Kahden suklaan keksit / Double chocolate chip cookies

Eräänä aurinkoisena kesäpäivänä meillä oli ihanasti talo täynnä lapsia. Tytär päätti vielä kavereidensa kanssa tehdä oman esityksen pihalla Robinin musiikin tahtiin ja naapurit kutsuttiin tietysti esitystä katsomaan. Mikä olikaan sen osuvampaa tarjottavaa niin esiintyjille (kuin myös katsojille), kuin nämä ihanan pehmeät ja herkulliset kahden suklaan keksit.
Kahden suklaan keksit

Douple chocolate chip cookies


250 g voita

3 dl ruokokidesokeria

2 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl maito- ja valkosuklaarouhetta 

tai suklaahippuja (yhteensä)


Vatkaa hyvin voi ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää ne edellisiin. Sekoita hyvin sekoitetun keksitaikinan joukkoon noin puolet suklaarouheesta. Pyörittele taikinasta noin 3 1/2 cm halkaisijaltaan olevia palloja leivinpaperin päälle uunipellille. Painele loput suklaarouheet keksien päälle vielä ennen paistamista, niin kekseihin jää kauniisti suklaat näkyviin. Paista keksejä noin 12-15 minuuttia 175 asteessa. 

Vinkki! Taas kerran muistutan, että kannattaa varoa ylipaistamista. Keksit muuttuvat muutoin kuivemmiksi.

Vinkki! Keksien paistoaika riippuu paljon uunin tehosta sekä keksien suuruudesta.

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Mistä olet tuollaisia suklaahippuja saanut vai oletko itse pursottanut? 😀 Kuulostaa vallan mainiolta reseptiltä! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Suklaahippuja löytyy kotimaastakin, mutta nuo minun hiput on ulkomailta tuotuja. Tummia hippuja löytyy kauppojen Amerikka-hyllyistä. Muutama muustakin paikasta olen niitä kuullut löytyvän, mutta en ole itse vielä tarkistanut tilannetta. Jos löydän, niin yritän muistaa kertoa siitä myös täällä 🙂

 2. Nimetön says:

  Sen verran tiedän, että noita suklaapisaroita saa esim. Punnitse&Säästä kaupoista 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Juuri tuota paikkaa tarkoitinkin tuolla, etten ole vielä tilannetta tarkistanut. Ihan kaikissa myymälöissä ei ainakaan ole noita tarjolla, mutta tiedustelen ja infoan täällä, kun saan asian selvitettyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close