Tämän loppuvuoden hittileivonnainen – Lumihiutaletortut

Tämän loppuvuoden leivontahitiksi on noussut nyt ihan selvästi lumihiutaletortut. Oletko sinä jo törmännyt näihin herkkuihin? Näitä on helppo valmistaa vaikka lasten kanssa isänpäiväkahveille, vaikka lunta ei ainakaan täällä etelässä ole vielä maassa. 

Lumihiutaletortun alkuperäinen idea on minun tietojeni mukaan erääseen Facebookin jouluryhmään jaetussa videossa. Videolla Kati Sattaskangas valmisti näitä ihania leivonnaisia. Ihana huomata miten joulutorttua voi tuunata vuosi vuodelta paremmaksi. Viime vuoden hitti taisi olla vihreäkuula-tortut ja tänä vuonna sitten nämä ihanuudet. 

Kurkkaa alta vaihekuvalliset ohjeet lumihiutaletortun valmistamiseen. Työtä on hieman enemmän kuin perinteisiä torttuja taitellessa, mutta lopputulos on hyvin palkitseva! 

Lumihiutaletortut

(10 kpl)

5 lehtitaikinalevyä

100 g paistonkestävää marmeladia

1 kananmuna

(tomusokeria)

Levitä jäiset lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle parinkymmenen minuutin ajaksi sulamaan ennen torttujen taittelua. 

Leikkaa levyt puoliksi. Lusikoi täytettä jokaisen neliön keskelle. Nosta kulmat yhteen keskelle ja purista saumat tiukoiksi. 

Käännä kulmat keskelle ja käännä koko torttu ympäri. Leikkaa veitsellä neljä hieman pidempää viiltoa ja jokaisen viillon väliin vielä neljä hieman lyhyempää viiltoa. Nipistä jokaisesta leikatun osan päästä hieman. Painele vielä kevyesti tortun keskeltä. Kun kaikki tortut on valmisteltu, voitele tortut kananmunalla. Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla sekaisin. Voitele tortut pullasudilla.

Paista torttuja 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä. Sirottele hieman jäähtyneiden lumihiutaletorttujen päälle tomusokeria ja asettele ne tarjolle.

Millä täytteellä sinä täytät joulutortut? Onko se perinteinen luumutäyte, marjaisamarmeladi, marmeladikarkki, suklaalevite vai ehkä joku suolainen täyte? 

Minä itse pidän eniten marjaisista mauista torttujen täytteenä. Näissäkin tortuissa käytin mansikkamarmeladia, jolloin nämä maistuvat koko perheelle erinomaisesti! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close