Keväiset sitruuna-mustikkamuffinssit

Tämän reseptin idea lähti siitä, kun jääkaapin perälle oli jäänyt yksi turkkilainen jogurttipurkki. Päiväyshän oli tietysti juuri pari päivää sitten mennyt, joten ajattelin hyödyntää jogurtin tällä kertaa leipomuksiin.

Keväiset auringon säteet saavat mielen raikkaaksi ja kaikki pirtsakka kiehtoo niin sisustuksessa kuin leivonnassakin. Keväällä löytyy myös usko siihen, että kesä on tulossa. Näin ollen uskaltaudun käyttämään pakastimen marjavarastoa löyhemmin, jotta saadaan uutta satoa pakkaseen. Näillä eväillä turkkilaisesta jogurtista muovautui lopulta sitruunan ja mustikoiden kanssa nämä herkullisen keväiset muffinssit! 

Keväiset sitruuna-mustikkamuffinssit

(12 kpl)

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1 dl sitruunamehua

2 kananmunaa

2 1/2 dl turkkilaista jogurttia

3/4 dl ruokaöljyä

2 1/2 dl mustikoita

Mittaa kaikki ainekset kulhoon, mustikoita lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi. Lisää pakastemustikat jäisinä taikinan joukkoon ja nostele varovasti sekaisin. Jos sekoitat voimakkaasti, niin koko taikina värjääntyy.  

Lusikoi taikina 12 paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. 

Tämä resepti on nopeaa ja helppoa vaikka nuorison valmistettavaksi. Nämä herkut maistuvat erinomaisesti esimerkiksi välipalana. Nyt vaan kaikki leipomaan!

Kannattaa muuten seurata Pullahiiren leivontanurkkaa myös Instagramissa. Viikon loppupuolella on luvassa ihana makumatka ja sieltä varmasti kuvia ainakin Instagramiin. Käy kurkkaamassa Instagramin puolella @pullahiirenleivontanurkka, mikä onkaan matkan määränpää. Saatat yllättyä, jos olet seuraillut blogia ja somea tarkkaan!

Kommentoi

 1. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says:

  Nopea ja helppo – tämä pitää antaa muksuille, jotta voivat leipoa äidille 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Juurikin näin 🙂 Lasten on helppo valmistaa herkulliset muffinssit vaikka vanhemmille tai isovanhemmille.

 2. Elina/Chocochili.net says:

  Sitruuna ja mustikka on aina niin hyvä yhdistelmä. Mulle iski nyt himo alkaa leipoa mustikka-sitruunapullaa. Tai ehkä bostonkakkua!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ne vaan sopivat niin hyvin yhteen, niin kuin sitruuna ja lakritsikin!

 3. Minna Vuo-Cho says:

  Oi, miten herkullisen näköiset. Mustikkamuffinsseja meillä syödään yleensä silloin kesän lopussa kun saa mustikoitakin. Sitten aina jotenkin unohdan, vaikka saahan noita tehtyä pakastetuistakin. Kiitos muistutuksesta!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pakastettujen mustikoiden kanssa on vaan se, että ne niin helposti värjäävät koko taikinan. Tämän vuoksi kannattaa vain nopeasti nostella mustikat vaikka lusikan avulla joukkoon. Kesän tuoreista mustikoista onnistuu aina paremmin 🙂

 4. Nanna says:

  Todellakin hyvä muistutus, että nyt on korkea aika aloittaa pakastimen käyttö LÖYHEMMIN!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä, juuri näin! Itselläkin aina tuppaa unohtumaan. Sitä säästää ja säästää herkullisia marjoja, lopulta ne on pakko käyttää, jotta saa uudet marjat tilalle!

 5. Andalusiana says:

  Ihan varmasti just niin hyvää miltä kuulostaakin <3

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Kyllä olivat herkullisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close