Mitä tehdä Manhattanilla? – Katso vinkit New Yorkin leipomoihin ja kahviloihin

Junior´s cheesecake New York Manhattan

New York, New York…

Sain viettää tammikuussa ihanan aurinkoisen viikon New Yorkin Manhattanilla. Laitoin aika paljon kuvia reissun aikana Instagramiin ja sain todella paljon tarkentavia kyselyitä teiltä seuraajilta siitä, mitä New Yorkissa voisi tehdä. Päätin, että teen tänne blogiin pari postausta muutamalla eri aiheella. Täältä löydät yhden vuosia sitten kirjoittamani tekstin NYCin herkullisista nähtävyyksistä. Siinä on käsitelty hieman toiselta kulmalta NYCin nähtävyyksiä. 

Keräsin tähän ensimmäiseen postaukseen erilaisia Manhattanin leipomoita, joissa kävimme tutustumassa. Suurimmassa osasta maistelimme suosituimpia leivonnaisia. Kävin läpi netissä erilaisia kahvila- ja ravintolalistauksia. Joitakin listauksia tai oikeastaan niissä mainostettua herkkuja ja leivonnaisia ihmettelin suuresti. Lue alta tarkemmin, niin löydät omat suosikkini sekä ehkä ne flopit, jotka eivät olleet hehkutuksesta huolimatta minun makuuni.

Ihan kaikkiin listauksiin ei siis kannata luottaa.  

Minäkään en laita näitä nyt mihinkään varsinaiseen paremmuusjärjestykseen. Ehkä nämä on enemmänkin siinä järjestyksessä, jossa me nämä kahvilat kävimme. Olisi ollut ihana maistaa enemmänkin leivonnaisia, mutta ikävä kyllä ihan kaikkia ei pysty maistamaan.

Kahvilat ja leipomot NYCissä

Dominique Ansel

189 Spring Street (between Sullivan and Thompson) 
New York, NY 10012

Tätä leipomoa on kehuttu ja ylistetty varsinkin cronitsien vuoksi. Leipomo-kahvila sijaitsee Sohossa, joka on muutenkin hyvin mielenkiintoista aluetta. Soho on täynnä erilaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Sohosta ja Sohon lähettyviltä löytyy myös kalliita merkkikauppoja, joita on mukava käydä katselemassa. Onneksi rahat riittivät sentään kahviloiden tarjontaan. Tien toisella puolella on hyvin mielenkiintoinen italialainen ravintola. Tulen kertomaan asiasta lisää ravintolapostauksessa. 

 

Dominique Ansel Soho New York City

Anselin kahvilassa myydään kuuluisia cronitseja (cronuts), jotka ovat croisanttien ja donitsien yhdistelmä. Nuo cronitsit on täytettyjä ja täytteet vaihtelevat kuukausittain. Hehkutettu cronitsi ei meihin iskenyt niin suuresti kuin mitä siitä olin lukenut. Minun muistaakseni täyteenä oli karhunvatukkaa.

Ostimme tämän kahvilan valikoimasta yhden cronitsin ja yhden suklaamousseleivoksen. Tuo suklaamousseleivos oli herkullinen. Siinä oli ihana rapea pohja ja herkullinen mousse. Lisäksi ulkonäkökin oli kaunis.  

Kävimme paikalla ensin puolilta päivin, jolloin leipomossa ei ollut jonoa laisinkaan, vaikka joka paikassa jonotuksesta varoiteltiin. Kun palasimme ruokailun ja pienen jaloittelun jälkeen noin klo 14 aikoihin, leipomossa oli pitkä jono. Leipomossa on myös pieni kahvila, jossa voi nauttia ostamansa leivonnaiset. Takatilassa on vieläpä talvipuutarha.

Dominique Ansel dessert in Soho New York
New York leipomot ja kahvilat
Famous Cronits New York
New York coffee places
Delicious and best pastries in New York

Little Cupcake Bakeshop

30 Prince Street
New York, NY 10012

Tämän ihanan leipomon löysin Vantaan Confetin omistajan Tarun neuvosta. Sain häneltä vinkin, että tässä paikassa myydään todella hyviä juustokakkuja ja pitihän se käydä testaamassa. Täältä napattiin mukaan leipomon lupaamaan Amerikan parasta suklaakakkua sekä lisäksi pekaani-kinuskijuustokakkua. Molemmat olivat hyviä, mutta hieman jäin vielä pohtimaan sitä, oliko tämä kakku sitä Amerikan parhainta suklaakakkua… Juustokakku oli oikein hyvää. Tässäkin postauksessa tulen toistelemaan, että Amerikassa osataan juurikin juustokakkujen valmistus.

 

Little Cupcake Bake shop in New York

Leipomon myymälä näytti todella paljon samalta kuin Magnolia bakery. Jopa ihan häkellyttävän paljon. Myös leivonnaisten ulkonäkö ja valikoima oli hyvin vastaava kuin Magnolia bakeryssä.  Valikoimaa oli juustokakkuista täytekakkuihin ja banaanivanukkaasta erilaisiin kekseihin. Myös gluteeniton- ja vegaaniruokavalio oli täällä huomioitu. 

 

Little cupcake bakeshop cakes and cupcakes
New York cakes
Kuinka täytekakku kuorrutetaan suklaalla
New York cheesecakes
Little cupcake bake shop in Manhattan

Levain bakery

WEST 74TH ST, NY

167 West 74th Street

HARLEM, NY

2167 Frederick Douglass Blvd

AMSTERDAM AVE, NY

351 Amsterdam Ave 

HAMPTONS, NY

354 Montauk Highway

Levain bakery Manhattan

Levain bakery on kuuluisa ihanista kekseistään. Nämä keksit ovat superpaksuja ja painavia. Niiden hintakin oli noin neljä dollaria, joten ihan edullisista kekseistä ei ollut kyse. Nämä keksit eivät ole mitään ihan tavallisia cookieseja vaan todella painavia ja meheviä keksejä. Ostimme sekä tummia suklaahippukeksejä että sulkaa-saksanpähkinäkeksejä. 

Keksien lisäksi ostimme vielä sokerihunnutetun mustikkamuffinssin. Nämä kaikki ostamamme leivonnaiset olivat todella herkullisia. Muffinssi oli enemmän aamiaismuffinssiksi valmistettu, ei niin makea muffinssi. Todella hyvä makupala myös kahvin kanssa herkuteltavaksi.

 

New yorkin leipomot
Levain bakery Crispy Pizzas
Levain bakery New York City
Levain bakery cookies
Levain bakery blueberry cupcake

Levain bakeryllä on monta toimipistettä. Uptownissa on kaksi liikettä ihan lähekkäin. Me kävimme Amsterdan Avenuen leipomossa. Jonoa ei ollut puoliltapäivin, vaan pääsimme tekemään tilauksemme hieman liiankin nopeasti. Täälläkin olen lukenut monen paikallisen jonottaneen herkkuja, mutta ehkä tammikuu oli aika hyvä ajankohta NYCin matkailuun. Valitsin herkut aika nopeasti, koska olin varautunut jonotukseen. Nämä olivat kuitekin erinomaiset valinnat. Voin tässä jo hieman paljastaa, että olen yrittänyt muokata kotona keksireseptin, joka olisi mahdollisimman lähellä Levain bakeryn keksien makua. Kokeiluja on tehty moneen kertaan matkan jälkeen, joten tuo resepti on luvassa myös tänne blogiin lähiaikoina. 



Magnolia bakery

Osoitteet löydät täältä

Magnolia bakery on tainnut tulla kuuluisaksi Sex and the City-sarjasta, jossa Carie kävi ostamassa leivonnaisia. Itse olen käynyt useamman kerran 5th avenuella olevassa Magnolia bakeryn leipomomyymälässä. Kävin tuolla 5th avenuen myymälässä myös tällä kertaa, mutta koska oli ilta-aika, hyllyt olivat aika tyhjinä. 

Magnolia bakery columbus avenue New York

Kävimme paremmalla ajalla Columbus Avenuen-leipomomyymälässä, joka on minun mielestäni paljon tunnelmallisempi kuin tuo ihan ytimen myymälä. Tuo 5th Avenuen myymälä on nimittäin lähes aina hyvin kiireinen ja jonot ovat yleensä mihin aikaan tahansa päivästä pitkiä. Niinpä tuo tunnelmallisempi Columbus Avenuelta löytyvät – ihan Central Parkin vieressä – toimipiste on minusta parempi valinta. Toki tuossa Columbus Avenuen myymälässä oli hieman epäselvää sekä työntekijöille että asiakkaille, kuinka tilaukset ja maksut tulisi tehdä. No, tilaus saatiin tehtyä ja pääsimme nautiskelemaan limejuustokakulla sekä mustikka-jamboreella. Täällä on muutama pöytäryhmä, jossa voi herkutella leivonnaiset rauhassa. 

Magnolia bakeryssä kannattaa kokeilla myös kuuluisaa banana puddingia, jota minä olen joskus tehnyt myös kotosalla. Eihän se ihan samaa ole, mutta auttaa banana puddingin kaipuuseen. Reseptin tuohon herkkuun löydät täältä

 

Magnolia bakery coffee stand
Beautiful Magnolia bakery cake stands
Magnolia bakery Janyary ideas
Magnolia bakery books and cakes
New York cakes in Magnolia bakery
Magnolia bakery cheesecakes and blueberry jamboree

Junior´s cheesecake

1515 Broadway
45th St. B/W Broadway & 8th Ave

Junior´s cheesecake on nimensä mukaisesti kuuluisa juustokakuista. Olen joskus aikoinani nähnyt YouTubessa videon kuinka nuo Junior´sin juustokakut valmistetaan. Nyt tällä reissulla huomasin, että Junior´sin Brooklynin puolella olevalle leipomolle oli tullut myymälä myös Manhattanille. Tuo myymälä löytyy ihan Time Squarin läheltä 49. kadulta. Nyt vasta huomasin, että Juniorsilta olisi saanut ilmaisen kakkupalan syntymäpäivänä. Minä nimittäin kävin ostamassa tuon kakkupalan juurikin oman syntymäpäiväni iltana. Nämä juustokakkupalat eivät ole mitään ihan ilmaisia, sillä yksi kakkupala on hieman vajaa 9 dollaria. 

Junior´s cheesecakes in Manhattan New York

Junior´sin myyjä kertoi kakuista sen verran, että sama perinteinen ”juustokakkumassa” on käytössä kaikissa kakuissa – juustokakuissa sekä juustotäytteisissä täytekakuissa. Tuota ”original” juustokakkumassaa vaan maustetaan esimerkiksi suklaiseksi tai muihin makuihin sopiviksi. Halusin ostaa kakkupalan, joka oli heidän suosituin kakkunsa. Se oli myyjän mukaan mansikkajuustokakku eli original juustokakku mansikkapäällisellä. Hyvää oli tuokin juustokakku. Otimme palan mukaan ja herkuttelimme seuraavana aamuna sen omassa hotellihuoneessamme.

Junior´s cheesecakes
New york best cheesecakes

Olen aina sanonut, että juustokakut ovat parhaimpia kakkuja, joita olen Amerikassa syönyt, samoin todella suklaiset suklaakreemikakut. Muita kakkuja yleensä Amerikassa välttelen, koska en ole tällä minun omaamalla Amerikan reissu- ja maistiaiskokemuksella saanut maistaa herkullista täytekakkua tms. missään kahvilassa tai leipomossa. Voin kertoa, että kokemusta on kertynyt aika paljon – 30 osavaltion verran. 

Cheesecake Factory

Queens Center90-15 Queens Boulevard
Elmhurst

Juustokakkutehdas eli Cheesecake Factory on ravintola-leipomoketju, jonka juustokakkuvalikoima jättää muut varjoonsa. Vitriinit notkuvat mitä hienompia juustokakkuja, jotka ovat myös todella herkullisia. Cheescake Factoryn suklaakakut ovat myös ihan superhyviä. Manhattanilta et kuitenkaan Cheesecake Factoryä löydä, mutta pienen metromatkan päästä Elmhurstista tämä ravintola kakkuineen löytyy. 

cheesecake factory cheesecakes

Pitää sanoa, että samasta ostoskeskuksesta löytyy suuri valikoima erilaisia kauppoja ja tien toiselta puolelta löytyy todella edullisia tavarataloja, joten tuo Queens Center-ostoskeskus on muutoinkin ihan kiva käydä katsomassa. Jos en ihan väärin muista, niin tuonne pääsee Manhattanilta metroilla E/F/M/R. Tämä reitti kannattaa vielä tarkistaa, jotta pääset varmasti oikeaan paikkaan. 

En ole itse käynyt tuossa kyseisessä Cheesecake Factoryssä, vaikka monessa vastaavassa olenkin käynyt. Tämän postauksen Cheesecake Factoryn kuvat on tällä kertaa muutamasta muusta Cheesecake Factorystä. 

Best cheesecakes in cheesecake factory
How many calories per cheesecake factory cheesecakes
The whole cheesecake factory menu

Woops! 

Vielä NYCin reissun viimeisenä päivänä törmäsimme pienellä sivukadulla Tribecassa pieneen kahvillaan nimeltä Woops!. Minut pysäytti tämä ihanan herttainen kyltti. 

 

whoops bake shop in new york

Luulin aluksi, että kyseessä on jokin pieni yksittäinen kahvila. Ihailin heidän ikkunassa olevia leivoslaatikoita. Päätin kurkata sisälle. Tässäkin kahvilassa oli vaikka ja mitä herkkua myynnissä. Koska harvemmin olen törmännyt kahviloissa pusuihin eli vaahtotäytteisiin suklaalla kuorrutettuihin leivonnaisiin, ihmettelin kun täällä niitä oli myynnissä. Ostin kaksi erilaista. Niitä ei sitten harmikseni pakattu noihin kauniisiin leivoslaatikoihin vaan valkoiseen paperipussiin. Luulen vieläpä, että sain vahingossa kaksi samanlaista pusua, vaikka tilasinkin pähkinä- ja kinuskipusut. 

No, nuo pusut eivät minun makunystyröitä hivelleet, mutta ehdottomasti antaisin tälle kahvilalle vielä toisen mahdollisuuden sen sympaattisuuden vuoksi. 

Blueberry scones in whoops
Woops macaron and kisses
Beautiful cupcake and cake boxes. Kauniit kakkulaatikot

Tehtyäni pientä taustatyötä, löysin Manhattanilta kolme Woops!-kahvilaa sekä workshopin. Tämä olikin uusi tuttavuus. Itse olen käynyt Manhattanilla muutamalla leivonta- tai kakkukurssilla. Woops!in palautteissakin oli negtiivista kommenttia siitä, että kurssit oli peruttu viime hetkellä. Näin minulle on käynyt myös Magnolia Bakeryn kanssa. Ihan siis kurssien takia reissuun ei kannata lähteä, koska perumisia voi tulla aika viime hetkillä. Itse olen käynyt Sur la Tablen kursseilla sekä Sugar Flower Cakeshopin kurssilla. Nyt huomasinkin, että tuo Sugar flower cakeshop onkin suljettu pysyvästi, joten sinne ei sitten enää pääse kurssittelemaan. Minun kurssikokemuksista Manhattanilla voit käydä lukemassa täälläja täällä

*****

Tähän listaan pitää vielä lisätä, että toki meidän hotellimme aamiaisella oli vaikka ja mitä herkkua tarjolla. Parasta aamiaisen herkkuvalikoimassa oli hyvin tumma suklainen kakku, joka oli ihanan mehevä sisältä, varsinkin kun osasi valita sellaisen kunnon fudge-tyyppisen palan. Hotellillamme oli vielä joka päivä tarjolla kahden tunnin ajan erilaisia juomia (alkoholillisia ja alkoholittomia) sekä erilaisia naposteltavia suolapaloja. Tuossa tiaisuudessa emme kovin usein kerenneet käymään, mutta kävimme kuitenkin muutaman kerran tutustumassa. 

Ajattelin tehdä NYCin ravintoloista toisen postauksen. Löysimme muutaman aika mukavan ruokapaikan Manhattanilta. Voisin myös kirjoittaa yhden blogipostauksen myös liikkumisesta manhattanilla sekä paikallisista (ilmaisista) nähtävyyksistä.

Lisäksi haluan ehdottomasti tehdä vielä erillisen postauksen  Starbucksin Reserve kahvilasta, jossa pääsee tutustumaan kahvin valmistukseen todella monella tapaa. Tämäkin paikka kannattaa kurkata, jos käyt Manhattanilla ennen kuin minä siitä edes kerkeän kirjoittamaa! Löysimme paikan vähän vahingossa, mutta se oli todella hieno löytö. Kahvila on ihan vasta avattu, joten se vielä kiilsi uutuuttaan! Postauksen Starbucks Reserve-kahvilasta löydät täältä!

starbucks roastery near Chelsea market



Kommentoi

 1. Anne Hagman-Niilola says:

  Todella mielenkiintoista! Olisiko luvassa herkullisia reseptejä myös blogiin?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Kyllä on luvassa. Ainakin tuo tekstissä lupaamani keksiresepti, joka on kyllä niin herkullista, että tekisi mieleni paistaa tuoreet keksit joka päivä 🙂

 2. Kaura says:

  Kiitos tästä. 🙂 New York on niin upea kaupunki, ja täynnä kaikkea mielenkiintoista. Itselleni tuttuja paikkoja löytyi. Noista olen käynyt Levainissa,Juniorsissa ja Magnolia bakeryssa. Itse tykkkäsin aivan hirmuisasti Magnolian juustokakusta.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Vastaus sinulle Kaura on siis tuossa alla. Meni vahingossa omaksi kommentiksi 🙂

 3. Pullahiiri/Taru says:

  Oi, ihanaa! Minäkin pidän NYCistä todella paljon, mutta se vei kyllä aikaa ennen kuin ystävystyin kaupungin kanssa. Toivottavasti tämä postaus helpottaa monen muun ihastumista kaupunkiin. Tämä oli minun seitsemäs kerta kaupungissa, joten paljon on nähty. Nuo Levainin keksit oli kyllä niin herkullisia! Odotan innolla, että saan tehtyä tuon keksipostauksen vielä erikseen tänne blogiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close