Luukku 3: Kylpysydämet

Nyt tästä luukusta paljastuukin jotain poikkeavaa elintarvikkeista tehtyä. Nämä kylpysydämet tuovat kylpyhetkeen ihanaa tuoksua ja pientä poretta 🙂


Kylpysydämet


3/4 dl sitruunahappoa

1 dl ruokasoodaa

1/2 dl maissitärkkelystä

1/4 dl ruokosokeria

elintarvikeväriä

aromia

vettä

Sekoittele sitruunahappo, ruokasooda ja maissitärkkelys keskenään. Siivilöi ainekset kulhoon. Lisää ruokosokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Värjää vesi halutun väriseksi elintarvikevärillä (käytin keltaista) ja laita vesi suihkepulloon. Suihkuttele värjätyllä vedellä seosta vähän kerrassaan, jotta seos ei ala kovasti kuplimaan. Lisää myös haluttua aromia joukkoon. Sekoittele seosta, jotta se muuttuu käsin muovailtavaksi. Painele seos silikonisiin jääpalamuotteihin tiiviisti. Jätä kuivumaan huoneenlämpöön seuraavaan päivään. Tuo seos hieman turpoaa kuivumisen aikana. Irrota kylpypalat muotista varovasti ja pakkaa esimerkiksi lasiseen hillopurkkiin. Ohjeen mukaan näitä laitetaan kylpyveteen kaksi kappaletta.

(Idea ja resepti hieman muokattuna Martha Stewartilta)

Kommentoi

 1. Marianne S. says:

  Ihana idea! 🙂 Onko sitruunahappoa saatavissa vain apteekeista?

 2. AVON konsultti Sari Lahti says:

  Oli pakko palata nappaamaan ohje!=) Marianne S.: Sitruunahappoa saa apteekista.

 3. Pullahiiri/Taru says:

  Kiitos! Tosiaan sitruunahappoa saa apteekista. Minustakin tämä oli niin mukava idea, että oli pakko jakaa täällä blogissa.

 4. Päpsy ;) says:

  jos ei oo ammetta, niin voiko esim johonkin astiaan jotta voi laittaa jalat?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi ihan hyvin käyttää vaikka jalkakylpyyn.

 5. Päpsy says:

  Mä tein tässä jonkun mokan kun ne turpos ihan hulluna ja yön yli oli pöydällä eikä ne sit ollutkaan kuivat vaan onttoja, saatoin laittaa liikaa vettä (??) kuitenkin pystyin muovailemaan ne.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mikäköhän siinä on ollut? Voisikohan olla tuo vesi. Sitä ei todellakaan paljon tarvita, vaan heti kun seos jää kädessä puristettaessa muotoon, niin riittää. En osaa määrää sanoa, mutta varmaan puhutaan muutamasta ruokalusikallisesta sumutettuna. Minulla nuo turposivat hieman, ehkä noin 1-2 mm täyteen painetun silikonivuoan yläpuolelle. nämä kannattaa siis tosiaan painella tiiviisti muottiin. Mietin, että olisiko vettä ollut liikaa ja se olisi sitten aloittanut kuplinnan noissa muoteissa sisältä. Tuohan hieman selittäisi sitä, että keksiosan "poreilu" olisi työntänyt nuo massat ulos muotista. Mukava, kun tulit kertomaan, niin voidaan yhdessä pohdiskella tuota ongelmaa ja kuulla, onko muilla ollut saman tapaisia ongelmia!

  2. Nimetön says:

   Hei!:) mitä aromia käytit

  3. Pullahiiri/Taru says:

   Käytin appelsiiniaromia näissä.

  4. Nimetön says:

   Hei! Kokeilin myös näitä ihastuttavan näköisiä kylpykuulia, mutta minulle ilmeni sama ongelma kuin Päpsyllä. Kuulat alkoivat turvota muotissaan heti kun ne niihin laitoin, ainakin kaksi senttiä tuli yli. Laitoin muotin päälle kirjoja painoksi, jos auttaisi 🙂 nyt odottelen sitä kuivumusta. Mutta muuten olen usein onnistunut ohjeillasi ja varsinkin makeisohjeesi ovat suosikkejani :)!

  5. Pullahiiri/Taru says:

   Voisikohan tuota vettä olla liikaa ja massa "poreilee" jo sitten kuivuessaan. Muuta en nyt keksi. Kyllä ne minullakin turposivat, mutta ihan maltillisesti.

 6. Nikole says:

  Heippa!
  Kuulostaa kivalta ohjeelta ja näitä voisi vielä pukin vietäväks tehdä. 🙂

  Sitruunahappoa saa myös ainakin Citymarketista,samaiselta hyllyltä missä on ruokasoodat yms. 😉

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos vinkistä! Vielä kerkeää tehdä lahjoja itse!

 7. Nimetön says:

  Moi! Kiitos tästä ja monista muistakin ihanista ohjeista! Kyselisin vain, että kuinka monta kylpysydäntä tuosta yhdestä satsista noin tulee? Sitten olisi vielä mielessä toinen kysymys- ehkä tyhmä sellainen: minkälaista aromia siis näissä käytit? Ei varmaankaan leivonnassa hyödynnettäviä? Vai esimerkiksi tuoksukynttilöissä käytettäviä aromeita? 🙂

  Ihanaa joulua!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Olisikohan tästä tullut noin reilut kymmenen. Riippuu paljolti millaista muottia käyttää. Minä käytin ihan leivonta-armia :), mutta hyvin voisi varmasti käyttää eteerisiä öljyjä tms. Kuitenkaan tarkkaa käsitystä tuosta ei ole. Minä tosiaan laitoin appelsiiniaromia ja kyllä se tuoksu sieltä läpi tuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close