pääsiäisjälkiruoan resepti!

Herkulliset pääsiäisen jälkiruoat

Helppo hedelmärahkajärkiruoka

(4-5 annosta)
Pohja
noin 130 g pullaa
noin 1/2 dl mango-passionmehua

Hedelmärahka
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
125 g mangososetta
2 passionhedelmää
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
2 passionhedelmää

Pilko pulla pieniksi paloiksi ja jaa 4-5 lasiin tai jälkiruoka-astiaan. Kostuta pullia hieman hedelmämehulla, pullasutia apuna käyttäen.

Valmista rahka vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja lisäämällä sen joukkoon maitorahka, mangosose sekä puolitettujen passionhedelmien sisältä lusikoitu passionhedelmän liha. Voit paseerata eli painella passionhedelmän lihan siivilän läpi ennen rahkan joukkoon lisäämistä, niin saat tasaisen rahkan. Lisää vielä tomusokeri sekä vaniljasokeri ja vatkaa tai sekoita hedelmärahka tasaiseksi.

Pursota tai lusikoi hedelmärahka pullapalojen päälle astioihin.

Halkaise kaksi passionhedelmää ja lusikoi hedelmälihaa vielä hedelmärahkan päälle koristeeksi. Halutessasi voit koristella annokset myös esimerkiksi syötävillä kukilla tai tuoreilla marjoilla.

Hedelmärahka-annokset
hedelmärahkajälkiruoka
Pääsiäisen jälkiruoka hedelmärahka

Tässä muuten vielä ne pääsiäispullat, joista tämä idea alkujaan lähti…

Pääsiäispullat kananmunilla

Katso blogista myös nämä rahkaherkut:

Herkullinen persikkarahkapiirakka
Mangorahkapiirakka filotaikinalla
Helppo hedelmärahka ja jälkiruoka-annokset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close