Halloween: Salmiakkimarengit

Halloweeniin sopii kaikki musta, oranssi, violetti ja toki myös monet muut värit. Nämä salmiakkimarengit ovat värjätty juuri noilla halloweenin väreillä. Makua marenkeihin tuo salmiakkijauhe. Salmiakkijauhetta löytyy kauppojen karkkihyllystä. Voit myös käyttää lakritsijauhetta salmiakkijauheen sijaan. Lakritsijauhe löytyy yleensä leivonta- tai maustehyllystä. Molemmat jauheet toimivat tässä oikein hyvin. Jauhetta laitetaan maun mukaan, jotta saat juuri sopivan makuelämyksen.

Värjäämällä pursotuspussin elintarvikeväreillä saat marengeista hauskasti liukuvärjättyjä, eikä koko massaa tarvitse värjätä. 

Instagramista löydät videon, josta näkyy osittain tuon minun pursotuspussini väritys sekä marenkien pursottaminen. Käy kurkkaamassa ja liity seuraamaan Instagramin kuvapäivityksiäni.


Halloweenin Salmiakkimarengit

(noin 80 kpl)

4 valkuaista

1 1/2 dl taloussokeria

1 dl tomusokeria

2 tl perunajauhoja

noin 1-2 rkl salmiakkijauhetta

(elintarvikevärejä: musta, oranssi (keltainen+punainen sekoitettuna), violetti)

Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kovaksi vaahdoksi (noin 8 minuutin ajan). Sekoita tomusokeri sekä perunajauhot keskenään ja siivilöi ne joukkoon. Sekoita massa varovasti sekaisin. Lisää lopuksi salmiakkijauhe joukkoon. Voit myös halutessasi lisätä jo tässä vaiheessa hieman mustaa elintarvikeväriä marenkimassan joukkoon. Lisäile salmiakkijauhetta tarvittaessa oman maun mukaan. Sekoita massa sekaisin.

Ota pursotuspussi ja laita siihen sopiva pursotusterä eli -tylla. Minä käytin pyöreää tyllaa. Ota geelimäisiä (pasta)elintarvikevärejä hieman laitaselle. Ota lautaselta elintarvikevärejä esimerkiksi veitsen terällä tai pensselillä ja piirrä väreillä pursotuspussin sisäpuolelle raitoja sen verran kuin itse haluat ja lusikoi marenkimassa pursotuspussiin. Minulla raitoja oli aika paljon, jolloin vaalea marenkimassa ei tule näkyviin, vaan värit värjäävät marengin pinnan. 

Pursota marengit leivinpaperin päälle, uunipelleille. 

Paista pieniä marenkeja 125 asteessa noin tunnin ajan ja lisää paistoaikaa marenkien koosta riippuen. Laita paiston jälkeen uuni pois päältä, mutta jätä marengit jäähtyvään uuniin vielä muutaman tunnin ajaksi kuivumaan. Sen jälkeen marengit ovat valmiita herkuteltavaksi.

Vinkki! Tällä ohjeella tulee 2-3 pellillistä marenkeja, riippuen siitä kuinka tiheästi nuo marengit pursotat uunipellille. Itse paistan kiertoilmauunissa kaikki pellit yhdellä kertaa.

Vinkki! Liukuvärjättynä marenkien väritys ei ole sama koko pursotuksen ajan, vaan väri voi haalentua loppua kohden, riippuen käytettyjen värien määrästä.

Muista myös tykätä Pullahiirestä Facebookissa. Siellä Pullahiiren leivontanurkalla on jo yli 4000 tykkääjää! Facebookissa saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista päivityksistä sekä tietysti hieman kurkistuskuvia siitä mitä täällä Pullahiiren keittiössä tapahtuu… Muista myös klikata Tykkää-napista ”saa ilmoitukset”-kohtaa, jotta myös näet nuo sivun päivitykset omalla etusivullasi. 

Mukavaa viikonloppua! 

PS. Aika monen lukijan kanssa nähdäänkin viikonlopun leivonta- ja koristelukursseilla

Kommentoi

  1. Roosa says:

    Vautsi, ihan super hienoja! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close