Mango-passionjuustokakku

Mango-passionjuustokakku

Mango-passionjuustokakku on herkullinen tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Tämän kakun täytevaahto saa makunsa mangososeesta ja passionhedelmämehusta.

Mangojuustokakku on jo varsin perinteinen juustokakku, mutta itse lisään usein mangotäytteeseen aavistuksen raikasta passionhedelmää. Usein ostan tukusta passionhedelmäpyrettä, mutta tällä kertaa käytin helpommin kaupoista löytyvää passionhedelmämehua. Passionhedelmämehua saa ainakin suuremmista ruokakaupoista. Toki myös tuoretta passionhedelmää voisi käyttää. Silloin voisi ehkä vähentää hieman täytteen liivatteiden määrää.

Mangosose antaa kivasti väriä sekä täytteelle että kiilteelle. Kiille valmistetaan tässä kakussa täytteen tapaan mangososeesta ja passionhedelmämehusta. Se antaa myös paljon lisämakua kakulle. Viimeistelin kakun koristelun vielä sokerimassasta tekemälläni lyyralla, joita tein valmiiksi meidän perheen tulevien ylioppilasjuhlien leivoksia varten.

Sokerimassakoristeissa kannattaa muistaa se, että kiilteen päällä ne sulavat todella nopeasti. Niinpä suosittelen sivelemään sokerimassakoristeen pohjan esimerkiksi suklaalla ennen kakun päälle laittamista. Näin sokerimassakoriste säilyy hieman pidempään myös kiilteen päällä. Tämä sokerimassakoriste suli hieman jo kuvausten aikana, noin puolessa tunnissa. Sokerimassakoristeen sulaminen on oikeasti nopeaa.

Kurkkaa resepti tästä alta!

Pala mango-passionjuustokakkua syötävillä kukilla

Mango-passionjuustokakku

Pohja
200 g keksejä
50 g voita
1 rkl ruokaöljyä

Täyte
3 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
200g tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1 dl mangososetta
1 dl passionhedelmämehua

Kiille
1 dl mangososetta
1 dl passionhedelmämehua
3 liivatelehteä

Koristeluun
esimeriksi tuoreita mansikoita, kumkvatteja, sitruunamelissaa, syötäviä kukkia, sokerimassakoristeita

Laita keksit esimerkiksi pakastepussiin ja puristele pakastepussia käsissä niin, että keksit menevät murskaksi. Voit myös murskata monitoimikoneen leikkuuterällisessä kulhossa. Sulata voi ja lisää sen joukkoon öljy. Sekoita rasvaseos keksimurskan joukkoon.

Laita irtopohjavuoan (noin 19-20 cm) reunus tarjoiluastialle. Jos käytät reunakalvoa, laita se jo valmiiksi vuokaan. Jos et käytä reunakalvoa, niin esikäsittele vuoka voitelemalla öljyllä ja tomusokeroimalla pinta kevyesti.

Painele keksimurska tasaiseksi kerrokseksi tarjoiluastialle vuoan reunuksen sisään.

Valmista täyte vatkaamalla kerma löysäksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa sillä aikaa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Kuumenna puoli desilitraa mehua kiehuvan kuumaksi ja sulata kylmästä vedestä otetut liivatelehdet mehun joukkoon. Sekoita pienessä kulhossa mangosose ja loppu mehu. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste seoksen joukkoon. Lisää vielä liivatetta sisältävä seos tuorejuuston joukkoon. Vatkaa hyvin, jotta seoksen joukkoon ei jää tuorejuustosta sattumia.

Nostele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön ajaksi, mutta vähintään neljäksi tunniksi. Suojaa kakku kelmulla tai muulla vastaavalla.

Kun kakku on hyytynyt, tee kiille mangososeesta ja passionhedelmämehusta. Sekoita mangosose ja puoli desilitraa passionmehua keskenään. Mittaa puoli desilitraa mehua kattilaan. Laita liivatteet likoon kylmän veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna kattilassa oleva mehu kiehuvaksi. Nosta liivatteet pois vedestä ja sulata ne kiehuvan kuuman mehun joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana soseen sekaan. Lusikoi valmis kiilleseos kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Koristele valmiiksi hyytynyt kakku haluamallasi tavalla marjoilla, hedelmillä, yrteillä, syötävillä kukilla ja/tai kermavaahdolla.

Vinkit!

 • Jos haluat kakusta munattoman, käytä munattomia keksejä.
 • Jos haluat kakusta gluteenittoman, käytä gluteenittomia keksejä.
 • Kun teet eritysruokavalion leivonnaisia, muista aina tarkistaa kaikkien tuotteiden sopivuus haluttuun ruokavalioon.
 • Liivatetta käyttäessäsi ole tarkkana, että neste on tarpeeksi kuumaa ja liivate sulaa siihen kokonaan. Jos liivatteesta jää sulamattomia paloja nesteen joukkoon, kuumenna neste vielä varovasti uudestaan kiehumispisteeseen ja sekoita. Näin varmistut, että koko liivate määrä on hyydyttämässä kakkua.
 • Tässä kakussa on hieman enemmän liivatetta, koska makua tulee myös passionhedelmämehusta. Jos vaihdat mehun tuoreeseen passionhedelmään, niin voit vähentää liivatteiden määrää yhdellä liivatelehdellä.
 • Huomioi, että tässä kakussa kermavaahto on jätetty löysäksi vaahdoksi, jolloin liivatetta tarvitaan hieman enemmän. Jos siis vatkaat kermavaahdon paksuksi vaahdoksi, liivatteen määrä voi silloin hieman vähentää.
 • Kurkkaa liivatteiden eroista ja liivatteen käyttöön ohjeet täältä.

Lisävinkit

 • Jos käytät passionmehun sijaan tuoretta passionhedelmää, niin silloin riittää noin kahden hedelmän siivilöity hedelmäliha.
Herkullinen juhlapöydän juustokakku
Hedelmäjuustokakku
Passionhedelmä-mangokakku
mango-passionkakku

Katso myös nämä herkulliset valmistujaisjuhliin sopivat herkut:

Helppo mansikkatäytekakku ilman vuokaa
Herkullinen kinkkupiirakka
Juhlapöydän helppo voileipäkakku

Kommentoi

 1. Kuinka monelle hengelle kakku on suunniteltu? 😊

  1. Sanoisin, että noin 10 henkilölle. Toki riippuu muiden tarjottavien määrästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close