Roosa nauha-päivä 9.10.2020 ja suklaalla kuorrutetut uunidonitsit

Roosa nauha päivä

Roosa nauha-päivää vietetään tänään 9.10.2020. Tiedätkö miten sinä voit osallistua Roosa nauha-päivään ja -keräykseen?

Minulla on ollut jo monena syksynä tapana suunnitella tänne blogiini tähän päivään sopiva pinkki resepti ja samalla nostaa esille syöpätutkimusta sekä Roosa nauha-keräystä. Näitä reseptejä onkin kertynyt vuosien varrella jo aika paljon. Tänä vuonna resepti muodostui vaniljadonitsien ja vaaleanpunaisen suklaan yhdistelmästä. 

Vuonna 2020 Roosa nauha-keräyksen kampanjat ovat laajentuneet rintasyövästä ja naisten syövistä koskemaan kokonaisvaltaisesti syöpätutkimusta. Roosa nauha-keräys onkin Syöpäsäätiön tärkein varainhankintakampanja. (Lähde: Syöpäsäätiö, Roosa nauha-kampanja 2020) 

Voit tehdä lahjoituksen, perustaa oman Roosa nauha-keräyksen, ostaa Roosa nauha-tuotteita tai järjestää Roosa nauha-keräystapahtuman ja nostaa kampanjaa sekä syöpätutkimusta esille mahdollisuuksiesi mukaan. Roosa nauha-keräys jatkuu 1.11.2020 asti, joten vielä on hyvin aikaa osallistua. Tämä on tärkeä asia meille kaikille! 

Katso täältä, mikä osallistumistapa on sinulle paras!

Ruby chocolate glaze

Vaniljadonitsit suklaakuorrutteella

(6 kpl)

Donitsit

3 dl vehnäjauhoja

3/4 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/3 tl jauhettua vaniljatankoa

1/4 tl suolaa

1 dl maitoa

1 rkl voita

1 kananmuna

(öljyä)

Kuorrute

100 g Ruby-suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito ja voi sen verran, että voi sulaa maidon joukkoon. Lisää lämpimän maidon joukkoon vielä kananmuna ja vatkaa ainekset hyvin vispilällä sekaisin. Lisää kaikki kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Voitele donitsipellin kolot öljyllä ja pursota taikina donitsipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 13 minuutin ajan, tai kunnes donitsit ovat kypsiä. 

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa, pieni hetki kerrallaan aina välillä sekoitellen. Kun suklaa on kokonaan sulanut, upota donitsien pinta suklaaseen ja nosta donitsi tarjoiluastialle tai ritillälle, jotta kuorrutteen pinta jähmettyy. 

Voit halutessasi koristella donitsit vielä strösseleillä tai vaikka sulatetulla valkosuklaalla. Tee koristelu kuitenkin ennen kuin suklaakuorrutteen pinta on jähmettynyt.  

Pinkit uunidonitsit
Uunidonitsiresepti
Ruby-suklaa kuorrute
Roosa nauha kampanja
Ruby chocolate donuts

Muista myös ostaa kauppakäynnillä Juha Tapion suunnittelma vuoden 2020 Roosa nauha. Näin tuet helpolla tavalla Roosa nauha-keräystä!

Juha Tapio roosa nauha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close