Mansikkatäytekakku tuoreilla mansikoilla

Tämä herkullinen mansikkakakku lähti syntymäpäiväjuhlien kahvipöytään tarjolle. Ihanan kesäinen kakku, kun koristelin kakun tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä – keskelle talvista tammikuuta.


Tähän (noin 20 hlön) täytekakkuun toivottiin täytteeksi mansikkamoussea sekä valkosuklaamoussea. Koristeluun toivottiin mansikoita. Pienen mietinnän jälkeen päädyttiin koristelussa tuoreisiin mansikoihin. Kakun päälle haluttiin vielä punainen ruusu sekä syntymäpäiväsankarin nimi ja ikä. Tein koristeen laatalle, koska muutoin se olisi ”hukkunut” tuonne mansikoiden joukkoon. Tämä koriste lähti erillisinä, joten se laitettiin vasta juhlapaikalla kakun päälle. Pursotukset on tehty vispikermalla, jonka joukossa on tomusokeria ja vaniljasokeria makeutta antamassa.


 Tässä alla vielä kuvaa tuosta kakun ruusukoristeestaTäytekakun pursottamista ja sokerimassaruusujen valmistamista pääset harjoittelemaan ensi viikonloppuna Helsingin Viikissä järjestämilläni leivonta- ja koristelukursseilla. Molemmille kursseille on vielä muutamia paikkoja jäljellä, joten ilmoittaudu nopeasti mukaan! Ilmoittautumiset [email protected]


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close