Helppo vaahtokarkkikuorrute ja yksisarviskuppikakut

Nämä yksisarviskuppikakut tein jo jonkin aikaa sitten valmiiksi. Ne vilahtelivatkin jo muualla somessa, mutta resepti on odotellut pääsyä tänne blogiin. Tämä syksy on tuntunut todella kiireiseltä, kun juhlapyhiä on ollut niin paljon, että monet reseptit on jonossa odottelemassa julkaisua. Moni jo valmistunut resepti odottaa myös joulukuuta, jolloin käynnistyy blogin perinteinen joulukalenteri. Minä odotan joulukalenteria innolla ja samoin odottaa varmasti moni lukijakin – teiltä saamieni viestien perusteella! 

Nämä yksisarviskuppikakut saivat kuorrutteeksi herkullisen pursotettavan vaahtokarkkikuorrutteen, jonka valmistukseen ei tarvita montaa raaka-ainetta. Tätä voisi oikeastaan kutsua kolmen aineen kuorrutteeksi. Pursotettava vaahtokarkkikuorrute on myös helppo värjätä, koska se on väriltään vaaleaa, lähes valkoista. Kuorrutteen pursotusominaisuudet on todella hyvät, joten tällä saa kaunista jälkeä kuppikakkujen päälle. Minä halusin näihin kuppikakkuihin leikkisän ja satumaisen ulkonäön, joten värjäsin kuorrutetta muutamalla eri värillä, pastellinsävyissä. Pursotukseen käytin muutamia erilaisia ja eri kokoisia pursotusteriä. Pienet kultaiset sarvet tein sokerimassasta ja maalasin ne syötävällä kultamaalilla. 

Kuppikakkujen muffinssipohjana toimi erinomaisesti syntisen hyvät suklaamuffinssit-resepti. Kun leivot muffinsseista kuppikakkuja, voit jättää reseptistä halutessasi nuo suklaahiput pois. Tällöin saat muffinssipohjiin tasaisemman koostumuksen. Helppoa ja hyvää! 

Tomusokerin voit myös korvata erilaisilla makutomusokereilla, joilla saat lisämakua kuorrutteeseen. Tällä annoksella saa pienet pursotukset noin 12 kuppikakkuun. Jos haluat runsaammat pursotuksen, niin tee ohje silloin tuplana. 

Pursotettava vaahtokarkkikuorrute

100 g voita

1 prk (213 g) Marshmallow fluff-vaahtokarkkilevitettä

noin 1 dl tomusokeria

(elintarvikeväriä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää joukkoon vaahtokarkkilevite ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Värjää kuorrute halutessasi elintarvikevärillä. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tavalla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 


Vinkki! Jos vaahtokarkkikuorrute vaikuttaa valmistamisen jälkeen löysältä, nosta se hetkeksi jääkaappiin. 


Vinkki! Voit korvata osan tomusokerista makutomusokerilla, jos haluat kuorrutteeseen lisää makua. Vaahtokarkkilevitettä eli marshmallow fluff:ia löydät isompien markettien Amerikka-hyllystä. Purkki on läpinäkyvä (valkoinen) ja kansi punainen. 
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close