Joulutortut vihreillä kuulilla – vinkit paistamiseen

Joulutortut vihreillä kuulilla – joko sinä olet kokeillut? Eihän tässä ole kuin pari viikkoa, niin alkaa joulukuu ja joulun vieton voi silloin viimeistään aloittaa jo ihan luvan kanssa. Minä sain hankittua jo ensimmäiset joululahjat ja tyttäremme paistoi toissa iltana herkullisia joulutorttuja mustikkamarmeladilla. Lämmintä glögiä mukiin, kynttilät palamaan ja joulumusiikki soimaan. Siinä on tunnelma kohdillaan.

Koska torttutaikinaa oli pakkasessa valmiina ja vihreitä kuuliakin löytyi karkkivarastosta, päädyin minäkin kokeilemaan paljon somessa nähtyjä joulutorttuja Fazerin vihreillä kuulilla. Itse en ole suuri vihreiden kuulien fani, mutta näissä tortuissa ne olivat todella maukkaita. Minä lisäsin Soppa365-alkuperäiseen ideaan vielä paistonkestävää vaniljakreemiä, jolla sain lisätäytettä ja pehmeyttä torttuihin. Suosittelen kokeilemaan myös tätä vaniljakreemivesiota. 

Jokaiseen torttuun tulee yksi puolikas vihreä kuula. Tärkeitä vaiheita näiden vihreä kuula-joulutorttujen osalta on, että painat kuulan kunnolla tortun keskelle torttua, jotta kuula pysyy paiston ajan paikoillaan. Voitele tortut ennen kuulan laittamista torttujen päälle ja muista laitaa kuula tortun päälle tasainen pinta ylös päin. Näillä vinkeillä minä ainakin sain kuulan pysymään oikein hyvin tortun päällä paiston ajan. Jos muuten haluat tehdä itse myös tuon torttutaikinan, niin kurkkaa resepti torttutaikinaan täältä vuoden 2011 joulukalenterista

Kurkkaa vihreä kuula-joulutorttujen ohje tästä alta!

Joulutortut vihreillä kuulilla

(6 kpl)

3 levyä torttutaikinaa

3 vihreitä kuulia

noin 1 1/2 dl paiston kestävää vaniljakreemiä

1 kananmuna

Ota torttutaikinat sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen leipomista. Leikkaa jokainen torttutaikinalevy kahteen osaan, jotta saat yhteensä kuusi torttupohjaa. Puolita myös vireät kuulat saumakohdasta kevyesti puristamalla. 

Valmista vaniljakreemi paketin ohjeen mukaan. Vedä viillot veitsellä tai pizzaleikkurilla torttulevyihin alla olevien vaihekuvan mukaan tai tortun jokaiseen kulmaan. Laita reilu teelusikallinen vaniljakreemiä jokaisen tortun keskelle. Nosta tortun jokainen leikattu kulma keskelle ja purista ne yhteen. Tee näin kaikille joulutortuille. Riko kananmuna lasiin ja sekoita sen rakenne esimerkiksi haarukalla. Voitele pullasudilla taikinakohdat. Paina jokaisen tortun keskelle vihreän kuulan puolikas, kupera puoli alaspäin. Paista tortut 225 asteessa (kiertoilmauunissa hieman matalammalla lämmöllä) noin 15 minuutin ajan. Kun tortut ovat saaneet kauniin värin, ovat ne valmiita.

Vinkki! En laita tähän ohjetta, koska eri merkkiset vaniljakreemit valmistetaan hieman eri suhteilla. Tarvitset valmista vaniljakreemiä noin 1 1/2 dl.

Oletko sinä jo tehnyt joulutorttuja vihreillä kuulilla tai Finlandia-kuulilla? 

Myös Finladia-kuulat käyvät joulutorttuihin. Finlandia-kuulissa on sateenkaaren värit, vihreissä kuulissa tuo kaunis joulukuusen vihreys. Makuasia kumpia haluaa käyttää. 

Kommentoi

 1. Päden paja says:

  Oijoi kun näyttääkin herkulliselta nuo tortut, ihanat kuvat!♥ Noita pitää kyllä kokeilla heti kun tulee sopiva hetki:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   No, eikö vaan! Taas hieman pientä uutta twistiä vanhaan leipomukseen!

 2. Dr.Sugar/Jinna says:

  Tämä on kyllä hauska twisti! Tohtisikohan tehdä, kun en itsekään niin vihreistä kuulista välitä! 😛

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nämä ovat varsinkin lämpiminä todella hyviä. Jäähtyessään karkkikin jäähtyy ja jähmettyy. Mutta hyvää oli, vaikka ei suosikkikarkki olekaan.

 3. Elina says:

  Heippa! Sun kuvat täällä blogissa on ihan älyttömän hienoja! Pakko kysyä että miten saat otettua noin hyviä ja valoisia kuvia? �� Ihana jos viitsit vastata ❣️

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Elina! Toki olen muutaman (reilut 11 vuotta) vuoden ruokakuvia jo ottanut. Muutosta on näissä vuosissa tapahtunut, joten luotan tekemisen voimaan. Minulla on Canonin järjestelmäkamera ja siihen erilaisia objektiiveja.

 4. Leena/Mansikkaheinä says:

  Kiitos paljon tästä vinkistä uudentyyppiseen joulutorttuun! Vähän jo testasin, mutta kuivakkuutta voisi tosiaan estää vaniljakiisselillä. Valmiskiisseleistä ei ole kokemusta juuri ollenkaan. Olisiko Dr. Oetkerin mielestäsi käyttökelpoista? Hyvää Joulunaikaa ja kiitos kaikista ihanista herkkuresepteistä!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minä käytin näihin muistaakseni Sallisen vaniljakreemijauhetta. Luulen, että tuo Dr. Oetkerin kreemijauhe sopii myös. Kannattaa kurkata vielä pakkauksesta tuo kreemijauheen valmistusohje, jotta menee varmasti oikein. Niissä voi olla pieniä eroja, missä suhteessa nestettä lisätään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close