Kolmioleivät ja savulohilevite

Kolmiovoileivät ja savulohilevite

Kolmioleivät ja savulohilevite sopivat täydellisesti välipalaksi tai vaikka juhlapöytään tarjolle. Näistä voit tehdä juuri niin pieniä tai suuria leipiä kuin itse haluat. Lohitäytteessä maistuu herkullinen lämminsavulohi, joka on helppo käyttöinen leivonnassa. Sitä tulee käytettyä useimmiten erilaisissa voilipäkakuissa ja lohileivonnaisissa. Toki myös kylmäsavulohi kävisi tähän täytteeseen, mutta suosittelen kokeilemaan alla olevan reseptin mukaisesti lämminsavulohta tähän täytteeseen.

Minä tein nämä leivät kahdella eri paahtoleivällä. Käytin vaaleaa vehnäpaahtoleipää sekä tummempaa ruispaahtoleipää. Voit toki käyttää tätä levitettä myös ruisleivällä tai täydellisesti kalan kanssa sopivalla saaristolaisleivällä. Voit lisätä lohitäytteen joukkoon myös hieman kirjolohenmätiä, mutta tämä täyte maistuu myös ilman mätiä. Kirjolohenmäti on vaihtoehtoinen lisä täytteelle, joten sen voit lisätä oman maun mukaan.

Tätä savulohitäytettä voit käyttää erinomaisesti myös esimeriksi pienessä voileipäkakussa. Toiseen väliin voisi eriomaisesti tehdä vaikka kananmunaa sisältävän täytteen. Tilli sopii minun mielestäni aina täydellisesti kalaruokiin, joten sitä käyttäisin myös toisessa täytteessä. Kurkkaa blogin kaikki voileipäkakkureseptit täältä ja suunnittele omaan juhlapöytään sopivat herkut.

Katso alta resepti tähän herkulliseen savulohilevitteeseen ja valmista nämä herkulliset leivät vaikka seuraavaan kahvihetkeen!

Lohivoileivät juhlapöytään

Kolmioleivät ja savulohilevite

paahtoleipäsiivuja valintasi mukaan

175 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
150 g lämminsavulohta
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
ripaus jauhettua valkopippuria
(noin 50 g kirjolohenmätiä)
(suolaa)

Mittaa tuorejuusto, ranskankerma, lämminsavulohi, tilli ja valkopippuri vatkauskulhoon. Vatkaa täyte sähkövatkaimella sekaisin, jotta saat aineksista tahnamaisen täytteen. Nostele täytteen joukkoon halutessasi myös kirjolohenmäti. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa maun mukaan.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Levitä täytettä paahtoleivälle ja nosta toinen paahtoleipä päälle. Leikkaa leivät keskeltä kolmioiksi ja halutessasi vielä vaikka pienemmiksi kolmioiksi. Paina leipiin cocktailtikku tai muu vastaava.

Säilytä leivät suojattuna jääkaapissa tarjoiluun asti.

Herkullinen savulohitäyte
Savulohitäyte mädillä
Herkullinen savulohileipä
Kolmioiksi leikatut voileivät savulohitäytteellä
kolmiovoileivät ja herkullinen täyte

Katso myös nämä alla olevat herkulliset savulohiherkkujen reseptit blogista:

Lohi-pinaattipiirakka
Savulohivoileipäkakku
Lohitäytteellä täytetyt ruisnapit

Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös Instagramissa ja Facebookin puolella! Varsinkin Instagramin tarinoiden puolelta löydät paljon reseptilinkkejä ja -suosituksia erilaisiin leivontahetkiin! Jos kaipaat vielä lisää inspiraatiota ja ideoita leivontahetkiin, niin tule seuraamaan Pullahiiren leivontanurkan menoa myös muualla somessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close