Joulun herkullinen sinappi

Kaksi sinappipurkkia puisien tarjottimien päällä

Joulun herkullinen sinappi kuuluu minun mielestäni jokaiseen jouluun, jos vain mahdollista. Se on yksi tärkeimmistä mauista, jonka itse haluan joulupöytään.

Nyt olemme päässeet tämän joulukuun ja joulukalenterin osalta 24. päivään ja luukkuun. Ihanaa, että teitä on ollut täällä blogissa ja eri somekanavissa todella runsaasti odottamassa joulua kanssani. Olen saanut teiltä paljon kommentteja, sähköposteja ja viestejä. Ihanaa, että olette leiponeet ja kertoilleet kuulumisia. Toivon, että olette löytäneet joulukuun alussa lupaamaani inspiraatiota ja uusia reseptejä tästä Pullahiiren leivontanurkan kymmenennestä joulukalenterista. Tämän vuoden joulukalenteri oli taas suuri urakka, jonka haluan tehdä, koska se kuuluu nykyään tärkeänä osana joulunodotusta.

Toivon sinulle rentouttavaa ja herkullista joulua! Tästä alta löydät vielä reseptin tähän perinteiseen sinappiin, jolla minä olen tehnyt sinapit koko aikuisiän ajan. Resepti on löytynyt jo ennenkin täältä blogista, mutta nyt halusin vielä nostaa sen uudestaan esille. Se on niin tärkeä maku minulle itselleni! Tänä vuonna tein sinapista tuplasatsin ja teen vielä joulun aikana tarvittaessa lisää. Vuosikymmeniä sitten edesmenneen mummoni perinteiden mukaisesti teen tämän sinapin aina tietystä sinappijauheesta.

Katso alta vielä sinappiresepti ja valmista se vaikka tämän päivän joulupöytään!

Juuri valmistuneet sinapit purkeissa

Jouluinen vahva sinappi

1 dl Colman´s sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 rkl perunajauhoa
1 kananmuna
1/2 rkl etikkaa

Mittaa sinappijauhe, sokeri, kuohukerma, perunajauhot sekä kananmuna kattilaan. Suosittelen käyttämään pinnoitettua kattilaa, jos mahdollista, jotta sinappi ei pala pohjaan.

Kuumenna sinappia koko ajan sekoittaen niin, että sinappi muuttuu paksummaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon vielä etikka. Sekoita ja purkita sinappi puhtaisiin purkkeihin.

Sinapin voi antaa vaikka syötävänä lahjana läheisille.

Säilytä sinappi kylmässä.

Vinkki! Jos haluat sinapista hieman löysempää, niin voit vähentää hieman perunajauhon määrää. Minä tykkään juuri tällaisesta hieman paksummasta sinapista.

Sinappipurkit ylhäätä päin kuvattuina
Herkullinen kermasinappi jouluksi

Katso blogista vielä nämä herkulliset joulureseptit:

Uuniriisipuuro
Se nopeampi riisipuuro
Joulukinkun valmistaminen

Tämä oli nyt viimeinen tämän joulukalenterin luukku, mutta reseptit jatkuvat blogissa myös joulun jälkeen. Voit seurata Pullahiiren leivontanurkkaa myös Instagramissa sekä Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close